Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 11:27:34
|
|
|
|
e_lei
|
Dragi roditelji! danas sam na e-mail dobila ovo pismo, pa me zanima vaše gledanje na to: Poštovani, prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti. EDF je predložio svojim zaposlenicima, da se zadržavaju u zatvorenim prostorijama, što je više moguće, (posebno djeca) trebaju izbjegavati svježe voće i povrće, prije svega svježe organske proizvode u rizičnom razdoblju. Tuširanje može uspješno očistiti od radioaktivne prašine u zraku. Dakle, neko vrijeme biću neekološka: konzervirana, smrznuta hrana, dugo tuširanje za cijelu obitelj. Vi odlučite. Teško je znati bit tih preporuka i znati što misliti o ovoj cijeloj situaciji, ali osoba koja me je obavijestila je nuklearni inženjer i vjerujem pravi izvor informacija. Vjerujem da je bolje biti oprezan nego žaliti kasnije. Svakako bi htjela na ovu temu više informacija. Radije bih znala, da je prijetnja istinita i kako se mogu barem djelomično zaštititi, nego sama laž, da je sve u redu, a zatim (kao za Černobil), tek poslije puno godina priznaju, da su lagali o posljedicama i zračenju. Definitivno ću se pokušati pridržavati preporuke. ... što ne bi trebalo biti teško. Molim, da pošaljete ovaj mail svima koje znate i nadam se da će doči u ruke nekoga tko vam može reći više o tome, da i mediji mogu početi izvještavati o drugim aspektima japanske nuklearne katastrofe.
|
|
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 11:52:33
|
|
|
|
mamica29
|
Ne znam šta da mislim o tome . Onda nesmijemo ni prozračivati prostorije niti ništa???Pa bude mi dijete poludilo 10 dana da nejde van
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 11:58:49
|
|
|
|
pincirotvajler
|
isto mislim ko i na ovoj temi prije
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 12:03:16
|
|
|
|
e_lei
|
ma ja isto mislim da ne treba s tim biti opterećen..
|
|
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 12:05:46
|
|
|
|
e_lei
|
nisam skuzila da ima zapravo slična tema
|
|
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 12:16:30
|
|
|
|
mare00
|
Jel to znaci da se nesmije bas vani???
|
|
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 12:57:21
|
|
|
|
natalijax
|
nije mi svejedno i neznam u što da vjerujem neko je spominjo černobilsku katastrofu i da nije bilo ništa od toga a blizu je,mm je meni pričao kad je to bilo da su bile tolike žege i da je izgorio ,on danas na leđima ima gadne fleke i vjerujem da je to posljedicanjegovog stanja prije 6 godina,Neznam glupo mi je to što svtko priča drugo nek se kaže istina pa če barem narod znati na čemu je
|
|
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 13:27:30
|
|
|
|
mayathebee
|
Joj ja mislim da se stvarno ne treba s time opterećivati, jer da je opasno izlaziti van javili bi to na vijestima i na hrpu internet vijesti, gdje sam ja tražila, a nitko ništa. Ugl. izašla sam s malim u šetnju i vani je hrpa mama sa kolicima i hrpa teta sa klincima iz vrtića!!! Vjerujem da bi oni ostali u vrtićima da je nešto alarmantno!
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 31.3.2011 14:56:31
|
|
|
|
Iz pera tate
|
Evo demanta na stranici Hrvatskog nuklearnog društva: Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost (DZNS) izdao je saopćenje povodom emailova koji se pojavljuju na WEBu i počinju sa “Poštovani, prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti….” U saopćenju DZNS skreće pozornost da informacije o „radioaktivnom oblaku“ koje se šire putem elektroničke pošte, SMS porukama i sl., ne treba uzimati u obzir budući da su neutemeljene, a imaju za cilj nepotrebno uznemiravanje javnosti. Stoga ponavljamo da je količina radioaktivnosti u atmosferi u skladu s prosječnim vrijednostima, a zabilježene varijacije odgovaraju atmosferskim prilikama i ne mogu se povezati s događajima u Japanu. Više o saopćenju DZNS na: http://www.dzns.hr/. Hrvatsko nuklearno društvo se, u skladu sa svojim dosadašnjim tumačenjima, pridružuje ovom saopćenju. Tako da vas molimo da primljene emailove, SMS i slično, ne širite svojim poznanicima i prijateljima jer su te informacije neutemeljene. Izvor: http://www.nuklearno-drustvo.hr/hr/razne-informacije/vijesti/160-dezinformacije-o-radijaciji-po-e-mailu.html
|
|
|
|
RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? 1.4.2011 17:51:32
|
|
|
|
mamicaa
|
IZVORNA PORUKA: natalijax nije mi svejedno i neznam u što da vjerujem neko je spominjo černobilsku katastrofu i da nije bilo ništa od toga a blizu je,mm je meni pričao kad je to bilo da su bile tolike žege i da je izgorio ,on danas na leđima ima gadne fleke i vjerujem da je to posljedicanjegovog stanja prije 6 godina,Neznam glupo mi je to što svtko priča drugo nek se kaže istina pa če barem narod znati na čemu je Evo ovo potpisujem...
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!