|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dječja vjerovanja
7.11.2010 20:33:12   
natalijax
Znam da su razmišljanja drukčija,evo radi se o ovom vjerovanja u Djeda Božičnjaka,svetog Nikolu i zeca,moja nečaka ima devet godina ide u treči razred još pretprošle godine pitam je što če ti donesti djed mraz a ona meni djed mraz nepostoji i ja joj kao ono joj odakle i to a ona nastavnica nam je rekla da su to izmišljotine,mislim stvarno meni je to malo bedasto.
Danas je pitam jel izdubila bundevu za noć vještica a ona meni ja ne vjerujem u to nastavnica je rekla da to slave vješticeuser posted image
Ma razumijem ja tu noć vještica i te poganske običaje al ja koja sam stara klipara pa aj tak mi gušt nekak tu bundevu izdubit,u djed mraza i zeca i svetog Nikolu sam vjerovala do neznam koje godine,uf kad sam odrasla bila sam tak tužnauser posted image  Nema više poklona al i sad se radujem zbog te djece.
Ako me kužite što hoču reći možda su ta djeca danas i naprednija pa ih to više toliko ni ne zanima al doći će danas sutra i reć mlađoj sestri ili bratu kak ne postoji djed mraz i što onda jadna dječica izgube taj Božični duhuser posted image

< Poruku je uredio Ninaa -- 7.11.2010 20:40:58 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dječja vjerovanja
7.11.2010 20:44:06   
Nika 24052006
Već sam na više strana čula da učiteljice govore djeci da ne postoje sv. Nikola i Djed Božićnjak,i nije mi to u redu,zašto razbijati djeci iluziju i veselje...Ja sam vjerovala u njih skoro do srednje školeuser posted image .Ne znam,meni je ljepše da djeca vjeruju u to.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 2
7.11.2010 20:49:10   
tina0310
user posted image user posted image user posted image ja isto mrzim kad neko upropaštava ugođaj,ja sam znala mm na prozor čizmicu ujutro staviti...te neke sitnice me vesele,a jako sam tužna kad čujem neku malu dicu da tako pričaju i ljuta na školu šta ih već tako rano razočarajuuser posted image

ništa nema lipše od dičijeg osmijeha,svi se ozare kad poklon dobiju,to je tako iskreno i...ma neprocijenjivo,oni traže samo malo ljubavi i pažnje a neki im ni to nedaju,jako žalosnouser posted image user posted image

potpisujem nikuuser posted image

< Poruku je uredio tina0310 -- 7.11.2010 20:52:22 >

-mamin miš-
Alen 19.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 3
8.11.2010 1:18:45   
mamacita
Interesantna tema.
Moja djeca (4) uopce ne vjeruju, i muz i ja ih tako ucimo, u Djeda Bozicnjaka (let po zraku na sanjkama koje vuku sobovi), Sv. Nikolu (pranje cizmica i stavljanje na prozor), farbanje jaja na Uskrs, tikve za Noc Vjestica  takve slicne fantazije.
Mi smo obicavali kupiti svakom djetetu poklon kada se novo dijete rodilo, i rekli smo da je to poklon od bebe koja zeli da bude prihvacena u nasu obtelj. Tako im darujemo ponesto i na Bozic, zato sto je to bebe Isusa rodjendan. No nikakav Djed Mraz / Bozicnjak im to ne donosi i oni to znaju. Mi ne trebamo imati neku fiktivnu pricu i razlog darivanja nase djece, kupimo im igrackicu kada si mozemo to priustiti i kada nam padne na pamet.
Djeca nam nisu osiromasena zbog tih istina sto smo im otkrili, nego stovise, ne zive u svijetu fantazije koji jednog dana tako i onako mora doci na vidjelo.
Posebno vjernici, oni koji vjeruju u Isusa (u koje spadamo i mi), ne bi trebali vaznost davati Djedu Bozicnjaku na Bozic i obojanim jajima i zecevima za Uskrs. Bozic je rodjenje Gospodnje, a Uskrs je njegovu smrt uvelicalo Uskrsnucem. Gdje je tu mjesto fiktivnim likovima, i bajkama starih naroda?

Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!