|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   uzv kukova
2.6.2010 18:41:53   
buduća mamica
Evo upravo smo došli iz Osijeka sa pregleda kukića. Na nalazu piše ovako: Nalaz oba kuka uredan, tip Ia obje strane (što to znači?) dalje piše nema jezgre okoštavanja, široko povijati sa dvije tetre, nakon što navrši 6 mj stavljati da sjedi uz potporu, nakon što se digne sama na nogice skinuti široki povoj. Zbunjena sam! Nalaz uredan ali moramo široko povijati i to sa dvije pelene, do sada smo jednu imali.

Do kada je normalno da nema jezgre okoštavanja i što bi vi učinili sa tim povijanjem? Ja bih je nastavila povijati sa jednom pelenom i švedskom na to.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: uzv kukova
2.6.2010 18:49:07   
mišica 666
pa ako savjetuju povijanje sa dvije pelene nebi izmišljala toplu vodu već bih poslušala.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu buduća mamica)
Neposredna veza do poruke: 2
2.6.2010 18:59:00   
pincirotvajler
nemam pojma, nama piše samo nalaz uredan
user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 3
2.6.2010 19:01:45   
Wukovarka
Draga don`t worry user posted image

Ja sam išla kod privatnika sa Lucijom jer mi se nije čekalo dva mjeseca u klaičevoj.

Ovako...išli smo kad je Lulu bila svega mjesec i koji dan i isto su nam rekli da povijamo sa dvije pelene, tzv. duplo povijanje i da radimo vježbice.
Tako smo radili mjesec dana, a jezgra se pojavi do 6-og mjeseca i tada smo išli na kontrolu da vidimo dali se pojavila i na pregled stopala i kralješnice.

Ne znam dali u bolnicama imaju detaljne preglede, ali to što su ti napisali je sasvim normalno

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 4
2.6.2010 19:52:40   
lee
moja je susjeda taj problem imala..nije ih poslušala i sad joj mali ne sjedi i puže jako čudno...jer ima problema.poslušaj ih..a onda odi na ultrazvuk opet...sretno, sve če to doči na svoje.

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 5
2.6.2010 19:55:02   
Bubu
To znači da nema displaziju, ali je moraš široko povijati da se čašice uglave u zglob. Jezgra se razvija par mjeseci i normalno je da je još nema. Radi kako su ti rekli i vježbaj i sve 5!

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 6
2.6.2010 22:37:56   
natalijax
IZVORNA PORUKA: Bubu

To znači da nema displaziju, ali je moraš široko povijati da se čašice uglave u zglob. Jezgra se razvija par mjeseci i normalno je da je još nema. Radi kako su ti rekli i vježbaj i sve 5!
da tako je i nama bilo,uredu kukiči jedino te jezgre,rekla je da se te jezgrice valjda namjeste sa 6 mjeseci do godine dana,I po tom mi je rekla da nebrinem da to nije strašno,Mi smo samo morali još mjesec dana povijati i onda je rekla da više nemoramouser posted image

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 7
2.6.2010 23:19:35   
crex
Emi je bila 2x na UZV kukića. prvi put (kad je imala 2 mjeseca) nije bilo jezgri okoštavanja, ali je dr reko da je to ok jer se to pojavi kasnije. Pa smo opet isle na kontrolu kad je imala 4 mjeseca i jezgre se pojavile (a mogle su se i kasnije, kaže dr). Dakle to je ok, a sto se tiče povijanja ja bih napravila onak kako mi dr kaže.
Nek' vas dragi Bog čuva od poplave, mi u Pleternici (zasad) ostali na suhom!

Neposredna veza do poruke: 8
3.6.2010 9:41:42   
Gogule
mi smo išli privatno (kod naše ped. dolazi jedanput mjesečno) i odmah nam je skinuo duplu pelenu. sve je ok.
No ja bi napravila kako ti je rekao.

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu crex)
Neposredna veza do poruke: 9
3.6.2010 9:48:01   
novamama
i kod nas je slično...samo dijagnoza 1b na oba kukića...isto široko povijati sa 2 pelene...ja stavim dvije pa uduplo i nogise moraju stajati pod 90 stupnjeva (kukići)...

uglavnom, naručeni za pregled opet za 6 tjedana, do tada povijati i vježbati puno...

neki put to odmah prođe, najbolje je vježbati što dulje i povijati što čvršće...uglavnom, bolje sad nego da ima problema kasnije...

uglavnom, rekao mi dr. da je to široko povijanje zato, jer se tako kukovi najbolje 'hrane'..eto....nadam se d aće nam sve biti ok na drugom pregledu...
naravno bmamice, i vama želim isto!

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 10
3.6.2010 9:48:31   
Bebys
boze ja ti nemam pojma....ja nikada nisam siroko povijala..to ovdje nitko neradi...malo me to cudi u hr..mislim da preteruju...sva djeca su ovdje dobro...i nitko to neradi...osim one djece koja imaju problema s time...naravno...sretno mamice...b.

Neposredna veza do poruke: 11
3.6.2010 12:12:26   
buduća mamica
evo da vam kažem da moja debela guzonja (sa dvije tetre na sebi) izgleda kao balon, doslovno, guzica joj ne stane ni u robu br 74, dobro da nisam ništa kupila ovih dana jer bih to mogla fino pospremiti za bracu ili seku, skroz mi je smiješna.

Nego na nalazu još piše da kontrola nije potrebna, a kako ćemo onda znati jel to ok ili nije, valjda će nam dati pedica uputnicu da odemo ponovo za mjesec dva.

Rekal je doktorica na uzv-u da je to običaj da jake i velike bebe sporije sazrijevaju nego one manje (mislila je samo na te jezgrice)

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 12
3.6.2010 21:17:48   
uciteljica
I mi smo imali identičan nalaz prošle godine u ovo doba. Pedijatrica je rekla da je to sasvim normalna nalaz za dijete od 5 mjeseci i da nemam brige, a kaj se vježbaja tiče da su  vani (konkretno u sloveniji) odavno izbacili i da se uskoro ni kod nas neće vježbati zbog kukova.
Ne brini, sve je ok.

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

Neposredna veza do poruke: 13
3.6.2010 21:19:00   
uciteljica
Mi smo išli na ponovni uzv kukova sa 7 mj o uputnici od pedice.
Sve je bilo ok na drugom pregledu.

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 14
3.6.2010 21:29:35   
natalijax
mi nismo poslije tog išli na kontrolu,samo nam je rekla mjesec dana povijanja i gotovo

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!