|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   traume
3.9.2009 7:52:22   
m600
ljudi moji ja sam skužila da ja imam fobiju od zatvorenih prostora i ustanovauser posted image user posted image user posted image
ja sam u bolnici mislila da ću umrijeti koliko mi je slabo znalo doći...bila sam 3 dana a kao da sam bila 10000godina
stalno sam cmoljila tako da mi je bilo neugodno onih mojih cura iz sobe...
uz sve to kakvih sam se stvari nagledalauser posted image
jednu ženu su doktori ostavili da je jadna skoro iskrvarila
jedna je imala trudove a nisu joj vjerovali...
iako sam sad izašla ja se ne mogu riješiti misli...kako moram svaki drugi dan na ctg tako me strah da mi ctg neće biti dobar i da će me opet staviti u bolnicu..ili će mi reći da je tlak visok ili ovo ili ono...
kako da to odbijem???
ne želim ispasti sebična ili loša majka ali ja sam u bolnici svome djetetu samo škodila olakajući i nervirajući se...isto tako me muči što ako prenesem jer mi je Petra izgleda mlađa 2 tjedna..onda će me htjeti u bolnicu na promatranje.... ne kužim zašto to rade ako mi je plodna voda bistra???
zašto sile bebu da izlazi van... ovoj curi što je bila samnom u sobi bila je otvorena jedan prst i prenijela 4 dana i oni ju prikopčali na drip i jadna se toliko namučila,a po njenom kaže da je beba mlađa 10 dana nego što oni računaju...ja ne želim više ići u bolnicu dok me ne zaboli prirodno....znam da ispadam piz..i loša majka ali ovo je meni iz djetinjstva i tek sad shvaćam koliko sam prošla... mislim da više šteti mojoj bebi tamo nego kod kuće kad smo u miru i ljubavi skupa

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: traume
3.9.2009 8:09:05   
dominik
na neke stvari jednostavno moras stisnuti zube i izdrzati...da je bilo nekaj nedobog bilo bi ti drago sta su te ostavili u bolnici...puno si prosla u zivotu a ovo jedan djelic toga sta moras pregrmiti...ja sam izludila u bolnici kad sam rodila jer nas ni na hodnik nisu pustali a biti u sobici sa tri cure i tri bebice je onak za strik oko vrata staviti...nadam se da ces brzo zaboraviti traume iz bolnice 

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 2
3.9.2009 8:24:27   
sanjarica
dobro znam o cemu pricas..meni je trauma bila boravak u bolnici sad kad sam rodila uzas..naime,sobe moraju biti otvorenih vrata i naravno sve cujes..ono je zivi uzas.dolaze zene ispred tih istih tvojih vrata gdje ja lezim znaci izmorena,nakon poroda..i dobijaju trudove..cujes u drugoj sobi sjede dr.i deru se ,na te trudnice da one moraju setat hodnikom dok se dijete ne spusti.ma ko u logoru..a one kukaju,ajoj majko ubijte me..boli,doktore pomagaj..doktore nesta mi izlazi..i to ne samo po danu vec po citavu boziju noc..uzas.odmah do moje sobe je sala..u kojoj takodjer ne zatvore vrata..ne moram vam nista reci.rezultat:pozlilo mi drugi dan po porodu,tlak skocio na 190 i dr hitno sazvo skup nije mu jasno od cega.ja kazem,dr meni je dosta mojih briga kako cu kucisa malom bebom a kko ce drugo dijete to prihvatit i moram da slusam ne samo ja vec svi ove krike po 24 h.molim vas zatvorite vrata i dajte mi apaurin.covjek je stvarno vidio da su uslovi uzas,da bar stave neko staklo da malo odagnaju te krike...i dopustio je jadan da zatvorimo vrata i popih od 5mg tabletu...ljudi moji ,da nisam,umrla bih mislim.svaki dan sam plakala da mi je kuci...neuslovi..uzas.da ne govorim kako sam se sa pojedinim sestrama svadjala jer gospodje nece da nahrane bebu ,kaze podoji,a meni mlijeko ni blizu da dodje...jadnicak sa 2900 je spao na 2700.

Ljubav! Citava knjiga u jednoj rijeci,cijeli okean u jednoj suzi,
sedam nebesa u jednom pogledu,
vihor u jednom uzdahu,grom u jednom dodiru,hiljadu godina u jednom trenu."

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 3
3.9.2009 8:25:50   
BUMBIKA
Draga drži se,bit će sve ok....misli na svoju petricuuser posted image user posted image

DINO 04.09. 2007

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 4
3.9.2009 8:27:01   
Nika 24052006
Joj,draga,znam kako ti je,ja sam u toj istoj bolnici sve ukupno provela 25 dana,skoro sam tražila da me presele na psihijatriju,koliko sam bila već ludauser posted image ...Ali sve to nekako izdržiš i prođe...Što ti kažeš,najgore je što se tamo svečega nagledaš i naslušaš...I mene je sada strah ponovo sve prolaziti,jer sam sigurna da ću opet imati problema sa tlakom,ali šta ću,što je,tu je,kako Bog da tako će biti,samo se nemoj puno sekirati,ti bar znaš da se svemu tome bliži kraj..user posted image user posted image user posted image user posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 5
3.9.2009 8:40:48   
Marta j
Znam kako ti je ja sam bila u bolnici od 28.4 do 15.5 i poludila cak sam muzu rekla da sam najzrelija za podrum splitske bolnice a dole je psihijatrijauser posted image
Al sve se to nekako izgura kada znnas zasto stojis tamo,mene je ubijalo sto niko nista ti ne govori samo samo te pregledaju i posalju u sobu bez da kazu dal je sve ok.

Ja sam ludila al su mi cure s raje s kojima se cujem preko sms bile velika potpora kao i moja obitelj pa se lakse dalo izdrzati.

Najgore je sto vidis svasta i cujes pa te jos to vise plasi a ja jos lezala do radaone pa sam dva tjedna ludila i plakala da sto se tamo radiuser posted image kada onako vicu i placuuser posted image

Neboj se sve ce to proci.

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 6
   [Obrisani korisnik]
3.9.2009 8:48:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Marta j)
  Neposredna veza do poruke: 7
3.9.2009 9:00:33   
Kika83
Vjerujem da ti nije bilo lako ali možeš ti to, još malo i zaboravavit češ na sve kad dođe mala Petrica na svijetuser posted image Nažalost sve mi žene moramo kroz neke ružne stvari proćiuser posted image
Drži se i budi jaka user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8
3.9.2009 9:06:50   
FIONA
mislim da si sad kao i večina prvorotkinja shvatila da roditi nije onako kako to prokažu u filmu....
ovo što pričaš i kako si sve doživjela je tvoja perspektiva....ja sam u bolnici bila duže pa sam imala priliku puno razgovarati i okrenula sve na pozitivno...liječnici niti jednu ženu ne ostave bez razloga ili nadzora samo tako...ako se desi a može se desiti vjerujem da nije bilo namjerno...
ovo kaj nisu vjerovali da ima trudove...pa nisu niti meni...ali ja sam puhala po hodniku i hodala gore dole...kad sam se porodila u roku par sati samo su mi rekli da sam zadnja došla u bok a prva otišla i da nitko nije vjerovao da ću roditi taj dan...

i oni su ljudi koji slušaju mašine i aparate a ti svoje tijelo...ti češ prije znati da nešto nije kao prije nego oni!...

draga kad rodiš, bit ćeš mirnija a sad se probaj umiriti i ne misliti na to...

I da, priče od pacjentica u bolnici su u večini slučajeva povečane za 100%...ne vjeruj svakom kaj veli!!!user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 9
3.9.2009 9:11:18   
gljiva
Ja sam u prvoj trudnoći svašta prošla, ležanje u  bolnici, doma, prijeteći pobačaj, zastoj u razvoju,
curenje plodne vode, prijevremeni porod... hladni doktori i sestare. Naravno da je to sve bilo traumatično kako za mene tako i za dijete.. al izdržali smo. Draga al sve se to zaboravi kad ugledaš svo anđela i primiš ga u ruke.
Budi jaka i izdrži još malo.user posted image

(Odgovor članu Kika83)
Neposredna veza do poruke: 10
3.9.2009 11:26:43   
ZVRK
draga i ja sam provela 8 dana u bolnici i naslušala se svega i svačega ali sestre ku mi bile suuuuuuper.
posjetu smo mogli imadi do jaaaako kasno u noć.
moji iz pule otišli tek poslje 10 navečer.
ma svaka pohvala,ali sve drugo je užas.
sada si me dala na razmišljanje i došla sam do zaključka da sam radi tih ružnih priča imala lagani porod jer sve ono je bilo gore.
inače ja sam po dolasku iz bolnice išla drugu noć roditi
39tj

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu gljiva)
Neposredna veza do poruke: 11
3.9.2009 11:29:34   
mamica29
I ja sam isto svašta prošla u trudnoći. krvarenje u 12 tjednu, trudnički dijabetis od početka trudnoće, mirovanje, cistitis, premala bebica tj. zastoj u rastu, visoki tlak(živciranje i od straha), carski rez (zbog očiju dioptrija -5,5 i retine u očima). Bila sam u bolnici sveukupno oko 1,5 - 2 mjeseca. Jedno novo iskustvo ali sve zbog svog zlata.

JAN 04.05.2006.

(Odgovor članu gljiva)
Neposredna veza do poruke: 12
3.9.2009 12:29:43   
pincirotvajler
ja imam općenito fobiju od petrove user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mamica29)
Neposredna veza do poruke: 13
3.9.2009 12:36:21   
FIONA
auuuuu....Petrovu mi ne spominji...nakon pregleda bez rukavice i sa zadahom alkohola samo sam se zahvalila i sa suzama u očima otišla...nikada više makar krepavam...u nju ne idem i šlus!!!user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 14
3.9.2009 13:55:33   
pincirotvajler
e pa da, ja još nisam čula da je neko pohvalio petrovuuser posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 15
3.9.2009 15:21:23   
m600
hvala vam curke...znam da nijednoj nije lako ali i same znate kako se žena ustrtari prije poroda...ja već sad paničarimuser posted image

21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 16
3.9.2009 15:30:35   
Ruža
Ničega me nije bilo strah dok sam bila trudna nego kako ću izgurati bolnicu. Užasavam ih se. A na kraju je super ispalo, kad bebač stigne, ako je sve o.k. ma nšta ti više nije bitno samo taj mal anđelak kaj tebe!
Sretno!user posted image
Jel čekaš 9.9.?user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 17
3.9.2009 15:35:49   
m600
user posted image user posted image očito Petra čeka ali mislim da će po sadašnjim procjenama mašiti 9.9.
jedva čekam da je upoznam... user posted image user posted image user posted image
koliko me samo strah toliko mi je i uzbuđenje velikooouser posted image
voljela bih da bude 9.9. ako ne prijeuser posted image

21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 18
3.9.2009 15:51:48   
Ruža
Sve će biti o.k., kad ugledaš svoju Petru baš ništa ti više neće bit važno!user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 19
3.9.2009 16:32:18   
Duve
Evo ja ću pohvaliti Petrovu, osoblje na porodu je bilo super, od doktorice do babice....

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 20
3.9.2009 22:55:35   
Zvonki
O, to je poprilično normalno za prvu trudnoću. Isto sam prolazila. Tresla se od nervoze i straha.user posted image Treći put ulaziš u bolnicu ko' šerif u birtiju. user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 21
7.9.2009 23:53:51   
tikica_69
m600, zaboravi sve ovo do sada i hrabro po svoje djetesce. Cilj je vrijedan svega toga - sretno!

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!