|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vlaga u kući
18.10.2010 9:15:57   
mamara
Bok svima! Već me dugo nije bilo sa vama pa da vas najprije sve lijepo pozdravim.
Zanima me dali od vas koja ima problema sa vlagom u kući i kako je rješavate?
Mi živimo u novoj kući i do ovih velikih kiša nije bilo večih problema al sad nam je podrum poplavljen več dva mjeseca i koliko got pumpali voda se stalno vraća! Počeli su zidovi crnit a moj sin i ja počeli prvi put pokazivat znakove alergije koje do sad nismo imali. Dali netko zna jeli moguče da su alergije povezane sa vlagom i pljesni? Kako to rješiti?

< Poruku je uredio Ninaa -- 18.10.2010 13:41:51 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vlaga u kuči
18.10.2010 9:35:40   
danery
bok mamara user posted image ...nisam te prije srela...

pa moguće je,kako ne...moja frendica već godinama muku muči sa vlagom u kući,svake zime sve im pljesnjivi-od zidova do namještaja,a isto je nova kuća...ali oni nisu imali izolaciju,fasadu...pa je sve vuklo u beton...ne znam kako je kod vas?
klinci nisu dobili alergije,ali jesu bronhitis i ona ludi s njima u ovo doba godine...

za smanjenje vlage koristi neke granule koje kupe vodu iz zraka...a za krečenje ubacuju prvo algicid i fungicid,pa onda boju...

ugl.,nije joj baš lako...a i vlage se teško riješiti kad se jednom uvuče...

sretno!

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 2
18.10.2010 9:42:24   
mamara
baš ti hvala danery ni naša kuča nije ožbukana i svjesni smo da je to jedan od uzroka, al več smo ludi a sad kad dolazi zima bit če još gore jer se nije stiglo osušiti!
pa nismo se baš ni mogle sretat jer sam u zadnje vrjeme jako rijetko bila na internetu pa sam uglavnom samo čitala šta ima novog ali sam se slabo javljala.
vidim da se je ekipa jako proširila i to mi je drago pa pozdrav svim starim curkama i svima novima!

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 3
18.10.2010 9:44:19   
ninolina
Joj znam kako vam je...ali ako vam se voda skuplja u kući još se teže riješiti vlage...Nama je prije dvije godine počelo i to tek kad smo svu stolariju promjenili u pvc...iako zračim prostorije stalno neznam kaj je gore....Mi smo probali svašta ali eto stalno se vrača...čak smo i aparate za vlagu kupili i ok skupi on vodu ali nikako ne dovoljno...Sad nam je jedino majstor savjetovao da s vanjske strane zida stavimo još jednu izolaciju iako je sve već napravljeno i fasada gore...ali eto morat čemo navući bar stiropor ovu zimu a na proljeće to popraviti...

kaj se tiće alergija definitivno može biti od toga...moji ne spavaju zimi u te dvije sobe koje su vlažne jer kašljeju non stop

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 4
18.10.2010 9:45:43   
maja
Hej mamara, dobro nam se vratilauser posted image
Mi imamo problema od kada smo stavili plastičnu stolariju, pogotovo u našoj sobi, nakon što se nakon krečenja i sušenja to maknulo, sada imam otvoren prozor pola dana

Vidjela sam da ima nekakav mali strojček koji staviš u sobu i on uvlači vlagu, ali pošto je kod vas veći problem mislim da do ljeta baš i nebudete to riješili.
A što se tiče alergija sasvim je moguće da je od toga.

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 5
18.10.2010 9:49:20   
mirna
Imas sprej koji unistava pljesan. Naspricas, pricekas, i onda obrises zidove. Ali to je samo privremeno rjesenje jer moras ukloniti uzrok. Nakon sto pospricas s tim sprejem, trebas sve prostorije dobro prozraciti. Preko dana ih probaj dobro ogrijati da izsusis vlagu.

Mi imamo na zalost probleme s tim u spavacoj, jer smo u staroj kuci. Nadam se da u novoj nece biti tih problema.

pvc stolarija je najgora jer ti hermeticki zatvori prostor, pogotovo u staroj kuci koja nije dobro izolirana. Mi cemo u novu definitivno staviti drveno.

Pljesan moze uzrokovati alergiju.

< Poruku je uredio mirna -- 18.10.2010 9:51:44 >

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 6
18.10.2010 9:50:37   
neron
sto se tice vlage pozidovima tj. crnih fleki po coskovima , bar kod mene se to stvara zbog kondezacije jer prozori ne dihtuju dobro,ja sam to rijesila farbom za zidove protiiv vlage i promijenila prozore.
a alergija ti je povezana sa vlagom . jest da sad nije vrijeme za krecenje al probaj samocoskove gdje je izbila vlaga prekreciti tom farbom proti vlage ima je kupiti svugdje gdje ima boja.
p.s. nemam pojma kako ta farba djeluje da li samo prikriva vlagu ili je zaista sprecava.

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 7
18.10.2010 9:54:51   
mamara
mirna a dali znaš kako se zove taj sprej i gdje se ga može kupiti?
za fasadu trenutno nemamo novaca tako da če to još malo pričekat a zato moram krenut sa privremenim rješenjima koja če to sve ubažiti do prolječa!

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 8
18.10.2010 10:00:24   
CallamityJane
sto se tice vlage, meni se zna u coskovima spavace sobe pojaviti kao crne mrlje pretpostavljam da je to plijesan user posted image
Posto nisam nigdje nasla sprej za vlagu, zaboravila sam ime opet user posted image
a nije mi se dalo da cekam dok mi to mm donese ja sam fino u jednu bocu sa spricom nasula domestosa i vode u omjeru 1:2 i fino to sve obilno pospricala, ispod stavila krpu da to skuplja da mi ne ide na parket i sve otvorila i izasla vani sa Kikom. Kada sam se vratila crnih mrlja nije bilo, domestos ih je izgrizao. Ovo ti je kratkotrajno rjesenje, moras prvo otkloniti uzrok ali kao prva pomoc dobro dodje

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 9
18.10.2010 10:03:13   
mamara
hvala vrjiedi probat!

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 10
18.10.2010 10:05:59   
ninolina
Meni se skinula etiketa s flaše...uglavnom crne je boje i to je kao klor uništava alge, bakterije samo kaj je jako jak i ne smije se boraviti u tom prostoru par sati

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 11
18.10.2010 10:09:07   
breskvica22
draga mamara ja koliko znam taj sprej nije ucinkovit.moja prijateljica ima problema u cijeloj kuci di zivi sa roditeljima. a sto se tice fasade trebate pustiti da se zidovi osuse i nekako ispumpati podrum.neznam koliko su zidovi mokri,ali moze ti ili odpast fasada ili  prije da ce ti jos veca vlaga u kucu.mozda cak sta samo da omalterisete.ja imam vodu u podrumu jer su fusarili na izolaciji podruma.to je tako sigurno i kod tebe nazalost..probaj dobro grijati po zimi da se malo suse zidovi.

ja imam problem sa vlagom u sobi.nesmrdi niti ista slicno,vec jednostavno ako mi je nesta dugo u ormaru i izvadim sve je puno bijelih fleka.samo po ormaru i po drvenom kredencu mi izbiju ponekad fleke od vlage pa ja to jadna stalno brisem i poliram.imate li neki savijet za ovo? predpostavljm da je mozda zbog kondenzacije.losimo na drva u dnevnom boravku(pec je velika i sve ugrije)ali u sobi mi je dolje beton.na proljece cemo staviti parket. pa ako ima neko neko privremeno rjesenje da probam.hvala

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 12
18.10.2010 10:16:22   
zara13
a najbolje ti je pitati majstora koji se bavi sa time mi imamo tu kutiju za skupljanje vode u stanu ,sakupi on vlagu al ipak u kupaoni mi je još uvijek na plafonu vlaga i plijesan sada,ja sam to kod sebe u kući bila riješila tako da su mi majstori na taj zid postavili regips ploće 8mislim da se tako zove i pogletali .povapnili i nije više vlaga izbijala tako sada na ljeto kanimo i u kupaoni napraviti ,sam sa stiropor pločama.

(Odgovor članu breskvica22)
Neposredna veza do poruke: 13
18.10.2010 10:26:14   
mamara
za podrum su mi majstori rekli da moram čekat prolječe da se to osuši i dobro premaže sa ....nečimuser posted image .... a nakon toga se moraju u podrumu ožbukat zidovi i to bi se onda rješilo. mi u kuči imamo samo ispid kuhinje za sada al je dosta velika fleka i nemogu je se rješiti, za sad sam probala sa domestosom al nije pomogao, jer je zid i na dodir vlažan, nebi me to smetalo jer se to nevidi al kažu da je opasno za zdravlje djece pa me to brine a i sva ta voda u podrumu bi mi mogla navlažiti i ostale prostorije u kuči! pa me više zanima kako rjesiti pljesan zbog zdravlja djece i dali domestos i njemu slični proizvodi uništavaju pljesanj ili samo sve prikriju!

(Odgovor članu breskvica22)
Neposredna veza do poruke: 14
18.10.2010 10:38:31   
CallamityJane
ja mislim da ti to samo kratkotrajno otklone i izgrize ali ako imas stalan izvor vlage sve je to kratkog vijeka user posted image
Mora se dobro isusiti i onda poduzimati nesto, jer kao sto rece neke od cura ako ti i stavis izolaciju ili sta vec je potrebno a vlaga jos unutra napraviti ces samo jos gore, otpasti ce fasada i em se nisi rijesila vlage, em si i novce izgubila user posted image

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 15
18.10.2010 10:40:46   
mirna
Kod nas je sprej ucinkovit. naspricas, pobrises i zidovi su bijeli. Ali ako imate puno vlage u stijeni, crno bi se nakon nekog vremena opet pojavilo.

U njemackoj su majstori kada nam je pukla cijev  imali jedan stroj koji vuce vlagu iz stijene. Tek nakon toga su pofarbali zidove. Ali mislim da je to jako skupa stvar...

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 16
18.10.2010 10:48:52   
mamara
hvala svima na savjetima ja se nadam da čemo uspijet to sanirat a za sad čemo svako toliko vremena mazat zidove sa raznim sredstvima koje sadrže klor i kuriti naveliko!!!!

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 17
18.10.2010 10:49:17   
Tata
Vlaga se ne pojavljuje ako zracite nego ako se ne zraci. Vlaga u kutovima gore na plafonu se javlja kada su ormari gurnuti u kut, a ljudima se neda odmaknuti par centimetara jer im se otraga skuplja prasina. . I mi imamo tu plasticnu posudu sa vrecicama koje vuku vlagu i stvarno ogromno pomaze  (recimo oko 80%). Nemojte se zezati pa stavljati stiropor unutra u kucu niti u bunilu, plakati cete poslije.
U prospektu za PVC prozore pise jako malim slovima - provjetravati najmanje 5 puta dnevno, sto je jako zabavno po zimi.

Eto malo mudrujem...

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 18
18.10.2010 10:55:22   
Tata
mamara, majstori ce ti na taj nacin rasturit zidove podruma. Ili napravite drenazu i zidove premazati bitumenom i stavit izolaciju kako bog zapovijeda ili cete injektirati zidove plastikom (nazalost nije jeftino). Ako ti majstori to premazu vodonepropusnim slojem, voda ce ti ostati u zidu
drzi vodu dok majstori odu) a znamo u sto se voda pretvara po zimi.

Eh da, nema veceg veselja kad ljudi kojima je sila sazidaju kucu i odmah usele/stave fasadu pa vlaga ostane u zidu i ne moze se posusiti bez posebnog stroja. Sorry.

< Poruku je uredio Tata -- 18.10.2010 10:58:10 >

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 19
18.10.2010 10:55:47   
ejmama

IZVORNA PORUKA: Tata

Vlaga se ne pojavljuje ako zracite nego ako se ne zraci. Vlaga u kutovima gore na plafonu se javlja kada su ormari gurnuti u kut, a ljudima se neda odmaknuti par centimetara jer im se otraga skuplja prasina. . I mi imamo tu plasticnu posudu sa vrecicama koje vuku vlagu i stvarno ogromno pomaze  (recimo oko 80%). Nemojte se zezati pa stavljati stiropor unutra u kucu niti u bunilu, plakati cete poslije.
U prospektu za PVC prozore pise jako malim slovima - provjetravati najmanje 5 puta dnevno, sto je jako zabavno po zimi.

Eto malo mudrujem...

slažem se s Tatom, stvarno te dugo nije bilo, valjda nećeš opet pobjeći?

H 07 E 09

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 20
18.10.2010 10:58:31   
ejmama

mamara, majstori ce ti na taj nacin rasturit zidove podruma. Ili napravite drenazu i zidove premazati bitumenom i stavit izolaciju kako bog zapovijeda ili cete injektirati zidove plastikom (nazalost nije jeftino). Ako ti majstori to premazu vodonepropusnim slojem, voda ce ti ostati u zidu
drzi vodu dok majstori odu) a znamo u sto se voda pretvara po zimi.

i s ovim se slažem.

H 07 E 09

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 21
18.10.2010 11:02:37   
CallamityJane
lijepo je imati musko na forumu za ove probleme koji su za muske glave user posted image

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 22
18.10.2010 11:03:13   
Tata
Malo citam pa cu probati malo pomagati koliko cu imati vremena. Ninolina> majstori ce ti na vlazne zidove staviti stiropor fasadu? Ja cu se otrovati ili otici u majstore...

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 23
18.10.2010 11:09:51   
ninolina

Malo citam pa cu probati malo pomagati koliko cu imati vremena. Ninolina> majstori ce ti na vlazne zidove staviti stiropor fasadu? Ja cu se otrovati ili otici u majstore...

ne čitaš dobro...da s vanjske strane....da fasada je napravljena ali moramo još jednu izolaciju na nju napraviti...kaj ti nije jasnouser posted image

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 24
18.10.2010 11:10:58   
ejmama

Tako i kod nas sve nove kuće , a pune vlage, jer nitko ne čeka da se kuća osuši nego odmah prave fasade i onda zatvore vlagu koja negdje mora izaći , a izađe unutra.
Mi nemamo još fasadu ,samo špric i nemamo vlage.

H 07 E 09

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!