IZVORNA PORUKA: Amarnat
sto vi mislite? dali je to faza koja ce proci ili problem koji treba rjesavati na "ne"znam koji nacin?
Jest i faza a jest sigurno i problem koji treba rijesavati koliko vidim tvom malom nenedostaje ni sna niti ga sta sprecava u izbacivanju te energije koju on ima,sasvim dovoljno izlazi van,to sto lomi igracke to radi vecina djece i to trebas da probas kad hoce neku novu igracku ti mu kazes da nemoze da dobije jer ih lomi,i ponekad mu nekupit,znam koliko je tesko jer svi volimo da obradujemo svoju djecu,ali ponekad se mora,nemoj da se sikiras toliko oko igracki slomio slomio i mene je to nerviralo al sam prestala,dobro si postupila s igrackama mozda da svaki put kad uradi nesto dobro dones po jednu i kazes zato sto je slusao dobio je nazad.To ti mislis da nije naucio nista ali je sigurno zapamtio i vidi da nema svojih igracki on vec dovoljno razumije i zna sta ce da te izivcira,(to znam po mom)pa kaze smao tako pa dobro
Sto se tice idenja na wc on to mozda neradi namjerno vec se zaigra i onda u zadnjoj sekundi kad vise nemoze da izdrzi ono mu pobjegne,ali nepravi od toga da je nesto i to probaj da ga posjednes i razgovaraj ponekad je nemoguce i tesko,ja imam isto ko ti toliko djete i prolazim svasta, najvaznije je da se ti kontroliras kad si ljuta,jer oni sve kupe od nas pa pokusavaju isto tako da se ponasaju,nije lose potrazit ni neku strucnu osobu za razgovor i radi tebe same da si objasnis da je to sve normalno i da sve mame to prolaze nisi jedina,mnogi roditelji imaju isti problem jer neznaju granicu da postave u odgoju djece,i ja se ponekad cudim zato je ovako ili onako a ima sve od ljubavi pa nadalje....neznam