|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?
31.3.2011 11:27:34   
e_lei
Dragi roditelji!

danas sam na e-mail dobila ovo pismo, pa me zanima vaše gledanje na to:

Poštovani,
prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti. EDF je predložio svojim zaposlenicima, da se zadržavaju u zatvorenim prostorijama, što je više moguće, (posebno djeca) trebaju izbjegavati svježe voće i povrće, prije svega svježe organske proizvode u rizičnom razdoblju.

Tuširanje može uspješno očistiti od radioaktivne prašine u zraku.
Dakle, neko vrijeme biću neekološka: konzervirana, smrznuta hrana, dugo tuširanje
za cijelu obitelj.
Vi odlučite. Teško je znati bit tih preporuka i znati što misliti o ovoj cijeloj situaciji, ali osoba koja me je obavijestila je nuklearni inženjer i vjerujem pravi izvor informacija. Vjerujem da je bolje biti oprezan nego žaliti kasnije. Svakako bi htjela na ovu temu više informacija.
Radije bih znala, da je prijetnja istinita i kako se mogu barem djelomično zaštititi, nego sama laž, da je sve u redu, a zatim (kao za Černobil), tek poslije puno godina priznaju, da su lagali o posljedicama i zračenju.
Definitivno ću se pokušati pridržavati preporuke.
... što ne bi trebalo biti teško.

Molim, da pošaljete ovaj mail svima koje znate i nadam se da će doči u ruke nekoga tko vam može reći više o tome, da i mediji mogu početi izvještavati o drugim aspektima japanske nuklearne katastrofe.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?
31.3.2011 11:52:33   
mamica29
Ne znam šta da mislim o tomeuser posted image . Onda nesmijemo ni prozračivati prostorije niti ništa???Pa bude mi dijete poludilo 10 dana da nejde vanuser posted image

JAN 04.05.2006.

(Odgovor članu e_lei)
Neposredna veza do poruke: 2
31.3.2011 11:58:49   
pincirotvajler
isto mislim ko i  na ovoj temi prije

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mamica29)
Neposredna veza do poruke: 3
31.3.2011 12:03:16   
e_lei
ma ja isto mislim da ne treba s tim biti opterećen.. 

(Odgovor članu mamica29)
Neposredna veza do poruke: 4
31.3.2011 12:05:46   
e_lei
nisam skuzila da ima zapravo slična tema user posted image

(Odgovor članu e_lei)
Neposredna veza do poruke: 5
31.3.2011 12:16:30   
mare00
Jel to znaci da se nesmije bas vani???user posted image user posted image user posted image  

(Odgovor članu e_lei)
Neposredna veza do poruke: 6
31.3.2011 12:57:21   
natalijax
nije mi svejedno i neznam u što da vjerujemuser posted image user posted image neko je spominjo černobilsku katastrofu i da nije bilo ništa od toga a blizu je,mm je meni pričao kad je to bilo da su bile tolike žege i da je izgorio ,on danas na leđima ima gadne fleke i vjerujem da je to posljedicanjegovog stanja prije 6 godina,Neznam glupo mi je to što svtko priča drugo nek se kaže istina pa če barem narod znati na čemu je

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 7
31.3.2011 13:27:30   
mayathebee
Joj ja mislim da se stvarno ne treba s time opterećivati, jer da je opasno izlaziti van javili bi to na vijestima i na hrpu internet vijesti, gdje sam ja tražila, a nitko ništa. Ugl. izašla sam s malim u šetnju i vani je hrpa mama sa kolicima i hrpa teta sa klincima iz vrtića!!! Vjerujem da bi oni ostali u vrtićima da je nešto alarmantno! 

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 8
31.3.2011 14:56:31   
Iz pera tate
Evo demanta na stranici Hrvatskog nuklearnog društva:

Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost (DZNS) izdao je saopćenje povodom emailova koji se pojavljuju na WEBu i počinju sa “Poštovani,  prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti….” U saopćenju DZNS skreće pozornost da informacije o „radioaktivnom oblaku“ koje se šire putem elektroničke pošte, SMS porukama i sl., ne treba uzimati u obzir budući da su neutemeljene, a imaju za cilj nepotrebno uznemiravanje javnosti. Stoga ponavljamo da je količina radioaktivnosti u atmosferi u skladu s prosječnim vrijednostima, a zabilježene varijacije odgovaraju atmosferskim prilikama i ne mogu se povezati s događajima u Japanu. Više o saopćenju DZNS na: http://www.dzns.hr/. Hrvatsko nuklearno društvo se, u skladu sa svojim dosadašnjim tumačenjima, pridružuje ovom saopćenju. Tako da vas molimo da primljene emailove, SMS i slično, ne širite svojim poznanicima i prijateljima jer su te informacije neutemeljene.
Izvor: http://www.nuklearno-drustvo.hr/hr/razne-informacije/vijesti/160-dezinformacije-o-radijaciji-po-e-mailu.html

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 9
1.4.2011 17:51:32   
mamicaa

IZVORNA PORUKA: natalijax

nije mi svejedno i neznam u što da vjerujemuser posted image user posted image neko je spominjo černobilsku katastrofu i da nije bilo ništa od toga a blizu je,mm je meni pričao kad je to bilo da su bile tolike žege i da je izgorio ,on danas na leđima ima gadne fleke i vjerujem da je to posljedicanjegovog stanja prije 6 godina,Neznam glupo mi je to što svtko priča drugo nek se kaže istina pa če barem narod znati na čemu je

Evo ovo potpisujem...

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!