cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Priča o svekrvi

clock-img

23.05.2011, 21:18

clock-img

jagodicabobica

pencil-img

1678

Čujem da ti se sin oženio, i kćerka udala!!! Deder kakva ti je snaha? Da čujem...- Ma šuti draga. Ne d’o Bog nikom... Takvog insana još srela nisam. Neda sinu disat''''. Ujutro on gospođi nosi doručak u krevet, k’o da je carica. To u nju gleda kad govori..., ma k’o da je obsihren s njom. A ne smije mrdnut bez nje il'''' što je neće pitat''''. A da kupi šta što se njemu sviđa dok ona ne kaže... samo sanjat'''' o tome može. Juče ga zatekoh kako usisava. Kod mene nije znao ni kako usisivač izgleda. Najviše me pogodi što snaha stida nema. Preda mnom se cmaču i u krilo mu sjeda pa ja moram, stara, pogled skretat''''. Svašta insan doživi, ali da ću dočekat'''' da mi sin bude papučar - ni u snu snila nisam... - Šta ćes draga moja, takve dobričike vazda safataju rospije, nego kakav ti je zet? Sagovornici se popravi raspoloženje, nasmija se, te s ponosom poče:

-E Bog me pocas_tio sa zetom. Da znaš kakav je to insan i kako je pazi, ama samo bih sjedila i gledala tu ljubav i sreću. On ti bona ujutro ustane pa joj doručak napravi, odnese u krevet, kaže nek se odmori, vazda nešto po kući radi. Da vidiš kad ona šta priča, pa se ono smije, a on ti u nju gleda k’o da su joj umjesto zuba zlatnici, sav se topi. A kako je poštuje, nigdje bez nje ne ide, il'''' joj kaže ako će gdje, vidi se da je čovjek ozbiljno shvatio brak. Ne bi ti on nešto kupio bez nje... Sve nju pita ''''''''dušice, hoćemo l'''' ovo, možemo l'''' ono, sviđa l'''' ti se...'''''''' Ništa njemu nije teško ni u kući joj pomoć, usisa, opere suđe. Pa malo, malo, pa je poljubi, te je štipne, u krilo stavi, a ja onda , kad vidim kakav je to insan i kako je voli, sve bih plakala od sreće...   -preuzela sa fb profila Hanke Vlahovljak...

< Poruku je uredio Ninaa -- 25.5.2011 12:31:36 >

clock-img

23.05.2011, 21:25

clock-img

mamacita

pencil-img

1873

Hvala na ovome, bas mi je pasalo, nasmijala sam se...user posted image .

clock-img

23.05.2011, 21:43

clock-img

Indy

pencil-img

1759

user posted image user posted image user posted image

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

23.05.2011, 21:48

clock-img

natalijax

pencil-img

12210

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.05.2011, 22:10

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

user posted image user posted image user posted image user posted image ,super

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

clock-img

24.05.2011, 11:02

clock-img

nemirna mama

pencil-img

873

user posted image user posted image user posted image user posted image
živa istina

Zivot je kao procitan roman samo razlika je u tome sto se u romanu mozes vratiti na ljepse strane a u zivotu nikada na ljepse dane!!!!

clock-img

24.05.2011, 12:09

clock-img

lavica81

pencil-img

3268

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ima istine u ovome...

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

clock-img

24.05.2011, 15:46

clock-img

jagodicabobica

pencil-img

1678

IZVORNA PORUKA: lavica81

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ima istine u ovome...

Ima!Ima!...user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.05.2011, 16:38

clock-img

ama

pencil-img

760

user posted image user posted image user posted image Ovo sam vec negdje procitala al 100% istinito u vecini slucaja je tako-nazalost....bas su jadne ovakve svekrve user posted image

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

clock-img

24.05.2011, 17:00

clock-img

Mirjana J.

pencil-img

331

e da je ovo na fejsu sad bi lajkala  status user posted image

Tomislav-28.07.2000
Josip-21.10.2010

clock-img

24.05.2011, 17:05

clock-img

mayathebee

pencil-img

1544

user posted image

Zakon!!!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

clock-img

24.05.2011, 17:13

clock-img

Buci buci

pencil-img

31

Bravo user posted image

Naša mala maza 31.01.2011.

clock-img

25.05.2011, 13:57

clock-img

Cvijetići

pencil-img

45

Ovo ti je super!!user posted image user posted image user posted image user posted image