Doru sam dojila do 10 mjeseci i sve je bilo super, a Katja pluva cicu i već se 2 mjeseca izdajam, to je takva tlaka da imam osjećaj da nošta drugo i ne radim nego se izdajam i hranim malu.
Sada sam počela sa dohranom jer ona traži sve više a meni se čini da ja imam sve manje mlijeka.
tako sam se ja morala izdajati,prvih 15 dana,i to je meni bilo tako stresno.bila sam ko tempirana bomba. dok je on spavao to znači izdajanje.još je meni trebalo 2 sata za pola bočice. kako sam znala plakati.to me tako umorilo... jer moj samuel je bio sitan i zbog bilirubina uspavan i ljeni sisavac pa mi je pao sa gramičima. stalno sam strepila i strašno mi je bilo stresno. sada,nije ni 20 dana prošlo,on je dobio 1,5 kg. i to je odlično.isplatilo se nespavanje,kraste na glavi od nervoze,suze...i 15kg manje(ok,to mi ide u prilog) sada kada ga vidim kako mi je ko neka kobasičica...dođe mi da mu te obraziče popapam...stalno ga gledam...i stvarno se isplatilo...sada on to sam isprazni koliko mu treba,i još sa rukama zgrabi da ne pobjegne..onda kada se najede,napravi ooo... i nasloni se na cicu tako da prebaci ruku.. mm i ja se smijemo jer izgleda kao da se napio i naslonio na šank
Help!!! Moja slatkica ima punih 7 dana. Dojenje je super krenulo, ali odmah mi je u bolnici napravio ragade. Dok smo bili u bolnici nije bilo strašno, ali sad kad smo doma i kad je stalno na cici jednostavno mi se bradavice ne stignu oporaviti. Imam mlijeka i bilo bi mi žao ne dojiti. Danas sam se izdojila i dala mu na flašicu. Oko 40ml, to je popio u trenu i nastavio plakati. Problem je kaj uopće neznam koliko treba djetetu od 7 dana mlijeka po obroku. Baš sam žalosna danas.
Probaj s onim šeširićima za dojenje, meni su oni jako pomogli. Da nije bilo njih ne bi izdržala.
nemoj davati mlijeko na flasicu jer ti vise ne bude htio prihvatiti bradavicu..
Bradavice mazi s lanolinom i svojim mlijekom, osusi ih poslije podoja na zraku. izdrzi jos malo. Jaz sam imala ragade do krvi a nakon 2 tjedna bradavice su se toliko oporavila da me vise nije nista boljelo. Bradavice kad tad otvrdnu ali do tada treba izdrzati. Da li si sigurna da ga pravilno stavljas na dojku? Ne smije imati samo bradavicu u ustama nego veci dio aureole.
sretno i javi nam se ako imas jos problema!
ma on sad super ulovi, ragade su nastale u bolnici prva dva dana i sad se pogoršalo jer smo doma i stalno je na cici. Inače super papa i nakon toga odspava barem 2h.
Ako imas jako raspucane bradavice mozes mazati i bepanthenom, ali onda trebas oprati prije dojenja..
sretno!
IZVORNA PORUKA: MILLA
tako sam se ja morala izdajati,prvih 15 dana,i to je meni bilo tako stresno.bila sam ko tempirana bomba. dok je on spavao to znači izdajanje.još je meni trebalo 2 sata za pola bočice. kako sam znala plakati.to me tako umorilo... jer moj samuel je bio sitan i zbog bilirubina uspavan i ljeni sisavac pa mi je pao sa gramičima. stalno sam strepila i strašno mi je bilo stresno. sada,nije ni 20 dana prošlo,on je dobio 1,5 kg. i to je odlično.isplatilo se nespavanje,kraste na glavi od nervoze,suze...i 15kg manje(ok,to mi ide u prilog) sada kada ga vidim kako mi je ko neka kobasičica...dođe mi da mu te obraziče popapam...stalno ga gledam...i stvarno se isplatilo...sada on to sam isprazni koliko mu treba,i još sa rukama zgrabi da ne pobjegne..onda kada se najede,napravi ooo... i nasloni se na cicu tako da prebaci ruku.. mm i ja se smijemo jer izgleda kao da se napio i naslonio na šank
svaka čast!!!!!!!!
-Tagore-