IZVORNA PORUKA: mirna
Zanimljiva rasprava zar ne?
Istina je da su sva djeca različita, za našeg miša znam da bi nas zgazio taj čas ako bi ga odgajali permisivno (Njanja vjerojatno je kod vas isto). Njemu su granice izazov... Ali ipak, sada se već vide prvi progresi "crvenih i žutih svjetla", na početku sam mislila da nećemo nikada ništa postići...
Točno to što kažeš...
Ali ja i dalje tvrdim da u karakteru leži više od 50 %...
Moja nećakinja sa 8 godina je i dalje užasno zahtjevna, dana danas isprobava do krajnjih granica. Ona je divno odgojeno dijete i odličan učenik u školi, ali je i dalje zahebana...Kada nju sestra i ja gledamo, točno znamo kakav će jan biti...Dakle, mm i ja ćemo svojim odgojem i trudom od jana napraviti pristojno dijete, ali on će pod uzjevajem svog karaktera uvijek tražiti nešto više...
S druge strane mlađa nećakinja je oduvijek vrlo prilagodljiva, nezahtjevna, od suradnje i kako se kaže lako odgojivo dijete....
Pazite 2 ista roditelja, 2 različita djeteta i karaktera...
U svakom slučaju, ja nisam za permisivni odgoj i onaj slučaj o kojem sam pričala. Meni se red mora znati, samo što ja moram puno više truda uloćiti da taj red postignem od onih permisivnih roditelja koje sam spomenula...
I da-i mi svako malo vidimo učinak odgoja, ali on se još u velikoj mjeri sukobljava s karakterom, ali žuta svjetla se sve više žute...
< Poruku je uredio njanja -- 23.2.2011 10:41:30 >
-Tagore-