|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kolumna: Ante Tomić
13.10.2010 13:55:22   
njanja
izvor: www.jutarnji.hr jako mi se sviđa što je pisao... 
Kada se rodi dijete, duša ti dođe veća, raširi se od osjećaja što su iznenada postali mnogostruko snažniji, osjećaja što tuku tako neobuzdano da se uplašiš da će ti slomiti rebra i prsnuti iz grudi. Kad ti babica na izlazu iz rodilišta tutne usnuli paket u ruke, shvatiš da nisi imao pojma da na svijetu ima toliko sreće. Drhtiš od navale ljubavi dodirujući mu lice, a strah da i ne spominjem.

Strah da bi se djetetu nešto ružno moglo dogoditi milijardu je puta veći od ukupnog zbroja svih užasa koje si ikada iskusio. Bijes i mržnja prema onima koji bi se usudili povrijediti tvoje dijete su toliki da bi njima mogao zapaliti čitavo euroazijsko kopno od Kamčatke do Portugala.
Klinci su hard rock, Neil Young sa svim emocionalnim pojačalima odvrnutim do kraja.

Razmišljao sam o ovome prije neki dan, držeći u naručju malenog dječaka od nekoliko tjedana. U trenutku sam preko puta uhvatio pogled njegove mame i tamo našao poznatu mješavinu blagosti, radosti i zebnje i nasmiješio joj se s razumijevanjem. I sam sam se mnogo puta našao u složenoj čuvstvenoj groznici koja roditelje trese kao struja, poznajem sreću koja puni oči suzama, ljubav koja ne da disati i nepodnošljivu stravu i bol od same pomisli na bolest ili nesreću.

Nasuprot ovome, emocija koji me je obuzela dan ili dva kasnije bila je vrlo, vrlo prosta i tvrdo jednoznačna. Našao sam u novinama da se Vatikan suprotstavlja dodjeli Nobelove nagrade medicinskom geniju koji je otkrio umjetnu oplodnju i nisam osjetio ništa osim odvratnosti. Popovska uskogrudna i bahata glupost kojom odbacuju jedno dragocjeno, prekrasno znanstveno dostignuće, blistavi trijumf pameti kojemu imamo zahvaliti rođenje, procjenjuje se, četiri milijuna života, zaslužuje zaista tek gađenje.
Moraš stvarno biti naduti imbecil da bi poricao pravo na život četiri milijuna djece, bio nezadovoljan srećom koja je obasjala četiri milijuna parova. A zašto? Samo zato jer apostol Petar ili Pavao nisu ništa o tome kazali u poslanici Korinćanima ili Efeženima. Oprostite, ali što su apostoli Petar ili Pavao uopće mogli kazati o medicinski pomognutoj oplodnji? Zaboga, pa oni ni sapun nisu imali. Već i skuhati masnoću s lukšijom da bi se oprali bilo im je nepoznata vještina.
Imate li čitav mozak u lubanji, mora vas uznemiriti slaboumna i opasna vjera da je u samo jednoj drevnoj knjizi sabrana sva mudrost svijeta, da je još prije dvije tisuće godina ili ranije, na Bliskom istoku, u glinenim potleušicama bez tekuće vode, napisan do jedan odgovor na bezbrojne moralne i intelektualne dvojbe što se svakodnevno otvaraju pred čovječanstvom. A milijuni, stotine milijuna njih gaje ovakvo strašno uvjerenje.
“Sve je u Bibliji”, reče mi jednom na ulici neka gorljiva žena, nezadovoljna mojim pisanjem. “Ja čitam samo jednu knjigu”. “Zanimljivo, gospođo”, odgovorio sam joj, “i Osama Bin Laden čini jednaku stvar”.
Uistinu, možete li se sjetiti ijedne bitne, načelne razlike između mahnitog muslimanskog terorista što misli da sve knjige osim Kurana valja baciti na lomaču i predanih kršćana koji drže da je sve u Bibliji.
Osobito ako imate na pameti da je većim dijelom riječ o istom, prepisanom štivu. Vatikansko protivljenje umjetnom začeću djelo je navlas identične zadrtosti i zapravo nije riječ o ničemu novome. To je samo jedna u beskrajno dugačkoj, stoljećima staroj niski strastvenih neukosti kojima je religija odbacila plodove intelekta.
“Hram ateizma: obmana u Krapini”, poručuje nam ovih dana s naslovnice nekakav mali časopis koji se bavi tobožnjim kršćanskim vrijednostima. Muzej pračovjeka njima je podla laž Nečastivog, nikakav pogrbljeni, dugoruki neandertalac s toljagom nikada nije lutao ovim krajevima. Dinosauri isto tako. Dinosaure su valjda komunisti izmislili. Ništa im ne vjerujte, sve one neobično velike kosti koje su iskopane po stepama, sve su to CIA i KGB tamo zakopali da bi negirali postojanje velikog i svemogućeg Boga, koji je čovjeka u subotu ujutro, između sedam i sedam i trideset_, od zemlje napravio i naselio ga u polinezijskom krajoliku, gdje se dogodio poznati tragični nesporazum s jabukom.
Galileo Galilej s tvrdnjom da Zemlja nije u središtu svemira, Charles Darwin s teorijom o podrijetlu vrsta, a sada i ovaj bezbožni klipan s umjetnom oplodnjom, kilometri polica knjiga, tisuće znanstvenih dokaza, sve je vrijedno ognja jer mudri proroci i apostoli s ravne ploče, gdje je puštanje krvi bilo vrhunac medicinske njege, nisu ništa čuli o tome. Sve je znanje ljudskog roda vjerskim fanaticima beznačajno u usporedbi s recima koje je nekakav domišljati židovski pričalica jednom davno zabilježio na jarećoj koži.
Istina, ima nekih civilizacijskih postignuća koje će ipak prihvatiti. Bin Laden, na primjer, halali kalašnjikov, premda ga Prorok nikada nije spominjao. Jednako tako, mnogi će se kršćanski fundamentalisti složiti s ograničenom upotrebom nuklearnog oružja, na primjer, da sprže kakvu bezbožnu srednjeazijsku stočarsku pustoš, iako u Svetom pismu nema ni osnova atomske fizike. Takvi su krvavi užasi zbog nečega dobri i blagoslovljeni, no par koji se odluči za medicinski pomognutu oplodnju valja osuditi na vječno prokletstvo.
Teološka je logika teška, ali u ovom slučaju nam se jasno osvijetlila jedna lijepa istina. Smisao je religije vrlo često da ohrabri budale u neznanju. Znanje je oholost, a oholost je smrtni grijeh.
Na drugoj strani, ja ne mogu zamisliti veće, strašnije pa i, ako hoćete, nekršćanskije oholosti od toga da je netko prezreo četiri milijuna života. Gotovo cijela jedna Hrvatska nikla je iz epruvete onoga sjajnog tipa. Trebam li dokazivati postojanje Boga, meni bi ovo bio dosta uvjerljiv argument. Zaista, ne mogu zamisliti ništa božanskije od ovoga prekrasnog čuda.

< Poruku je uredio njanja -- 13.10.2010 13:56:03 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kolumna: Ante Tomić
13.10.2010 14:03:14   
pikachu
Ovaj sam članak već komentirala na FB-u... Zna Ante sa riječima, nema što... Ovo bi trebali neki drugi čitati i 'čuti', jer ja sam beznačajna unatoč tome što ga potpisujem od riječi do riječi... Čitam i njegove tekstove i knjige... Volim ga čitati jedino mu zamjeram, što njegovi tekstovi predstavljaju svojevrsnu moralnu vertikalu, ali me smeta 'govornica' sa koje to sve 'govori'... Jer njegova firma je sve samo ne moralna vertikala...

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
13.10.2010 14:06:08   
Bebys
samo jedan komentar ovome PAMETNJAKOVICU
KOLIKO SE DJECE DOBROVOLJNO UBIJE I ABORTIRA...kada bi se TE BILIJARDE UBIJENE DJECE zbrojilo MISLIM DA NAM NIKAKVA UMIJETNA OPLODNJA NEBI TREBALA......TO JE KRETEN JER ON TO ZA MENE JE .....vrlo pametno preskocio... user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 3
13.10.2010 14:08:48   
njanja
tema nije ABORTUS...Ovo je tema pa ako ima tko komentirati TO:
Našao sam u novinama da se Vatikan suprotstavlja dodjeli Nobelove nagrade medicinskom geniju koji je otkrio umjetnu oplodnju

-Tagore-

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
13.10.2010 14:08:55   
Bebys
ii jos nesto
vatikan se NE SUPROTSTVLJA UMIJETNOJ OPLODNJI jer daje zivot nego jer dok se oplodi jedno jajasce propadne puno zivota....u tim istim oplodnjama i jajcima..ako netko zna sta je umijetna oplodnja onda zna i sta pricam....dakle u tome lezi problema
a to su sve onda MALI ABORTUSICI...znate li to
samo jedan zivot se sacuva...koje li gluposti....
i jos nesto
bilo na tv
zeni bilo oplodjeno 4 djece dakle cetiri jajca
i to ziva bica
i ONA SE ODLUCI MOS MISLIT DO SADA NIJE MOGLA IMATI DJECE A SADA NAJEDNOM UBIJA TROJE I ZELI SAMO JEDNU.................FFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
13.10.2010 14:10:19   
Bebys
TO SE ZOVE igranje boga.....

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 6
13.10.2010 14:13:47   
mišica 666
moj jedini komentar je da se vatikan petlja u sve i svašta. bolje da razmisle o ovom papi koji je bio u hitlerovoj mladeži i onim pustim pedofilima a znanost nek ostave na miru jer ionako ništa pametno o tome ne mogu reći. ante tomić je zakon user posted image user posted image user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
13.10.2010 14:24:21   
CallamityJane
Nisam cula do sada za gospodina ali je zaista ovo gore sve prekrasno napisao i potpisujem ga od rijeci do rijeci. Za Vatikan kao i do sada mogu samo da izrazim gadjenje, i samo cu dodati da ja vjerujem u Boga ali ne i u tkz. "njegove" institucije na zemlji, jer kada bi svi ti koji tako gorljivo "brane" Njegovu vjeru pogledali iza sebe i vidjeli koliko su zlocina napravili u Njegovo ime, shvatili bi da su napravili vise zla nego ijedan od ovih nazovi zlocinaca koji su po njihovim rijecima zasluzili pakao !!!

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 8
13.10.2010 14:32:32   
pepeljuga
bravo calluser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 9
13.10.2010 14:32:48   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: Bebys

KOLIKO SE DJECE DOBROVOLJNO UBIJE I ABORTIRA...kada bi se TE BILIJARDE UBIJENE DJECE zbrojilo MISLIM DA NAM NIKAKVA UMIJETNA OPLODNJA NEBI TREBALA......TO JE KRETEN JER ON TO ZA MENE JE .....vrlo pametno preskocio... user posted image

Nisam vjernica pa neću ulaziti u polemike jel ovako il onako, nisam pozvana... Ali moram reći da me jako boli kad vidim da uspoređuješ žene koje su napravile abortus s onima koje žarko žele dijete... Posebno na forumu na kojem postoji velik broj žena koje do svoje djece dolaze teškom mukom. Ne znam što njima znači ovakva usporedba i kako onda njima medicinski potrpomognuta oplodnja ne bi trebala...

A za gospodina Tomića user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 10
13.10.2010 14:34:56   
Marta j
IZVORNA PORUKA: callanhoe

Nisam cula do sada za gospodina ali je zaista ovo gore sve prekrasno napisao i potpisujem ga od rijeci do rijeci. Za Vatikan kao i do sada mogu samo da izrazim gadjenje, i samo cu dodati da ja vjerujem u Boga ali ne i u tkz. "njegove" institucije na zemlji, jer kada bi svi ti koji tako gorljivo "brane" Njegovu vjeru pogledali iza sebe i vidjeli koliko su zlocina napravili u Njegovo ime, shvatili bi da su napravili vise zla nego ijedan od ovih nazovi zlocinaca koji su po njihovim rijecima zasluzili pakao !!!

Samo cu potpisati

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 11
13.10.2010 14:36:44   
pepeljuga
tsmee lipo si to reklauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Obrisani korisnik]
13.10.2010 14:38:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu pikachu)
  Neposredna veza do poruke: 13
13.10.2010 14:40:08   
crex
IZVORNA PORUKA: Tsmee

Ali moram reći da me jako boli kad vidim da uspoređuješ žene koje su napravile abortus s onima koje žarko žele dijete...

Slažem se sa Tsmee!

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 14
13.10.2010 14:53:59   
njanja
i to ziva bica
i ONA SE ODLUCI MOS MISLIT DO SADA NIJE MOGLA IMATI DJECE A SADA NAJEDNOM UBIJA TROJE I ZELI SAMO JEDNU.................FFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Bebys, nismo se dugo prepirale pa moramo sada...Očito nisi upoznata sa tematikom jer da jesi, biš znala da ova žena nije najmerno odbacila te 3 oplođene jajne stanice, nego iz razloga što bi za nju pogubno bilo nositi 4 ploda.Znam za slučaj gdje su bila vraćena 3 oplođena jajašca i gdje su 2 otišla, a žena je do kraja trudnoću iznjela ležeći na krevetu da bi u 34. tj rodila...Možda ću se složiti s tobom da miješanje u prirodni proces, kao u ovom slučaju, nosi svoj rizik, ali da taj par nije bio spreman na taj rizik i da nema MPO, sada ne bi bilo jedne prekrasne 4-godišnje djevojčice o kojoj slušam svaki dan... Stavi svoju R u položaj te curice i stavi sebe u položaj moje poznanice....Na kraju krajeva i crkva bi ti sama rekla da ne sudiš da ti ne bi bilo suđeno???

-Tagore-

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 15
13.10.2010 15:01:56   
CallamityJane
IZVORNA PORUKA: njanja
Na kraju krajeva i crkva bi ti sama rekla da ne sudiš da ti ne bi bilo suđeno???

samo sto to crkva nikada ne primjenjuje na sebiuser posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 16
13.10.2010 15:14:15   
novamama
naravno da mi se jako sviđa tekst ante tomića, jer MPO jest čudouser posted image ...a da ne govorim o zadrtosti i svemu spominjanom, par puta sam se baš dobro nasmijala...

isto tako, SVAKA jajna stanica, oplođena putem MPO, JEST život i sve dok se takvi životi budu 'bacali', odbacivali', i 'birali', neću biti potpuno mirna...zato, neka znanost ide dalje i neka se postupci usavrše...

ne odobravam niti stav da će neki životi biti odbačeni u svrhu znanosti, jer po čemu se to razlikuje od nacista koji su radili pokuse na ljudima u konc. logorima...po meni nema razlike, jer život je život, bio on od dvije stanice ili kao cijelo tijelo (Bog je svugdje)...

moderna religija? ah....to je samo politička oganizacija...za mase...bog je puno više od crkve i vatikana, samo ni oni to ne smiju priznati...

zamislite što bi se dogodilo kada bi vatikan priznao da npr. Djevica Marija nije bila djevica? pa to bi išlo od masovne histerije do samoubojstava...zato....nek svako radi kako mora...

zato, ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo, ni MPO i 'modernu' religiju.....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 17
13.10.2010 15:16:28   
Bebys
ma kuzim te njanja...ali znam i sta je propadnuto jajasce koje je oplodjeno....
to je ZIVOT kao i svaki drugi...to je ono sto JE JAKO BITNO...
i ono sto vatikan NE ODOBRAVA...a ni ja...osobno...jer je zivot zivot..svaki isti ....

< Poruku je uredio Bebys -- 13.10.2010 15:17:50 >

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 18
13.10.2010 15:46:34   
malica
Još jedna fantastična kolumna. Inače, svake subote čitam njegove kolumne i svaki put me oduševi, a nemalo puta me i nasmijao do suza.

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 19
13.10.2010 16:30:06   
Ninaa
Ovo je sad možda off topic ali Bebys crkva je i  protiv kontracepcije koju ti piješ a da ne govorim o spirali (o kojoj isto razmišljaš) za koju smatraju da je isto ko i abortus tak si barem rekla na onoj svojoj temi. Nemoj suditi da ne budeš suđen,a mislim da je novi život vredniji od svakog mišljenja i stava. Znam par ljudi koji su dobili dijete putem umjetne oplodnje, vjernici i to dosta angažirani u crkvi i naš župnik ih je podržavao i bio uz njih bez obzira kakav crkva imala stav prema tome. Teške su to stvari! A meni je ovaj Tomićev tekst prekrasan.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 20
13.10.2010 16:49:57   
ama
Mogu da kazem samo da ovaj covijek nema veze s vezom,mogla bi svasta da napisemuser posted image al mi se neda zbog njega da raspravljam ovdje,nezelim da se svadjam ni sa kim kom je zanimljivo da cita neka cita.Ja sam ubjedjena da on  nepoznaje ni povjest nit vjeru i to 100%sam sigurna inace nebi lupo ko lud po brasnuuser posted image  

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 21
13.10.2010 16:52:58   
ama
vrijedja jedno da bi uzdigo drugo nesto i to stvarno na jedan ruzan nacin....

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 22
14.10.2010 1:09:39   
tikica_69

Ovo citalac moze prevesti samo ovako: da moja sestricna nije dva puta abortirala, da moja mama nije jednom abortirala i da moja susjeda koja zivi ispod mene nije abortirala, meni nikada ne bi trebala potpomognuta oplodnja.
Zbunj, zbunj i jos tri puta najmanje zbunj...
Kreten nije rijec koju mozes procitati u Bibliji, pa moja sirova procjena glasi - da je nekrscanska i pogana.

vatikan se NE SUPROTSTVLJA UMIJETNOJ OPLODNJI jer daje zivot nego jer dok se oplodi jedno jajasce propadne puno zivota....u tim istim oplodnjama i jajcima..ako netko zna sta je umijetna oplodnja onda zna i sta pricam....dakle u tome lezi problema
a to su sve onda MALI ABORTUSICI...znate li to
samo jedan zivot se sacuva...koje li gluposti....
i jos nesto
bilo na tv
i to ziva bica
i ONA SE ODLUCI MOS MISLIT DO SADA NIJE MOGLA IMATI DJECE A SADA NAJEDNOM UBIJA TROJE I ZELI SAMO JEDNU

jer dok se oplodi jedno jajasce propadne puno zivota - voljela bi da mi razlozis koliko sam tocno zivota ja ubila u 15 postupaka medicinske oplodnje!
1. samo jedna jajna stanica koja se oplodila i vracena je u moju maternicu
2. dvije oplodjene jajne stanice, obje vracene u moju maternicu
3. 6 jajnih stanica, ni jedna nije htjela prihvatiti spermij
4. 1 prazan folikul - nije ni bilo jajne stanice
5. - 8. postupak, po jedna oplodjena jajna stanica, svaki put vracena u moju maternicu
9. dobivene 3 jajne stanice, samo jedna se oplodila, dvije nisu bile zainteresirane
10. - 12. put: po dvije jajne stanice, uvijek se samo jedna oplodila i ta je i vracena
13. put: 3 jajne stanice, dvije se oplodile, obje vracene u maternicu
14. put: 2 oplodjene, 2 vracene
15. put 5 folikula bez ijedne jajne stanice

Dakle, koliko sam ja djece po tebi ubila?

ako netko zna sta je umijetna oplodnja onda zna i sta pricam
- ja sam sigurna da ja znam a isto tako sam sigurna da ti nemas pojma o tome o cemu pricas
a to su sve onda MALI ABORTUSICI - abortus je inace namjerni prekid trudnoce...kako netko tko ide na potpomognutu oplodnju i nikad nije bio trudan moze izvrsiti male abortuscice ili velike abortuscine?
zeni bilo oplodjeno 4 djece dakle cetiri jajca - ako su toj zeni djeca bila oplodjena, onda treba prijaviti pedofiliju nad svojom djecom za pocetak, a onda ih moze nazvai jaje1, jaje2 i jaje3 ili ipak prihvacas medicinsku cinjenicu da zensko jajasce bez muskog spermija i njegovih kromosoma nije nista doli jedna stanica ljudskog tijela koja dok nije oplodjena nema bas nikakvu funkciju u zeninu tijelu
ONA SE ODLUCI MOS MISLIT DO SADA NIJE MOGLA IMATI DJECE A SADA NAJEDNOM UBIJA TROJE I ZELI SAMO JEDNU- za ovo je kriv ministar Milinovic jer ogranicava oplodnju samo na tri jajne stanice i ne dozvoljava da se zameci zamrzavaju, pa u slucaju da se sve tri oplode, zeni se moraju vratiti sve tri....
Znas li koja bi posljedica bila da meni vrate tri zametka?
Kao prvo i da se prime, odumirali bi jedan za drugim.
Kao drugo, tesko ce se i primiti jer viseplodne trudnoce u mojim godinama bas nisu ucestale.
Kao trece, Milinovic je notorni kreten koji je donio takav zakon jer se - citiram njega osobno - to podudara sa razmisljanjima i vjerovanjima njegove stranke.
Da te podsjetim, on je ginekolog, znaci lijecnik, a u nastavku je Hipokratova zakletva, odnosno u danasnjoj verziji Zenevska zakletva
"U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."

IZVORNA PORUKA: BebysTO SE ZOVE igranje boga.....

Na draga babys, pokusati dobiti dijete sa voljenom osobom uz medicinsku pomoc nije igranje Boga. Milinovic i njemu slicni se igraju Boga.

IZVORNA PORUKA: ama

vrijedja jedno da bi uzdigo drugo nesto

Ova recenica je temelj krscanske vjere! No, uvijek je lakse na drugog bacati drvlje i kamenje a malo teze oprati ogledalo i pogledati se u njemu. Ne govorim tebi ama, govorim generalno.
I samo onaku usput - covijek se pise covjek, nezelim se pise ne zelim, a ubjedjena je u hrvatskom jeziku u prijevodu uvjerena. Smatram da netko tko ne zna osnove hrvatskog pravopisa, tesko da je ekspert u povijesti ili teologiji.
Gdin. Tomic ipak ima koju kvalitetu vise (uzimam u obzir i cinjenicu da ima i puno mana)

Hvala gospodinu Tomicu na pokusaju da "velikim" vjernicima otvori oci, no vrlo tesko s obzirom na u svom tekstu spomenuta prahistorijska razmisljanja i poglede na zivot.
Eto, toliko od mene.

< Poruku je uredio tikica_69 -- 14.10.2010 1:10:11 >

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 23
14.10.2010 7:57:23   
mišica 666
tikice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 24
14.10.2010 8:55:15   
Ninaa
Tikice i ja ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!