|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Njega pupka
2.1.2011 1:46:43   
Leluška
Curke, prvi puta mu je pupak ispal u bolnici 9. dan; taman kad smo išli doma.... imali bivacyn prah i gazice. Muka mi je bila jer je to trebalo čistiti stari prah i stalno sam mislila da ga to boli... Ima li nešto jednostavnije. Frka mi je - ovaj drugi bu sigurno došo doma na vrijeme (nakon 3 dana se ide doma?) i imal bu taj neotpali pupak... Kak se s time postupa... ima li nešto jednostavnije od tog praha???
HELP!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Njega pupka
2.1.2011 7:45:01   
mlada mama
Taj prah se vise ne proizvodi koliko ja znam. Kod nas se pupak njeguje samo sa alkoholom. Doći će ti patronažna pa će ti ona sve objasniti. Meni patronažna otišla taman na GO kada sam rodila i napravio se malenoj granulom na pupku,sreća pa smo skuzili na vrijeme i odnjeli je na spaljivanje. Tako da nam je oporavak bio duži,nadam se da će vama sve biti ok.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Brisano sporočilo]
2.1.2011 8:10:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Leluška)
  Neposredna veza do poruke: 3
2.1.2011 8:14:18   
lidac0605
Najbolje ti je kupit Octenisept u spreju i gazice.Pošpricaš sa svih strana,ostaviš par sekundi da se osuši i zamotaš.A i imam osjećaj da bolje suši od alkohola.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
2.1.2011 8:17:16   
Nika 24052006
Mi smo prašili nekim praškom,zamjena za bivacin,i čistili octeniseptom.Ma brzo ćeš se snaći,nije to tako strašno,a bebu sigurno ne boli,to možeš biti sigurna.Ako ti se kompresa zalijepi,isto malo pošpricaš octeniseptom,i ona se odlijepi.Ne brini,snaći ćeš se.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
2.1.2011 8:35:45   
pincirotvajler
IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Mi smo prašili nekim praškom,zamjena za bivacin,i čistili octeniseptom.Ma brzo ćeš se snaći,nije to tako strašno,a bebu sigurno ne boli,to možeš biti sigurna.Ako ti se kompresa zalijepi,isto malo pošpricaš octeniseptom,i ona se odlijepi.Ne brini,snaći ćeš se.

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 6
2.1.2011 9:01:19   
ivana801
Mi smo isto (patronažna sestra mi je pokazala postupak) dok pupak još nije otpao samo smo ga posipali prahom koji je sada zamjena za bivacin i stavili gore gazicu, a kada je pupak otpao najprije bih maknula gazicu, pa špricnula jedan-dva puta Octeniseptom i ostavila da djeluje minutu i onda to obrisala (i na taj način očistila) tuferom-blaznicom (onim za lice čistiti) i onda na  suho posipala prahom i na to stavila gazicu. I to je to! Jako jednostavno, samo je bitno da pupak bude suh... Moći ćeš ti to! Ako sam mogla ja, koja sam tak osjetljiva na pupak - nitko mi ga ne smije niti dotaknuti osim mene jer skačem do plafona, onda ćeš i ti, sigurno! user posted image

25.02.2008. LUCIJA - zovem je "klopotec" jer ne prestaje pričati
30.09.2010. LAURA - veeelika pospanka

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
2.1.2011 9:16:19   
maja
Meni patronažna dolazila svaki dan dok nije pupak otpao, tako da je ona sve radila...imala je octenisept i sterilne gazice!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu ivana801)
Neposredna veza do poruke: 8
2.1.2011 9:37:26   
DEA
IZVORNA PORUKA: Leluška

Curke, prvi puta mu je pupak ispal u bolnici 9. dan; taman kad smo išli doma.... imali bivacyn prah i gazice. Muka mi je bila jer je to trebalo čistiti stari prah i stalno sam mislila da ga to boli... Ima li nešto jednostavnije. Frka mi je - ovaj drugi bu sigurno došo doma na vrijeme (nakon 3 dana se ide doma?) i imal bu taj neotpali pupak... Kak se s time postupa... ima li nešto jednostavnije od tog praha???
HELP!
ista stvar i kod nas.....identična..............razumin te u potpunosti.....

ovaj put sam imala sprej.octenisept...ali dugo je ostajao trag na gazici..patronažna nas tri put obišla...uvik vlažilo..nemojte ga još kupati....kad sam bila u ljekarnipitala-kaže bivacin su slovenci-ima zamjena..imaš drugiprah,traži u ljekarni.....

< Poruku je uredio DEA -- 2.1.2011 9:40:10 >

Ne činim drugima ono što ne želim da se meni čini..........

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 9
2.1.2011 10:14:43   
Točkica28
Tyrosur, octanisept i komprese

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu DEA)
Neposredna veza do poruke: 10
2.1.2011 11:23:40   
Fever
mi smo taman u fazi pupka, mene isto jučer uvatila panika jer se gaza zalipila za pupak i malo je krvavo, pošpricala san octanisept-om, obrisala okolo, stavila tyrosur i sterilnu gazu i zamotuljala. Valjda san dobro i nadan se da će mi sutra doć patronažna sestra i da će biti okej user posted image

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 11
2.1.2011 11:42:44   
tyna
Alkoholom i octeniseptom, ali kako pupak nikako nije htio otpasti, nakon 3 tj.smo počeli posipati Tyrosur pa je otpao u roku 2 dana. Bebice ti to sigurno ne boli, tako su mi rekli i u bolnici i patronažna, ako se malo pobuni to je zato što ih hladi sprej, tako da ne brini.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 12
2.1.2011 12:07:17   
ZVRK
friška info koja meni rekla patronažna i tete u bolnici.
pupak se nakapa sa hidrogenom ,pusti se da se malo zapjeni i onda se sve posuši.
ne stavlja se ništa drugo na pupak.

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu tyna)
Neposredna veza do poruke: 13
2.1.2011 12:22:45   
Točkica28
Navodno da je hidrogen zastarjela metoda... tako nama rekoše.

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 14
2.1.2011 12:33:31   
drugasrecica
IZVORNA PORUKA: tyna

Alkoholom i octeniseptom, ali kako pupak nikako nije htio otpasti, nakon 3 tj.smo počeli posipati Tyrosur pa je otpao u roku 2 dana. Bebice ti to sigurno ne boli, tako su mi rekli i u bolnici i patronažna, ako se malo pobuni to je zato što ih hladi sprej, tako da ne brini.

i  nama je patronažna preporućila Octenisept pa se posuši i pospe sa Tyrosurom i pupak je već 6 dan otpao, sad sve je to individualno, jer s prvom malenom je pupak otpao skoro tek s mjesec dana

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

(Odgovor članu tyna)
Neposredna veza do poruke: 15
2.1.2011 14:26:44   
troubled
po preporuci pedijatara u rodilištu...i magdi i franku...isključivo octenisept i sterilne komprese...

imam novi ticker :)

(Odgovor članu drugasrecica)
Neposredna veza do poruke: 16
2.1.2011 15:46:33   
berny
IZVORNA PORUKA: Točkica28

Tyrosur, octanisept i komprese

isto rekli i nama. octinaseptom našpricaš. kompresama namotanim na štapić za uši očistiš. pa oppet malo špricneš octinaseptom ili tyrosur praškom. na njega staviš čistu kompresu i gotovo. otpao nakon 2 tjedna.

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 17
2.1.2011 17:45:41   
Leluška
Curke, fala puno!!! Sad mi je lakše. A taj Octenisept imam - kupila ga jer mi je stariji furt imal rane po nogama jer je "divlji", pa mi u apoteci rekli da je taj sprej za otovrene rane i ogrebotine super - i je!

Baš me zanima kaj bu rekel pedijatar iz bolnice...

Ovo štampam da se vidi (ne vičem!):

NAKON KOLIKO DANA JE VAŠOJ BEBI OTPAO PUPAK? (vidim da ima od 6-30 dana..?)

Mome - 9. dan

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 18
2.1.2011 22:19:10   
crex
joj joj pupak!!! Mi smo rekorderke - Emi je pupi "otpao" nakon 37. dana i to nakon 2 "spaljivanja" kod pedice. Za higijenu smo koristile octenisept, neki prašak (ne znam kako se zove, ali nije Bivacin) i sterilne gaze.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 19
3.1.2011 1:55:00   
Leluška
ajme, crex...! nemrem vjerovati! Si ga bar sačuvala za uspomenu???

(Odgovor članu crex)
Neposredna veza do poruke: 20
3.1.2011 8:40:28   
DEA
otpao nakon 7 dana-a sušio se...eto nekih 18.....

da... taj prašak tyrosur nam je dala ljekarnica....mene zbunjuju i LJUTE ta oprečna mišljenja sestara u rodilištu,patronažnih,pedijatara.........

meni je isto briga oko pupka ono...brrr...jer je prvi sin to odradio u rodiluištu di smo dugo ostali.............

sad odjednom ne prašak.....ali ne prašak su rekli a ne ne bivacin......

i ko je tu sad pametan....
ja na svoju ruku 15 dan kupila taj drugi i eto,brže
se osušila rana............onako kako je muški-uvik noću mokro i van pelene-i onda kompresa potegne osmozom vlagu iz pelene..........user posted image

Ne činim drugima ono što ne želim da se meni čini..........

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 21
3.1.2011 9:57:41   
Bebys
ima ja recimo ovdje gdje zivim...NISTA NE TREBA...samo gazica i ciscenje sa vaticom i malim razrijedjenim alkoholom...nikakav prah...
pokusaj ..nije lose...sve je proslo za par dana...sretno

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 22
3.1.2011 18:44:30   
berny
dea, mi smo isto tako čuvali pupkić da se ne popiški po njemu. jednom je. patronaža rekla da je to i bolje, da se navlaži i onda brže otpadne. eto, još jedno mišljenje.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 23
16.1.2011 13:44:38   
Meduza
Octenisept i sterilne kompresice...ništa više. I bitno je ne špricati ga kod svakog previjanja, nego dok ne otpadne 2x dnevno(ujutro i navečer), a poslije dovoljno 1x dnevno...Na taj se način dezinficira, no također i ne vlaži nepotrebno više puta (što usporava proces cijeljenja i stvaranja krastice) user posted image

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 24
16.1.2011 13:52:33   
zara13
a koja je razlika između spreja bivacin i Octenisepta?

(Odgovor članu Meduza)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!