Nika 24052006
|
Sjećate se kad sam pisala o prijateljici koja je rodila maloga Bornu u 33.tj trudnoće? Bila sam jučer kod njih,nisam htjela prije,jer sam se boajala da ne bi njegovu ionako slabom organizmu donjela nekakvu prehladu,virus,i sl.Njemu će sada 5 mj,ma slatkiš mali,ima 6 kg,sićušan je,ali jako žilav.Dijagnoza mu je visoko neurorizična beba,što se po njemu uopće ne bi reklo.Toliko je zainteresiran za sve oko sebe,sve promatra,guče,smiješi se,okice vrludaju svud okolo,glavicu drži kao neki veliki...Ma sav je divan...Mama vježba s njime po cijele dane,došli su u tu fazu kad on čak uživa u vježbanju i ne opire se uopće.Danas su otišli na 2 tj u Zg,na Gojak,pa će tamo raditi vejžbice...Ona se jako trudi oko njega,vidi se da je umorna,ali ne da se,sve mu vrijeme posvećuje...Ne mogu vam objasniti koliko sam se zaljubila u to dijete..I još nešto,dok nisam vidjela kako ona s njme radi sve te vježbe,razgovara,priča mu,unosi toliko ljubavi u to sve,nisam mogla ni zamisliti kako sve to izgleda...Uvjerena sam da će maleni biti svakim danom sve napredniji,i naposlijetku,posve zdrav...Htjela sam to podijeliti s vama,jer sam skroz pod dojmom svega što sam vidjela,jer nikada još nisam doživjela te vježbice i koliko je potrebno truda i ljubavi...