|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kada ćete imati i drugo djete?
23.8.2011 14:50:14   
jagodicabobica
Da li susrećete na osobe koje vam govore da je vrijeme za drugo dijete ili koje vas pitaju kada planirate drugo?

Kako reagirate na takvo pitanje?

< Poruku je uredio Ninaa -- 24.8.2011 10:55:58 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kada cete imati i drugo djete?
23.8.2011 15:09:20   
lidac0605
user posted image i mene pitaju jel ću imat još a imam ih četiri hahaha...da ja sam
odlučujem imala bi još jedno..stignem još,nikad se ne zna user posted image

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 2
23.8.2011 16:36:01   
Indy
i mene su svi gnjavili da nam je vrijeme za drugo, kao nemoj praviti preveliku razliku medju djecom itd.. uvijek sam odgovarala, da imam vremena. ja jesam se odlucila na drugo, ali ne sigurno jer su mi to drugi govorili.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 3
23.8.2011 16:44:09   
cuba
Rijetko. Prijateljice i roditelji (moji i mm-a) znaju već kada planiramo na drugo dijete tako da ne doživljavam takva pitanja. Mislim da svi već znaju kad R napuni 3god ondauser posted image
Inače mi nitko nije sugerirao kada je vrijeme za drugo dijete.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 4
23.8.2011 16:46:50   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: jagodicabobica

da li susrecete na osobe koje vam govore da je vrijeme za drugo djete ili koje vas pitaju kada planirate drugo?

kako reagujete na takvo pitanje?

svakodnevno, a reagujem ovako user posted image

Neposredna veza do poruke: 5
23.8.2011 17:23:13   
pincirotvajler
aha,svima kažemo kad bu d imao 4g user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 6
23.8.2011 17:28:22   
mala99
Ljudi se užasno vole mješati u tuđe živote, i meni se to događa svakodnevno, nevjerovatno! Ne razumijem šta to druge briga, kao da će ga oni čuvati i brinuti se o njemu??user posted image user posted image   Uostalom svatko zna svoje želje, mogućnosti, okolnosti i sl. i nema potrebe da ih drugima objašnjava ili im se pravda!

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
23.8.2011 19:18:15   
Nika 24052006
Oooo da...Sad su napokon dočekali drugo,pa pitaju kad će trećeuser posted image ...A kad kažem, vjerovatno nikada,izbezume se što ne želim curama roditi brata...Reagiram tako što im jasno i glasno kažem da je to naša intimna stvar...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 8
23.8.2011 19:42:27   
danery
mm je moje drugo dijete user posted image user posted image ,tak da.....nećemo skoro,dok on malo ne odraste  user posted image  user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 9
23.8.2011 20:25:09   
zuti.leptirić
Pozz! Ja imam jedno od 1,5 g...nitko me ne pita kad ce drugo, a ja kazem: samo Bog zna! (nicime ne sprijecavam da dode drugo user posted image )   user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 10
23.8.2011 20:51:30   
BUMBI
Znaju i mene ispitivati,ali ne tako često..uvijek sam rekla bit će....a sad ase iskreno nadam da će to biti uskorouser posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 11
23.8.2011 21:51:16   
njanja
tema stvorena kao za mene pa da ne pišem naširoko, kopiram nešto sa svog bloga....
Jakov je codname :) :)

Neću pisati o tome da moj najdraži uskoro ima 3 godine....
Pisati ću o onome što me svakodnevno pitaju....ma ne pitaju, to bi još bilo i pristojno....što mi svakodnevno nameću....

Eto prolazim neki dan ispred ulice s Jakovom i kaže susjeda (koja ga btw svaki dan vidi), ajme što je velik, sad će skoro 3???!!! Ja se osmjehnem i kažem DA...I eto groma: "E sad je onda pravo vrijeme za drugo!!"
Muž i ja se već sami sebi smijemo i kažemo, a-ha, biti će pravo vrijeme i za nekoliko godina....Grom odgovara: Pa kako, pa zašto, pa znate.....
UFFF.....da se to desi jednom pa ja bi rekla ok, ali valjda ne možeš spomenuti da imaš 3 godišnjaka, a da te ne gledaju kao nekog vanzemaljca što u najmanju ruku već nisi okrugao (okej, u mom slučaju ja jesam sama po sebi :) i čekaš termin...A ako još bracu ili seku prolongiraš...Ajme....Kakve sebičnosti, pa kako misliš ostaviti Jakova samog, pa treba mu netko za igranje, pa sada treba to odjednom, znaš ono kada si u điru, pa kada imaš svu opremu, ono najbolje iz pelena u pelene i takve sugestije....Gledajte, ne mislim ja da to nije lijepo i imamo puno prijatelja koji imaju 3-godišnjake i čekaju prinovu i da, veselimo se s njima (iako ponekad ja na njih gledam kao na vanzemaljce mog svijeta)....Ali ja jednostavno ne osjećam potrebu jer nas Jakov ispunjava na svaki mogući način....I ja sada znam za što je pravo vrijeme....Želim putovati s Jakovom, želim da sjednemo nas tri na avion (kao što smo nekad nas dvoje sami radili) i posjetimo neku željenu destinaciju, želim da Jakovu kupimo skije i da na jednom od naših zimovanja proskija, želim da nauči voziti biciklu, da nauči plivati, želim da uživam u svakom momentu njegova rasta i da- želim jednoga dana osjećati želju i potrebu da Jakov dobije društvo....
Ali do tada, molim vas, nemojte me pitati kada će drugo jer JEDNO, najvažnije na svijetu, IMAMO!!!!!

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 12
23.8.2011 22:05:43   
mamacita
Oni koji znaju koliko ja imam djece, obavezno me pitaju kada cemo nasoj kcerkici roditi sestru? Pobogu, ja ih imam 4!! Ja ko iz vedrog neba odgovorim: apsolutno NIKADA! Gotovi smo, muz i ja smo napravili vazetkomiju! To ih mrvicu iznenadi, posebice jer je to TABU tema na ovim prostorima, da muskarac svojevoljno ode na takav zahvat :-) Nema vise trudnoca, prosirenih vena (u komatoznom stanju), viska kila, bolnih bradavica, neprospavanih noci, pelena (ALELUJA!!! Slava BOGU!!!), uprljanih hranilica, ispljuckanih majica (mojih), dojenja, flasica itd. itd. itd. Dosla sam do te mjere kad mi susjeda postavi pitanje kada bi bilo najbolje da ona i njezin muz pocnu raditi na drugom djetetu (Pojma nemam zasto ona misli da ja imam stogod pametno za reci, ta mojih troje su bili neplaniraniuser posted image ), a bebica im je tek sada navrsila 9 mjeseci... ja ju blijedo pogledam i upitam, Zeno gdje ti je pamet? Zasto zuris? Barem dovedi ovo dijete u fazu bez pelena, da ti ona moze stogod pomoci, a ne da imas i jednouser posted image i drugo dijete u naramku od jednom. Ahhhhh, zaista, ponekad mislim da sam postala alergicna na bebe, ne svojom krivnjom, nego jednostavno mi je dana velika doza, tako da sam sada imuna.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 13
23.8.2011 22:48:38   
mariola
Nije baš da su me gnjavili takvim pitanjima. drugo je na putu, planirano isto kao i prvo.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 14
24.8.2011 8:34:04   
Bebys
user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: mala99

Ljudi se užasno vole mješati u tuđe živote, i meni se to događa svakodnevno, nevjerovatno! Ne razumijem šta to druge briga, kao da će ga oni čuvati i brinuti se o njemu??user posted image user posted image   Uostalom svatko zna svoje želje, mogućnosti, okolnosti i sl. i nema potrebe da ih drugima objašnjava ili im se pravda!
potpisujem

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 15
24.8.2011 8:37:43   
Bebys
svasta sam dozivljavala...mrzim kada se drugi petljaju...

ali sam bila i zato da ja nebi vise..medjutim bilo mi je zao moje curice koja zivi ovdje sama bez ikoga..nemamo ni baku ni djecu ni ikoga od rodbine...najvise zato neka ih je bar dvoje....ali sto to kome pricati...sta nekoga briga za moje planove ili ne planoveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 16
24.8.2011 8:41:47   
Bebys
da imam 25 godina i imam vremena praviti vecu razliku u godinama...mozda i bi bila zato da imam vise djece ali sada je pre kasno...imam puno godina i to je nemoguce...a slagati jedno drugom do uha...skrenila bi JA PRVA...user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 17
24.8.2011 8:46:17   
Zvonki
Nisam imala takva pitanja ali ima jedna simpatična gospođa koja kad nas vidi s klincima obavezno kaže kako moramo imati još djece jer su tako slatka, dobra... Meni je to simpa, ne smeta me niti bi me smetalo to pitanje. Pa na kraju krajeva, možeš nešto pristojno odgovoriti i to je to. Ne mislim da je to zabadanje, možda više ono da nešto kažu

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 18
24.8.2011 9:02:21   
katy mama
uh i mene nerviraju i to zestoko user posted image

svako malo se neko nadje-a kad ce mali dobit bracu ili seku,jesi li trudna...user posted image user posted image  pa nisam zar tolika user posted image

ja ne planiram sad dijete,njanja je to super napisala!a i ne osjecam se spremnom
ako se desi hvala Bogu prihvatit cu ga i volit ko i ovog malog,ali da idem namjenski na to ne jos

moj mali sin,moja velika ljubav je stigo 19.09.2009.u 10.25

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 19
24.8.2011 11:04:01   
Ninaa
Moje prvo dijete je bilo neplanirano i hvala Bogu da se desilo jel ne vjerujem s obzirom kaj se sve dogodilo u međuvremenu da bi uopće imali djecu još. A i ova trudnoća je više bila ak se desi dobro ak ne opet dobro. ak sve dobro prođe mislim da je to to i ja stvarno više ne mislim imati djece. A čim je curka imala jednu godinu već su počeli s tim pitanjima da ovo da ono, samo sam znala reći da ne spava po cijelu noć i da ne mislim roditi dok se to ne promjeni jel bi poludila. Ak budu i blizanci tak radili mislim da će mi adresa biti na psihijatriji. Ljudi se općenito vole miješati u tuđe živote, čim imaš dečka, kad će svadba, pa kad će beba, pa kad će druga, pa ovo pa ono mislim meni je to baš glupo kaj nekog uopće pitaš takva pitanja i to su većinom ljudi koje susrećeš a ne oni s kojima se družiš

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu katy mama)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kada ćete imati i drugo djete?
24.8.2011 11:15:27   
Krky
Ja imam drugi problem, meni kažu: "Nećeš valjda više?!" ili "Što bi napravila da ti se desi?". Vjerujte, jednako je iritantno, kao da je normalno da želiš dvoje, prihvatljivo je ako ti se treće "desi" ili kojim slučajem poželiš još jedno malo, četvrto je već: "Jeste li to planirali iliii...?". S >5 niste normalni...Naravno da se to ne govori, ali obično dobijem komentar kako sasvim dobro izgledam za mamu koja je 4 puta rađala...valjda očekuju podočnjake (imam), kosu u repiću (imam), iscrpljenost i živčanost (pa i to imam, al ništa više od nekog s manjim brojem), i stil odijevanja koji omogućava trčanje i navlačenje kikana i mackanje čokoladiranih ručica i prašnjave otiske cipelica. 

MAMA SA 6 ******

Neposredna veza do poruke: 21
24.8.2011 12:26:14   
Zvonki

IZVORNA PORUKA: Krky

Ja imam drugi problem, meni kažu: "Nećeš valjda više?!" ili "Što bi napravila da ti se desi?". Vjerujte, jednako je iritantno, kao da je normalno da želiš dvoje, prihvatljivo je ako ti se treće "desi" ili kojim slučajem poželiš još jedno malo, četvrto je već: "Jeste li to planirali iliii...?". S >5 niste normalni...Naravno da se to ne govori, ali obično dobijem komentar kako sasvim dobro izgledam za mamu koja je 4 puta rađala...valjda očekuju podočnjake (imam), kosu u repiću (imam), iscrpljenost i živčanost (pa i to imam, al ništa više od nekog s manjim brojem), i stil odijevanja koji omogućava trčanje i navlačenje kikana i mackanje čokoladiranih ručica i prašnjave otiske cipelica. 

Slažem se

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 22
24.8.2011 12:41:12   
bubaMaja
za mene je idealna razlika 10 godina, a s obzirom da sam prvo imala s 29.. do 39 rođendana imam fore )))))))))))
nekako sam mišljenja da s jednim djetetom možeš na kraj svijeta, imaš još uvijek vremena za sebe i muža.. ako ostaneš ne daj Bože sam isto s jednim djetetom je lako... već za dvoje trebaš obiteljsko vozilo, ne možeš baš sve što zamisliš (ako ništa drugo onda zbog stresa i troškova)...
držim se jednog user posted image sad ako baš bude Houdini ovo drugo - onda zaslužuje da bude tretirano poput prvog user posted image user posted image user posted image

iznimno mi je fora vidjeti velike obitelji i sve, ali ne padam na te fore, treba brata ili seku da se mogu igrati - ja sam isto jedinica i nikad mi nije falilo ni društvo niti i tko da bih se igrala...

često mi to govore jer je S jako dobra beba pa onda kažu uh takvih možeš imati 10 )))))))), kao i na sve ostalo ne obazirem se, nasmijem se i idem dalje po svom ...

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 23
24.8.2011 14:31:37   
Točkica28
s 35 cemo drugo,dakle još 5 goduser posted image

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 24
24.8.2011 14:36:09   
jagodicabobica
IZVORNA PORUKA: bubaMaja

za mene je idealna razlika 10 godina, a s obzirom da sam prvo imala s 29.. do 39 rođendana imam fore )))))))))))
nekako sam mišljenja da s jednim djetetom možeš na kraj svijeta, imaš još uvijek vremena za sebe i muža.. ako ostaneš ne daj Bože sam isto s jednim djetetom je lako... već za dvoje trebaš obiteljsko vozilo, ne možeš baš sve što zamisliš (ako ništa drugo onda zbog stresa i troškova)...
držim se jednog user posted image sad ako baš bude Houdini ovo drugo - onda zaslužuje da bude tretirano poput prvog user posted image user posted image user posted image

iznimno mi je fora vidjeti velike obitelji i sve, ali ne padam na te fore, treba brata ili seku da se mogu igrati - ja sam isto jedinica i nikad mi nije falilo ni društvo niti i tko da bih se igrala...

često mi to govore jer je S jako dobra beba pa onda kažu uh takvih možeš imati 10 )))))))), kao i na sve ostalo ne obazirem se, nasmijem se i idem dalje po svom ...

user posted image user posted image

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!