writing-img

Laminat ili parket

clock-img

28.06.2008, 14:49

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Što od gore navedenog imate vi u vašim domovima i kako ste zadovoljni? Da li se kvalitetan laminat može mjeriti s parketom?

clock-img

28.06.2008, 15:08

clock-img

tonkica

pencil-img

6282

Mi imamo laminat i više smo nego zadovoljni. I moji su nedavno doma svoj stari parket pokrili laminatom i sad je puno ljepše i bolje. Prema mom iskustvu, slobodno se odluči za laminat.
Znam za brdo slučajeva kad su ljudi uzimali parket koji nije bio dovoljno suh, pa bi im se onda nakon određenog vremena počeo dizati. Mislim da se s tim stvarno ne isplati zafrkavat i riskirat.

clock-img

28.06.2008, 15:22

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

Mi imamo i laminate i parkete i parketu dajem prednost. Uvijek lijep, lakše se održava ( kad ga brišeš nikad ne ostaju crte ), a bome se i sve manje vidi na njemu. Uvijek ću dati prednost drvetu parketu, brodsko podu ili seoskom podu baš zbog topline i održavanja. Sad sam u fazi razmišljanja da u hodnik i kuhinju stavim plutenu oblogu, susjeda ih ima i jako mi se sviđaju, tople su, a i lako se održavaju.
Jedino što je laminat pristupačniji cijenom.

clock-img

28.06.2008, 15:24

clock-img

maja

pencil-img

6000

MI u boravku i blagavaoni imamo parket, ali on je u kući već 20 godina, prošle smo ga godine brusili i lakirali tak da izgleda ko nov, a u sobama imamo laminat. Mislim da je za veće površine ipak bolji parket, jer laminat zna skakati dok se hoda!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

clock-img

28.06.2008, 15:30

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Mi imamo trenutno u vladimirovoj sobici laminat, pa sam i ja primijetila da uvijek ostaju fleki kad ga operem... ali ovaj naš nije baš jako kvalitetan..

MM navija za laminat jer ga možeš promijeniti kad ti dosadi..

Ruža: kako izgleda ova plutena obloga i kolika je cijena po m2?

< Poruku je uredio mirna -- 28.6.2008 15:34:49 >

clock-img

28.06.2008, 15:34

clock-img

maja

pencil-img

6000

Parketi jesu skuplji, ali su i kvalitetniji i još kad su onako lijepo polakirani ko da po staklu hodaš, estetski izgleda privlačnije!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

clock-img

28.06.2008, 16:07

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

IZVORNA PORUKA: mirna

Ruža: kako izgleda ova plutena obloga i kolika je cijena po m2?

Onako kao veće pločice, samo što se spojevi ne vide kao kod pločica. Za cijenu nisam sigurna. Znam sigurno da ih ima u gramatu.
Meni je jako lijepo to pluto, maže se nekom voskom na kojem se ne vide ogrebotine kao na laku.

< Poruku je uredio Ruža -- 28.6.2008 16:08:51 >

clock-img

28.06.2008, 22:24

clock-img

Tata

pencil-img

201

Parket je ljepši ali i skuplji i uvijek je rizik kako ce ga majstori postaviti. ja sam stavio laminat firme Para***
debljine 11 mm. ovo što se kod nas prodaje pod najjeftinije je 6mm što nisam nigdje vidio vani!!!!
ovaj od 11 mm se da i prebrusiti i jeftiniji je od parketa. laminat neće biti bučan i neće se savijati ako se uzme veća debljina i ako se ispod obavezno stavi onaj bijeli filc. ne stavljati one podloge od 4mm (što sam ja naprvio prvi put). namučio sam se oko lajsni i kad sam stavio namještaj sve mi se spigalo user posted image
kad ću raditi novu kuću onda ide seoski pod, tamno lakiran - mraaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!

clock-img

30.06.2008, 10:11

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Prednost dajem parketu jer je drvo, lakse se odrzava i ljepse je, manju buku daje. Doma imamo parket a u vikendici laminat (skuplji) i svejedno je razlika neusporediva.