Ni sama ne znam što napraviti- upisati moju malenu na jesen u vrtić ili ne. Glavni razlog tome je moja trudnoća odnosno termin poroda krajem kolovoza. U jednu ruku voljela bih je upisati jer vidim da voli biti sa svojim malim prijateljima iz parka (ima 2 godine i 2 mjeseca), a s druge strane strah me da ne bi doživjela kao da je "mičemo" kada nam dodje nova beba! u ovih smo nekoliko mjeseci napravili jako puno, za nju (a i za nas!), velikih koraka: odvikavanje od dojenja, preseljenje u svoju sobicu, spoznaja da je u mom trbuhu beba, pa spoznaja kako mamu sve više "bole križa" pa je ne može baš previše nositi, trčati s njom i sl. Čeka nas još i skidanje pelena, pa beba... strak me da ce joj sve to biti previše u kratkom vremenu. pa ako još dodamo i polazak u vrtić... a tko zna kakva će biti situacija sa mnom nakon poroda. uf. inače, do sada ju je čuvala baka koja će i dalje uskakati.
< Poruku je uredio Florijan Jakov -- 29.4.2010 16:21:50 >
Koliko će imati u 9-om mj?
Ja bi je na tvom mjestu upisala u vrtić,ali bi dolazila po nju ranije.Na taj način će se moći igrati sa svojim vršnjacima,a istovremeno i sudjelovati u brizi za bebicu.
imamo vrlo sličnu situaciju...meni je termin 2.9. i magda će tada imati 20 mjeseci...
mi smo odlučili da ide u jaslice (pokušat ćemo je upisati)
ako ih dobije, zgodno u svemu je što će moći ranije doma...ostati koji dan itd....i zato mislim da će se lakše i bezbolnije prilagoditi ( i vrtiću i bratu ili sestri)...a društvo vršnjaka se ničim ne može nadomjestiti
možda da ju upišeš na kratki program bez ili sa ručkom,kako odabereš...prijepodne se uglavnom sve radi s djecom planirano za taj da,igrat će se sa drugom djecom, a tih par sati vjerojatno neće loše djelovati na nju u smislu da to doživi kao odbacivanje ili micanje,kako kažeš...
u rujnu će imati 2, 5 godine.
Inače bi ti rekla da ju upišeš u vrtić jer ja jesam za vrtić, ali moraš razmišljati i o bolestima i virozama koje će sigurno donositi doma maloj bebici.....
-Tagore-
IZVORNA PORUKA: danery
možda da ju upišeš na kratki program bez ili sa ručkom,kako odabereš...prijepodne se uglavnom sve radi s djecom planirano za taj da,igrat će se sa drugom djecom, a tih par sati vjerojatno neće loše djelovati na nju u smislu da to doživi kao odbacivanje ili micanje,kako kažeš...
i da ovo je ok...slažem se
-Tagore-