cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Dodatni jezik

clock-img

15.01.2009, 22:24

clock-img

anne

pencil-img

8091

Što kažete na učenje djeteta dodatni jezik?
Kada početi s tim?
Imala sam jednog malenog od 2.5 godine koji je znao 4 jezika - tat mu je bio Francuz, mama Njemica, pričali su na engleskom, a onda došli ovdje i uzeli dadilju Hrvaticu. Maleni je bio sav smušen.
Znam i jedne koji od početka malom govore hrvatski i engleski kroz igru. Mali već zna brdo toga. To mi je ok.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

15.01.2009, 22:49

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Moji od vrtića uče engleski i baš sam zadovoljna time. Ne vidim ništa loše u tome. Ali neki roditelji stvarno pretjeruju. Mali je sada krenuo u prvi razred i dobili dečkića iz njemačke koji ne razumije i ne priča hrvatski. Jadan šok za djete, ispisali su ga nakon 2 mj jer se mali nije snašao

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

15.01.2009, 23:29

clock-img

tiha

pencil-img

10103

cim bude bilo engleskog u vrticu odma cu je upisati jer ju dosta toga zanima....mma stalno ispituje kako se kaze ovo kako ono i umire od smijeha jako joj simpaticno.....stalno vice kamonuser posted image imaju jednu curicu doselili se iz engleske zna hrvatski ali puno rijeci kaze na engleskom i kaze teta da su djeca postala radoznala i da nju stalno ispituju razne rijeci.
upisat cu je ak bude bilo za sada nema

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

clock-img

16.01.2009, 09:14

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

Jedan je za početak sasvim dovoljno. Ako bude u vrtiću upisati ću fa na engleski.
A ovo kad forsiraju više jezika odjednom to mi je malo pretjerano.user posted image

Samo luda mama...

clock-img

16.01.2009, 10:30

clock-img

božica

pencil-img

8832

Jedan je za početak sasvim dovoljno.

slažem seuser posted image

idem micat rit...

clock-img

16.01.2009, 11:03

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Moji su isli u engleski vrtic i danas je to skolski predmet koji im najbolje ide...bolje od hrvatskog. Samo sam sa starijim imala mali problem kad je krenuo u skolu a to je mijesanje jezika. Izgleda da je vise razmisljao na engleskom, pa bez obzira kad im je nastavnica iz hrvatskog diktirala tekst (dikat), znao je cijeli napisati na engleskom. Danas ga prica bolje nego ja. Mladjeg jos derem user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

16.01.2009, 11:07

clock-img

mirna

pencil-img

8134

kod nas su za pocetak dovoljna dva. na hrv prica, a na slo sve razumije. Na slov počinje govoriti kad smo duže tamo.

clock-img

16.01.2009, 15:28

clock-img

Dajana

pencil-img

985

Ne treba prerano, sve se stigne naučiti.

clock-img

16.01.2009, 16:27

clock-img

BruMa

pencil-img

2513

A mene nešto muči!Moj muž je Njemac i priča i hrvatski i njemački perfektno,a Bruno ne želi ni čuti njemačku riječ odmah se počne da tak velim glupirati.A ja bi da ga učimo i njemački,bilo bi šteta da ga ne zna.Hrvatski normalno priča sto na sat ali njemački neće i neće!user posted image

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

clock-img

16.01.2009, 16:31

clock-img

Wukovarka

pencil-img

6821

Ja mislim da malo pretjeruju s tim jezicima!
Gledam svoju necakinju u trecem osnovne...koja je to muka!
Pa ni hrvatski ne znaju kako treba!

Ja sam engleski pocela uciti u 4 razredu i znam ga odlicno!
Mislim da je to malo previse za njih pored teskog gradiva koje sada imaju

clock-img

16.01.2009, 16:36

clock-img

Dajana

pencil-img

985

Slažem se s Wukovarkom u potpunosti.
Brunina mama, nemoj se žalostiti, ima vremena, vjerojatno je u fazi kad se voli malo glupirati. Dobro bi bilo kad bi i ti znala njemački pa da ti i muž koji put malo šprehate, možda bi se malo zainteresirao.
Btw, vidim da si s Bukovca, pa gdje si na B. ??

clock-img

16.01.2009, 17:03

clock-img

BruMa

pencil-img

2513

dajana imaš ppuser posted image

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

clock-img

16.01.2009, 17:08

clock-img

ivanaa

pencil-img

4923

moj bivsi frend je sa sinom pricao samo na njemackom od rodenja.mani je to bilo strasno al mali spreha...mislim da ovisi o djetetu kada i koliko jezika ce uciti.

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.