Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:19:32
|
|
|
|
tikica_69
|
Možda znate, ali uvijek je dobro prenijeti takvu poruku. Čak i kad ne pržimo mnogo, to iskorišteno ulje bacamo u kuhinjski sudoper. A to je jedna najveća pogreška koju možemo učiniti!!! A zašto to činimo? Jednostavno zato, jer nema nikog tko bi nam objasnio pravilan način! Zato, najbolje što možemo učiniti je da nakon uporabe ulje iscijedimo u plastičnu bocu (vode, coca-cole...), čvrsto je zatvorimo i bacimo u kantu za smeće. Ako imate kompost - to je još bolje riješenje. A to je zato što, jedna litra ulja zagadi skoro jedan milijun litara čiste vode, a to je količina potrebna normalnom čovjeku za njegove potrebe punih 14 godina!!!! Ako se odlučiš proslijedit ovu poruku, okolina će ti biti zahvalna. Na kraju-krajeva, to je u korist svih nas!
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:23:18
|
|
|
|
Ruža
|
Redovito ga bacam ili u sudoper ili u wc školjku. Ovo nisam znala. Trudit ću se da ide u smeće.
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:24:04
|
|
|
|
koka
|
Nikad u odvod ne bacam takvo ulje radim kako si napisala ulijem u bocu pa zamotam s vrečicom i bacim u smeče..
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:24:47
|
|
|
|
tikica_69
|
ja sam isto jedna od onih koja ge uredno izlije u sudoper
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:25:53
|
|
|
|
ZVRK
|
ja ga redovito bacam-stavljam u plastićne boce ali ne radi okoliša nego zato što mi je mm rekeo da kada se ta mast nataloži na cijevi .....može sa vremenom napraviti veliku štetu, a isto vrijedi za fundač(talog)od turske kave
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:26:24
|
|
|
|
mariola
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 ja sam isto jedna od onih koja ge uredno izlije u sudoper i ja, lijena sam otić tri koraka van pa zalit jedan bor ali oću, obećajem da ću se popravit
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 10:21:51
|
|
|
|
Kika83
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 ja sam isto jedna od onih koja ge uredno izlije u sudoper i ja
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:19:51
|
|
|
|
božica
|
sudoper wc
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:43:06
|
|
|
|
Thea
|
IZVORNA PORUKA: božica sudoper wc I ja
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:54:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi ga izlijevamo u kanister i kad se napuni mm odveze na Uniju.
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:56:22
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Mariachi Mi ga izlijevamo u kanister i kad se napuni mm odveze na Uniju. E to se zove prava ekoloska osvijescenost....bravo
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 12:02:25
|
|
|
|
zaba
|
uvije i samo wc,od sada ćemo štreberski
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 14:41:09
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
do sad je WC bio sakupljač, od sad boca
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 21:22:52
|
|
|
|
Marcus
|
vis nisam imal pojma da je to tak opasno i stetno
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 21:28:49
|
|
|
|
njanja
|
wc
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 4.3.2009 1:09:31
|
|
|
|
Candy
|
Oduvijek ulje i "zoc" od kave bacam u wc školjku... Ali,hvala Tikice na ovim savjetima,svakako se čovjek zamisli kad takvo što pročita ...
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 4.3.2009 7:53:11
|
|
|
|
dominik
|
ja ga dajem susjedu kaj se vozi na to
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!