anaxx -> RE: Sl.stajalište Crkve vezano uz Gregorian (19.10.2011 10:07:16)
|
IZVORNA PORUKA: mamacita Divno... jos jedna svadja oko svecenika. Cuj, do sada mislim da sam u dovoljno navrata dala do znanja da ja nisam katolik, niti da su mi svecenicke izjave nesto sto primam srcu, dakle, u ovom slucaju ne branim svecenike, stoga, slow down, vjeru izbaci iz ovih mojih odgovora. Dakle, ako ovi pjevaju o drogi i drogiranju, tebi je to ok, i ti bi to vrlo rado slusala? Onda, je tvoj ukus muzike mozda mrvicu izoblicen, no hej, ljudi smo i imamo pravo i slusati i govoriti sto nas volja. Isto tako kako branis svoju slobodu govora, i slusanja muzike koja ti se svidja, tako isto ima slobodu govora ovaj gore spomenuti svecenik, pa ja pitam vas, zasto vam je toliko bas "stao na zulj" svojom izjavom. Ta sloboda govora je ustavno pravo, ili se varam. Slobodu govora imaju i nasi politicari (na zalost), moja djeca, svi zivi... osim mozda zena u Arapskim zemljama. Stoga, ako je ovaj svecenik to rekao, onda on ima tu slobodu, jel' da?! Ne! on ima slobodu govora kad govori u svoje ime, ali ne kad govori u ime neke institucije kao što je crkva ili bilo koja druga, tad mora zauzeti službeni stav iste!!
|
|
|
|