|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   trudnicka knjizica
24.9.2010 17:44:51   
Želja
Molim vas pomoc. Ovo mi je druga trudnoca i u 9 tj.sam trudnoce. Zbog komplikacija otvorila sam bolovanje ( prva trudnoca spontani). Trudnocu mi vodi privatni ginekolog i ujedno imam karton kod socijalnog ginekologa ; on mi je napisao uputnice za labaratorij i pecatirao nalaze od privatnog ginekologa te sam tako dobila bolovanje. Privatni ginekolog mi je rekao da cu dobiti trudnicku knjizicu kad dodem za 3 tjedna opet na pregled. Problem- moja doktorica opce prakse me uvjerava da ne mogu ici privatno kod ginekologa jer nalazi i trudnicka knjizica mi moraju obavezno glasiti na ginekologa koji ima ugovor ( socijalni) jer u protivnom ce mi komisija za bolovanje ukinuti bolovanje i gubim neka prava oko isplate place. Nista mi nije jasno i kako me netko moze prisiliti da nejdem privatno kod ginekologa????  Jel moguce da moja doktorica nije bas upucena jer znam neke cure koje idu privatno na pregled i socijalni gin. im prepisuje nalaze u knjizicu i pecatira a neki imaju cak pecate od oba gin. u trudnickoj.

< Poruku je uredio Želja -- 24.9.2010 17:56:43 >
Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
24.9.2010 17:47:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Želja)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: trudnicka knjizica
24.9.2010 17:55:43   
Želja
danas sam otvorila bolovanje i doktorica mi kaze da je to po novome ali isto cu nazvati pravnu sluzbu. iz sibenika sam i kod nas se ne dobije trudnicka knjizica dok ne bude 12-ti tjedan trudnoce jer sve je prije toga rana trudnoca i smatra sa da moze doci do spontanoga.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
24.9.2010 17:58:45   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Želja)
  Neposredna veza do poruke: 4
24.9.2010 18:00:29   
Želja
ma krivo sam napisala a nisam ni primjetila do maloprije. javit cu cim saznam sve.user posted image

Neposredna veza do poruke: 5
24.9.2010 19:46:33   
pincirotvajler
user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Želja)
Neposredna veza do poruke: 6
24.9.2010 22:08:02   
cuba
Ja sam svoju trudnoću vodila isto kod privatnika a trudničku knjižicu sam dobila odmah na prvom pregledu, dakle sa 6 tjedana pa mi nije jasno kakve veze ima koliko je netko trudan, može se beba izgubiti i u zadnjem mjesecu??
Mislim da ti je doktorica opće prakse blago neupućena i naravno da svoju trudnoću možeš voditi gdje god hoćeš te bez obzira na otvorene komplikacije komisija nebi trebala raditi probleme. Ja sam isto bila na komplikacijama i nikad problema oko uputnica i komisije nije bilo..

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
25.9.2010 0:33:42   
Tratina
Najprije tvoja doktorica opće prakse triba znat da pacijent više ne ide na komisiju. To oni interno riješavaju.
Npr. ja sam u privatnog ginekologa. Imam trudnićku u njega, na bolovanju sam od 7-og tjedna trudnoće zbog komplikacija. Doznake i uputnice za vađenje krvi dižem u svoje doktorice opće prakse (jer nemam socijalnog ginekologa), ali zadnju uputnicu za rodilište mogu podići samo u svog socijalnog gonekologa (kojeg nemam). Moj ginekolog (privatnik) mi je rekao da se ne brinem jer će mi uputnicu dat neki njegov kolega. I eto, stvar riješena. Komisiju nikad nisam vidila. Sad sam u 32-om tjednu i nikad me niko nije ništa upita za bolovanje.
Šta se trudnićke knjižice tiće, možeš je dobit odma ćim se ustanovi trudnoća, ali kao nema potrebe. Nemoj se oko toga sekirat. I da, trudnićku ćeš dobit kod privatnika. On ti ipak vodi trudnoću.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 8
25.9.2010 10:12:42   
Želja
ajme hvala vam puno. doktorica me jucer izbezumila. imam godinama svog privatnog ginekologa a kod socijalnog gdje mi je karton nikad nisam bila jer je to treci ginekolog koji je dosao u zadnjih 4 godine raditi i zato ne zelim ici tamo. nisam znala da se nejde na komisiju, nesto sam nacula ali nisam bila sigurna....ocito je neupucena.
HVALA cureuser posted image

< Poruku je uredio Želja -- 25.9.2010 10:13:36 >

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 9
25.9.2010 16:32:34   
malica
Ja sam pak cijelu trudnoću prošla i sva prava ostvarila bez trudničke knjižice! Svi papiri na jednom mjestu i to je to. Trudnoću ti može voditi i privatnik dapače! Socijalni gin kojeg moraš imati jer spada  u primarnu zaštitu žena ti daje uputnice i ostalo što imaš pravo preko Hzzo-a. Ako ti socijalni gin odbije dati bilo što imaš pravo uzeti karton i otići drugamo, ili mu otvoreno reći da on za tebe prima glavarinu, dakle novce a ti ga ne koštaš ništa jer njegove usluge inače ne koristiš. On od tebe ima čistu zaradu! Postavi se tako i dobit ćeš sve što hoćeš.

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu Želja)
Neposredna veza do poruke: 10
26.9.2010 1:05:49   
Leluška
U prvoj trudnoći nisam ni imala trudničku knjižicu i bila sam malo tužna radi toga. Trudnoću mi je vodio dr iz bolnice, a po uputnice i recepte sam išla kog socijalne ginićke jer sam morala odabrati - te vrste uputnica daje isključivo ginekolog a ne dr.opće prakse. No, uvijek sam sve papire imala u jednom fasciklu, kronološki poredane.
Pokazalol se da je ginićka super (tek nakon par godina kad sam se udostojila ići na papa test (tuku-muki). Tako da ovu trudnoću vodim i kod nje i kod svog doka u bolnici. Trudničku sam morala kupiti u narodnim novinama (10 kn) i socijalna ginićka mi je nekaj popunila (ne baš sve odpočetka) i dalje će je valjda popunjavati. Od tog prošlog puta prije cca 3 tjedna me je sestra počela vagati i mjeriti mi tlak kako bi to upisala u knjižicu. Prije me nisu ni vagale! (jupi je!! jer sam se do sada storfala 7 kg ko u cijeloj prošloj trudnoćiuser posted image )

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 11
26.9.2010 6:46:24   
tina0310
da istina je,na žalost nemože se ići privatno,odn možeš ali samo ka drugo mišljenje,a trudničku i sve drugo morati napisati gin obični a ne privatni....meni se dogodilo da sam u 8mj trudnoće morala ispočetka dokazivati da sam trudna jer su mi poništili trudničku knjižicuuser posted image taman se tad prominija zakon,a ja imala razlike 10dana između porodiljnog i komplikacija i morala 2puta ić u Šibenik na komisiju radi njihovog glupog zakonauser posted image

-mamin miš-
Alen 19.05.2010.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 12
26.9.2010 8:42:06   
ninishka
moja seka je trudna i isto je sad to prolazila s bolovanjem.njezina privatna ginekologica joj je bez problema s razlogom dala  bolovanje..ali je morala ici i kod svojeg socijalnog ginekologa da on odobri bolovanje i onda do dr opce prakse da otvori bolovanje...a i uputnice ce dobiti od socijalnog ginekologa...to je sad bilo prije 3 tjedna, a ona je u zg-u.

...jer ja letim kad sam kraj tebe...
Luka 10.03.2009
Leon 07.06.2010
"Zenska mudrost sagradi kucu, a ludost je rukama razgraduje." (velika Salomonova zbirka izreka 14.1)

(Odgovor članu tina0310)
Neposredna veza do poruke: 13
   [Obrisani korisnik]
26.9.2010 9:06:44   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ninishka)
  Neposredna veza do poruke: 14
26.9.2010 9:21:19   
ninishka
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Ako je to stvarno novi zakon, potonit ćemo još dubljeuser posted image

Mislim,ovo je uništavanje svih privatnika(nije čak ni prikriveno) i onda se ovi ginekolozi u javnim ambulantama mogu ponašati kako ih volja,raditi sa drvenim slušalicama,bez ili sa UZV starim 40godinauser posted image
Nadam se samo da će se privatnici uspjeti organizirati pa registrirati i bolnice,jer meni zbilja ne pada na pamet da trudnoću vodim kod 90% ovih naših mesara koji su preko HZZO-a.

Ispričavam se što sam uzurpirala temu,ali popi_ila sam na onog našeg idiot__og,retardiranog, majmunolikog deb_lauser posted image user posted image user posted image

slazem se...

Luka 10.03.2009
Leon 07.06.2010
"Zenska mudrost sagradi kucu, a ludost je rukama razgraduje." (velika Salomonova zbirka izreka 14.1)

Neposredna veza do poruke: 15
26.9.2010 15:57:02   
Tratina
Nije istina da uputnice daje samo soc. ginekolog. Sve uputnice možeš dobit kod svoje doktorice opće prakse. Tako ja radim. Ali, naravno, bolje je u soc. ginekologa ako ga imaš.
E sad, zajeb je uputnica za u rodilište. To je jedina stvar koju ti tvoja doktorica opće prakse ne može dat. To izdaje samo soc. ginekolog.
Ja sam i uputnice za vađenje krvi i za predizanje ljekova dobivala od svoje doktorice opće prakse. Privatni gin samo u knjižicu napiše kakva mi uputnica triba i ja odem do dok. opće prakse i predignem.
Nije mi jasno zašto država ne riješi i taj problem sa uputnicom za u rodilište... user posted image

E i trudničku imam u privatnika i on mi u nju upisuje šifre za bolovanje. Ne kužim zašto su neke žene imale problema sa tim...

< Poruku je uredio Tratina -- 26.9.2010 16:00:11 >

(Odgovor članu ninishka)
Neposredna veza do poruke: 16
26.9.2010 18:38:07   
zara13
meni doktorica opće prakse nije htjela dati nijednu uputnicu koju je napisao gin jer je rekla da oni više nemogu davati takve stvari da to nije njena struka.i ja vodim trudnoću kod privatnika i sve mi je ok nemam nikakvih problema.a socijalnog gin sam mjenjala i to sam otišla u drugi grad i on mi napiše uputnicu za ono šta mi privatni napiše u knjižicu

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 17
26.9.2010 19:36:36   
martina33
moja seka je trudna i isto je sad to prolazila s bolovanjem.njezina privatna ginekologica joj je bez problema s razlogom dala bolovanje..ali je morala ici i kod svojeg socijalnog ginekologa da on odobri bolovanje i onda do dr opce prakse da otvori bolovanje...a i uputnice ce dobiti od socijalnog ginekologa...to je sad bilo prije 3 tjedna, a ona je u zg-u.
Potpisujem..kod mene je ista situacija i ja sam iz Zagreba...Čak mi je i socijalni ginekolog morao dati uputnicu za hospitalizaciju jer to nije mogla dr.opće prakse...
Znači prvo po doznake kod soc.ginekologa pa s tom doznakom doktorici opće prakse..i tako svaki mjesec...ista stvar i za otvaranje porodiljnog...
Čak mi je socijalni ginekolog morao napisat opširnu povijest bolesti na temelju koje mi dr.opće prakse otvorila bolovanje jer im dolazi žena iz komisije i ako je sve šturo napisano ,neće ti produžit bolovanje..sada su dosta stroge kontrole..
Pošto mi trudnoću vodi privatnik,nemam trudničku knjižicu već mi je sve napisano onako na papirima...

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 18
26.9.2010 20:56:01   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: Tratina

E sad, zajeb je uputnica za u rodilište. To je jedina stvar koju ti tvoja doktorica opće prakse ne može dat. To izdaje samo soc. ginekolog.

može ti dati ali samo U HITNIM SLUČAJEVIMAAAAAA-ali stvarno hitnim.

mene je pedijatrica poslala u rodilište jer sam se njoj potužila jer moju giničku nisam mogla da dobijem na telefon a i udaljena je 100km od mene.
uvažili je bez problema

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 19
   [Obrisani korisnik]
26.9.2010 21:05:54   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 20
26.9.2010 21:15:39   
ninishka
i u prvoj i drugoj trudnoci sam dobila uputnice za rodilište.... Cvrčak vjerojatno jer si bila hitan slučaj nisu pitali za uputnicu...inace ja sam svoje dobila cak 2 tjedna prije predviđenog termina..

Luka 10.03.2009
Leon 07.06.2010

Neposredna veza do poruke: 21
   [Obrisani korisnik]
26.9.2010 21:17:19   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ninishka)
  Neposredna veza do poruke: 22
26.9.2010 21:27:09   
patka
ja u 9 mjesecu trudnoce, vodi je privatnik...najnormalnije otvorila cuvanje trudnoce na temelju njegovog misljenja...i da jos uvijek nemam trudnicku knjizicu, a ni ne treba mi jer imam papir na kojem sve lijepo pise

Neposredna veza do poruke: 23
26.9.2010 22:57:59   
cuba
Ako je trudnoća uredna, ginekolog u 9 mjesecu trudnoće daje uputnicu za u rodilište. Nekom odmah čim uđe u 9 mjesec, zavisi kako tko ima preglede...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 24
26.9.2010 23:53:36   
pepeljuga
meni oba puta uputnice dala dr ope prakse

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!