writing-img

Dokumentacija nakon vjenčanja!

clock-img

17.08.2011, 12:19

clock-img

lime

pencil-img

146

Bok...pomozite mi molim vas jer će mi ova država popit živce na slamčicu sa tim zakonima,,..mlada sam i neiskusna kaj se toga tiče... pa bi svaki vaš savjet dobro došao...Ewo ovako: živim sa partnerom i njegovim roditeljima i sad nakon vjenčanja kad su mi poslali OIB,krenula sam mijenjati dokumente..prvo je naravno došla na red osobna iskaznica... za koju me na policiji šalju ovamo pa onamo... ukratko: (po nekom novom zakonu-koji ja na internetu ne mogu naći) potrebna je potvrda sa katastra o kućnom broju i ulici gdje ću živjeti, potvrda sa gruntovnice da je kuća tu di je...i mora doći osoba na koju kuća stoji kao svjedok da me prima u svoj stan...????
e to sam još nekako progutala i to smo sve mi podigli ,e sad je problem što na gruntovnici piše oranica umjesto kuća.. i sad još treba pozvati mjernika da on to sve lijepo izmijeri i uvede u taj list za što moramo platiti dodatnih 3.500,00kn!!!!!
I sve to samo radi osobne iskaznice??!!! user posted image  user posted image
Dali ima ovdje onih koje su upravo vjenčane...ili koje sređuju dokumente...šta je vama sve potrebno??

clock-img

17.08.2011, 12:37

clock-img

patka

pencil-img

513

ja sam 2009 mjenjala to sve i da morala sam vuci svekrvu da potpise izjavu da me prima u stan i ona je morala dokazati svoje vlasnistov vlasnickim listom koji je podigla u gruntovnici...tako da to bas i nije novo

u Krasu vise ne proizvode slatkise.....sav secer otisao za nasu Tanju (07.11.2010.)

clock-img

17.08.2011, 12:44

clock-img

Ivana_26

pencil-img

34

Ja sam svu tu proceduru prolazila prije par mjeseci...svekar je trebao ići samnom kako bi potpisao tu suglasnost, s tim da obavezno mora sa sobom nositi vlasnički list...e sad to za oranicu ti ne znam...pitanje je jel on uopće ima vlasnički list za tu kuću?

clock-img

17.08.2011, 12:50

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ovo prvi puta cujem
da bi te netko na adresi prijavio treba samo vlasnicki list kuce koji se vadi u katastru...mislim ili gruntovnici...tu negdje...i osoba koja je vlasnik kuce ili stana to je bilo sve..

za ovo sto si ti nabrojala prvi puta cujem...tako da ti nemogu pomoci...sretno

clock-img

17.08.2011, 13:12

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

Prijava promjene adrese stanovanja Promjena adrese stanovanja može se prijaviti samo u mjestu prebivališta, a ako se prijavljuje adresa u drugom mjestu, različitom od mjesta prebivališta, radi se o promjeni prebivališta.

Zahtjev za prijavu promjene adrese stanovanja podnosi se u nadležnoj policijskoj upravi/policijskoj postaji (PU/PP) prema mjestu prebivališta građanina
Za prijavu promjene adrese stanovanja potrebni su:
    osobna iskaznica popunjeni obrazac za prijavu promjene adrese stanovanja (obrazac br. 1) dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima stranka temelji svoj zahtjev

Dokaz kojim se potkrjepljuju činjenice na kojima stranka temelji svoj zahtjev  Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku osoba je dužna odgovarajućim dokazima potkrijepiti činjenično stanje na kojem temelji svoj zahtjev za prijavu prebivališta ili boravišta u određenom mjestu i na određenoj adresi. S obzirom na to da se ovdje ne radi o činjenicama koje su općepoznate, osoba je dužna za svoje navode podnijeti dokaze.

Kao dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima stranka temelji svoj zahtjev za prijavu ili odjavu prebivališta ili prijavu uobičajenog boravišta ili promjenu adrese stanovanja, može se priložiti:
    vlasnički list nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište i dokaz o izvršenoj isplati dogovorene cijene - tabularnu ispravu i/ili zapisnik o primopredaji nekretnine (naime, ovisno o okolnostima pojedinog slučaja ponekad se traži samo tabularna isprava, ponekad zapisnik o primopredaji nekretnine, a ponekad i jedno i drugo) ugovor o najmu (ovjeren kod javnog bilježnika) nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište izjava stanodavca tj. vlasnika stana o suglasnosti za prijavu dana pred službenikom kod kojeg se podnosi zahtjev ili ovjerena kod javnog bilježnika.

clock-img

17.08.2011, 13:14

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ovo je kopirano sa stranice MUP-a i mislim da je tako i prije bilo i MISLIM DRAGA DA TEBE NEKO VALJA TAMO GDJE SE TI PRIJAVLJUJES..ajde stavit cu ti citavu stranicu mup-a i pitaj ih emailom ili nazovi telefonom

jer ovo sto si ti NAPISALA UZIVOTU NIKADA NISAM CULA...

http://www.mup.hr/43.aspx

< Poruku je uredio Bebys -- 17.8.2011 13:16:03 >

clock-img

17.08.2011, 13:15

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

http://www.mup.hr/43.aspx

ako nemoze kliknuti ti kopiraj pa onda otvori

clock-img

17.08.2011, 13:17

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ovo sto pise da treba ugovor o kupnji to mislim da se odnosi samo na one koji su FRISKO KUPILI NEKRETNINU i po njoj mjenjaju sami svoje prebivaliste...

clock-img

17.08.2011, 13:18

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

i zivo me zanima bas jeli ovo sve istina..UPRAVO CE MOJA SEKA OD JESENI SELITI ZA STALNO JER SE UDAJE U ZAGREB..i mjenjati prebivaliste...bas me zanima dali ce biti ista ova procedura moram je pitati...iako nevjerujem u ovo sve...ali vidit cemo

clock-img

17.08.2011, 14:26

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

IZVORNA PORUKA: Ivana_26

Ja sam svu tu proceduru prolazila prije par mjeseci...svekar je trebao ići samnom kako bi potpisao tu suglasnost, s tim da obavezno mora sa sobom nositi vlasnički list...e sad to za oranicu ti ne znam...pitanje je jel on uopće ima vlasnički list za tu kuću?

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

17.08.2011, 14:32

clock-img

adryosijek

pencil-img

3129

a covjece,sad znam sta me ceka ako se budem udavala..jos cu razmisliti ..jer se i bez tih gluposti moze zivjeti,mislim da bude jos kompliciranije jer moj nije hr drzavljanin,katastrofa svasta izmisle da bi samo pare izmuzli

moja mala cura je moje sve...

clock-img

17.08.2011, 14:39

clock-img

zlata2

pencil-img

304

Meni je bilo isto kao i patki.
Kuća je na svekrvu i morala je ona ić samnom na MUP, uz sve one njihove papire, nosile smo vlasnički list i potvrdu o kućnom broju te mi je morala dati dopuštenje da tamo živim. To sve stoji.
Šta se tiče oranice, nemam pojma, ali kako su onda tu, na "oranici" prijavljni tvoj suprug i njegovi?

clock-img

17.08.2011, 19:48

clock-img

lime

pencil-img

146

E pa drage moje...vjerujte mi da je upravo tak kak sam napisala...pa i ja se pitam kak moj suprug može imati osobnu bez obzira što piše oranica umjesto kuće... kako si je on mogao srediti i dokumentaciju (osobnu od 15 god.i dr.) ako je na tom mjestu dgje piše oranica a sagrađena je kuća?? user posted image  ma opće nije problem dovest vlasnika stana da potpiše to je najmanji problem...i izvadit to iz katastra i gruntovnice.... ali šta ima moja osobna sa time da sad idemo zvat mjernika da nam popali lovu...i šta ako se ja sad namjeravam recimo za 2mj.preselit ili sagradit kuću odmah uz njih i da to bude sad moja privremena adresa??user posted image   mislim moja sestra je to sve sama riješila pred par god.bez muža/svekra/svekrve...

Zadnji članci

article-img