|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sljepljeni prepucij
18.4.2009 21:20:10   
mirna
S našim trogodišnjakom smo bili pri urologu ovaj tjedan i pripremili smo se već da će malome na silu prevući prepucij, ali nije. Dobili smo kremu beloderm (user posted image kortikosteroidiuser posted image ) s kojom moramo glavić mazati mjesec dana pa se onda vratiti na pregled. Navodno ta krema omekša kožicu...?

Diagnoza mu je: Adhesiones praeputii

Pitanje: Da li još netko imao takvu diagnozu? Da li ste i vi morali mazati belodermom? Da li je nakon toga ipak bio nužan zahvat na prepuciju?

< Poruku je uredio mirna -- 18.4.2009 21:27:15 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Sljepljeni prepucij
18.4.2009 21:21:39   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: mirna

Pitanje: Da li još netko imao takvu diagnozu? Da li ste i vi morali mazati belodermom? Da li je nakon toga ipak bio nužan zahvat na prepuciju?

Da, da i da user posted image
Mladji mi je operirao prepucij sa 3 godine.....uh, ne zelim se toga ni sjetiti user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 2
18.4.2009 21:22:17   
novamama
ja o tome znam samo toliko da je normalno da do treće godine ostane sljepljeni prepucij...a sve mi se stisne kad pomislim da bi mu to morali povlačiti, ko da ja imam pišu...

uf, nadam se da će kremica pomoći....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 3
18.4.2009 21:23:10   
Ruža
A joj Mirnić baš mi je žao. user posted image Vjerojetno dr. zna šta radi. Držimo palčeve da kremica upali!user posted image
Pusa Vladeku!

Samo luda mama...

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 4
18.4.2009 21:26:25   
meryb
....ja imam klinca od 3 god. i još mu je sljepljeno i ovaj tjedan
ćemo ići kod njegove doktorice da ona pogleda,
pa ćemo vidjet kaj će biti dalje...                                                                                                                                                                                                         

< Poruku je uredio meryb -- 18.4.2009 21:28:40 >

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 5
18.4.2009 21:26:54   
tikica_69
Ako ce te jos sto zanimati, samo pitaj. Bio je tri dana u bolnici, smrsavio 5 kila a kad se samo sjetim premotavanja i momenta kad je trebao piskiti....piski mu se a nece jer ga boli....ajme 100 muka.
Daj boze da mu krema pomogne. Mazi mu jako cesto i cesto mu povlaci kozicu, mozda se "razradi"

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 6
18.4.2009 21:29:29   
mirna
urolog nije spominjao operativni zahvat, nego je samo rekao da bi ga jako boljelo ako bi mu sada to prevukao...nadam se da nećemo trebati u bolnicu jer nam to do sada nitko nije spominjao...user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 7
18.4.2009 22:57:51   
pepeljuga
ma bice to sve ok,saljemo puseuser posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 8
19.4.2009 7:50:51   
ZVRK
mirna draga stvarno se od srca nadam se će kremica da pomogne vladeku ,ali .......
pripremi ga i na lošu soluciju
da li se sječeš kada je moj zvrkić imao problema sa time????
traume su to velike za njih i roditelje

sretno
da li te posti da mu mažeš?

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 9
19.4.2009 7:55:14   
Puli
mirna
pusa vladekuuser posted image

i šaljemo jednu čarobnu user posted image da kremica pomogne
i da sve bude ok

mamin najljepši Cvijet stigao je 6.1.2008.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 10
   [Obrisani korisnik]
19.4.2009 7:56:17   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 11
19.4.2009 8:49:57   
mirna
Hvala drage moje!

zvrk sjećam se... mislim da su i danijelu samo na silu prevukli zar ne? Da li ste i vi mazali prije toga?

Za sada ga uspijem nekako uvjeriti da ga namažem. Mažem dva puta dnevno...user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 12
19.4.2009 9:25:48   
koka
mi smo isto tako i mazali, al ne sjećam se kreme, i isto smo upotrebljavali bornu kiselinu za pišu. Kad su mu na kantridi prevukli na silu i bilo je užas, rekli su nam da će sve biti uredu jedino da mu je kožica malo sužena. to je bilo to. još smo mi imali problema nakon toga zbog tih bakterija al evo ima dosta vremena da je ok, al ako me pitaš kako s kožicom, nemam pojma, od onda mu ne natežem.

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 13
19.4.2009 9:42:33   
ZVRK
NIKADA NIKAKVO MAZANJE.
niti prije niti poslije
da bilo je na silu i trauma je jako velika.
user posted image user posted image user posted image

nisu nam niti predložili da ima nešto tako

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 14
19.4.2009 9:44:06   
ZVRK
mi poslije svakog(ili 2X sedmično) kupanja nategnam ja .on ne želi sam niti da probauser posted image

zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 15
19.4.2009 20:53:27   
huanita
Ja sam pročitala sve što sam mogla naći o prevlačenju kožice i našla sam puno mišljenja da se prepucij do kraja prevuiče ponekad i u 17. godini. Nisam nikome dala da mom sinu navlače na silu ili, ne daj Bože, režu. Redovito sam pazila na higijenu da se unutra ne upali, prala onu bijelu sirutku koja bi povremeno izlazila vatom namočenom u mlaku vodu i potezala kad se kupao. Sada on to čini sam. Ima 8 godina i nije mu se skroz glavić ogolio, ali spušta se.
Takav stav sam pokazala i pedijatrici i nikada nije bilo problema, niti inzistiranja. Kada je išao na pregled za školu, pred godinu dana, mislila sam da će školska doktorica prigovoriti. Ali nije!

Rezanje je vjerojatno ponekad nužno, ali i jako traumatično. Zato ja ne dam da se mala piša dira.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 16
19.4.2009 21:01:07   
mirna
hvala na infu huanita!

Vidjet ćemo što će reći urolog sljedeći mjesec... i MM kaže da mu ne da rezati, jer se i njemu do puberteta nije dalo prevući pa  ipak nije imao nikakvih problema..

(Odgovor članu huanita)
Neposredna veza do poruke: 17
21.4.2009 23:05:26   
mirna
Čini mi se da krema ipak malo pomaže. imam osjećaj kao da kožica više nije tako uska, lakše ju povućem i lakše mu namažem. probat ću svaki dan malo više povući, možda izbjegnemo traumatske metode...user posted image

I ja sada čitam da se većini muškaraca prepucij sam raširi do 18. godine. Ne znam zbog čega onda maltretiraju dječicu...user posted image user posted image user posted image

npr. ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Fimoza

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 18
21.4.2009 23:44:08   
dominik
sad ste me splasile...domi neda blizu pisi jer ga skaklja valjda a blizi se treca godinauser posted image ja probavam nakon kupanja kao velim mu da cistim al ne uspijem skoro nimalo prevuci

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 19
21.4.2009 23:45:41   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: mirna

I ja sada čitam da se većini muškaraca prepucij sam raširi do 18. godine. Ne znam zbog čega onda maltretiraju dječicu...user posted image user posted image user posted image

npr. ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Fimoza

Jer zbog uskog prepucija imaju ucestale urinarne infenkcije....cisto iz preventivnog i higijenskog razloga

U iscekivanju.......

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 20
22.4.2009 9:40:04   
mirna
no bilo kako bilo, ali mi dosada nismo imali ni jedne infekcije niti problema s uriniranjem...user posted image

Nemoj se zabrinjavati prije vremena dominik... puno dječaka ima taj problem...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 21
22.4.2009 9:41:32   
dominik
ja cu to ponoci kad mu presvlacim pelenu...piso je ionako mokar od pipi a i zna bit gore pa je lakseuser posted image

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 22
22.4.2009 10:01:18   
cokolada
mi imamo slicnu dijagnozu, mislim da je cak i ista adhesiolisa (provjeriti cu doma).
Nama je doktorica prevukla na silu sa 1,4 god, plakao je i cijeli dan ga je boljelo kada je piskio, slijedeci dan je bilo bolje. Od tada nije dao taknuti kozicu i na jednom mjestu mu se ponovno slijepilo i to mu je sada ponovno prevukla, plakao je ali poslije nije pokazaivao da ga boli. Sada mu je jos jedan dio slijepljen ali to je rekla samo da prevlacimo i da bi se to trebalo samo odvojiti.Meni je rekla dr da mu svakodnevno prevucem, dokle ide pa jos malo, kuzis? Rekla mi je cak da ima za kupiti neka kremica u ljekarni da im se premaze pa ih manje boli kada povlacis, zaboravila sam kako se zove. Uglavnom ne mazem sa nicime vec kada ga kupam mu prevucem uz sto godina natezanja jer neda da mu taknem pisu.
Mirna, samo ti mazi i prevlaci svakodnevno, ako i ne uspijete mislim da je bolje im to prevuci sada kada su manji. Dr to u sekundi potegne, strasno je, ali bolje i to nego operacija.
Koliko ja znam u zadnje vrijeme to pokusaju povuci bez da operiraju.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 23
26.4.2009 22:10:00   
mirna
Kopirat ću još par stvari koje sam pronašla u vezi toga:

Čudila sam se zašto nam je dr prepisao kremu s kortikosteroidima:

Liječenje steroidnim mastima je metoda koja se pojavila u 90-im godinama. Steroidne masti potiču rast i širenje prepucija, pa iz niza zemalja dolaze zadovoljavajući rezultati u lječenju fimoze – oko 90% slučajeva se može izliječiti ovom metodom. Prednost liječenja lokalnim steroidima je očigledna: nema kirurškog rizika, traume a cijena je daleko niža od plastične operacije.

Nadam se da ćemo i mi biti u tih 90%, trenutno sam na već na dvije točkice  primjetila da se kožica odljepljuje..
I još:

Prepucij se nikada ne smije nasilno prevlačiti. Prevući će se kada je spreman. Nema „prave" dobi u kojoj prevlačenje mora biti moguće. Uski prepucij koji se ne može prevući preko glavića je normalan dio razvoja i obično ne stvara nikakve probleme. Prepucij se obično spontano širi sve dok prevlačenje preko glavića ne postane moguće. Otprilike 50-60 % 10-godišnjaka ima prepucije koji se ne mogu u potpunosti prevući preko glavića. To je normalno. Nakon puberteta se naglo povećava postotak dječaka koji mogu spontano i u potpunosti prevući prepucij preko glavića. Ako uski prepucij postane problem, postoji veliki broj različitih alternativnih tretmana koji obrezivanje čine nepotrebnim. Za tako malen problem, obrezivanje je zastarjela, radikalna, traumatična, pretjerana i nepotrebna operacija. Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.

Malog sam naučila da si povremeno sam prevlači kožicu. On sam najbolje zna koliko može prevući a da ga ne boli. A pritom i uživa...user posted image

< Poruku je uredio mirna -- 26.4.2009 22:15:01 >

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 24
26.4.2009 22:14:55   
novamama
ej svaki put kad se pojavi ova tema, sva se stisnem kao da ja imam pišu!

drago mi je da si stavila ovaj zadnji post, jer ja mislim da se ne smije ništa na silu raditi bebama, mislim stvarno današnjim dr.ima svašta pada na pamet....da kirurški zahvat na piši malome...nek sebi reže kožicu konj jedan.....brrrr......baš me to ljuti a stalno čujem mame kako im dr.i to govore....jadni mali pišulinci....

zato, probaj sve prije togauser posted image

< Poruku je uredio novamama -- 26.4.2009 22:15:26 >

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!