Ženske moje malo sam u bedu.
Moje dijete danas kreće na privikavanje u jaslice: trenirkica spremno čeka, torbica spremljena isto čeka, moje zrnašce spava ni ne sluti kaj ju čeka nakon doručka.
Neke od vas će pomisliti o čemu ova trabunja, ali morala sam to napisati i podijeliti s vama , da mi bude nekak lakše. Ja sam inzistirala na vrtiću, a ne na čuvanju kod bake, sad si sve mislim jesam li pogriješila? Jel bi kod bake bilo bolje? A onda opet morala bih ju svaki dan voziti 50 km do bake i bile bi na cesti no stop u starom autu... Joj ma ne znam ... Kako će se snaći, uklopiti među kikiće u jaslicama? Ma storinu pitanja u glavi?
Ja sam i ponosna na nju i tužna jer se po prvi puta razdvajamo. Ok danas ne očekujem razdvajanje, ali kroz koji dan to nas čeka. Ajme meni, ne mogu vjerovati da oja djevojčica je toliko velika da već kreće u jaslice. Moja djevojčica! Baš su mi osjećaji zbunjeni.
Kakva su vaša isustva s jaslicama?
Jel trebam još kaj?
sretno učiteljice
Sretno vam bilo!!!!
Bit ce sve ok
I ja sam za Jaslice
sretno
ma biće sve ok i mislim da si pametno odlučila. ja sam uvijek prije za vrtić nego bake.
IZVORNA PORUKA: mariola
sretno
ma biće sve ok i mislim da si pametno odlučila. ja sam uvijek prije za vrtić nego bake.
..potpisujem...
IZVORNA PORUKA: leilany
IZVORNA PORUKA: mariola
sretno
..potpisujem...
potpisujem
H 07 E 09
ucka, sretno
I ja sam imala uzasan strah (kao i svaka mama), no pokazalo se da moja djeca obozavaju drugu djecu i jaslice pa su me tjerali doma, a to iskreno zelim i tebi
Sretno cure .
IZVORNA PORUKA: uciteljica
Ja sam u Paulin ruksakić spremila rezervne štrample, bodić, trenirkicu, šlapice, pelenice, čajek.
Jel trebam još kaj?
neku omiljenu igračku ili slikovnicu, nešto što voli....
htjela sma ti reći da nisi pogriješila, a da je teško, teško je....jan je krenuo u 9 mj i mjesec i pol smo se borili sa njegovim oporanjem, plačem, bolestima...više je bio doma nego u vrtiću i na to se pripremi....a da ne pričam o mom stanju, svaki dan kada bi ga ostavila bi jurila na wc, imala sma proljev, psiha je radila 100/h.....
nakon cca 2 mj počeo je dolaziti doma sretan, svaki dan sa nečim novim, naučio je neke stvari koje mu ja nikada nisam pokazivala i nekako je ODRASTAO i tada sam skužila da nisam pogriješila u odluci.....
Teško je, ali s druge strane, jan je tamo čist, sit, naspavan, ima prijatelje, veliki prostor sa punooooo igračaka..... Stisni zube i budi hrabra za nju, nemoj tj pokušaj da ne osjeti tvoj nemir, kada ju ostaviš, pokušaj što prije otiči, nemojte se puno pozdravljati i svaki dan jopj jedno te isto ponavljaj: velika si cura, mama će doći po tebe ili slično....ja sam janu govorila da je hrabra lokomotiva-hrabri dečko (jer smo tada bili u fazi tomice) i nakon nekog vremena bi se ful smirio kada bi to rekla..... btw....danas je krenuo u jaslice nakon 3 tj pauze (1 tj bolestan, a 2 tj doma s nama na GO) i čim smo se počeli penjati stepenicama je počeo plakati....kad sam ga ostavila teti je prestao.....to je tako....draže im je biti s nama (kao i nama s njima, nije se ni meni išlo na posao), ali mora se.... SRETNO VAM OBJEMA!!!!! p.s. bila sam jučer u DR, ali se nisam stigla javiti jer sam doslovno bila na pola sata, ali sam te se sjetila!!!!