IZVORNA PORUKA: tikica_69
Ajde iskreno - jel ona normalna????????
Nije normalna! U pravu si kad kriviš struku jer su stvarno zakazali. Ja sam završila i pedagogiju i jedna od prvih stvari koje sam primjetila da puno pedagoga zapravo nisu pedagozi.
Još jednom ti kažem, strašno mi je žao što ste imali loše iskustvo s učiteljima...
uh,,mislim da je uvredljivo staviti pod opciju djece s posebnim potrebama ovu temu.ja sam osobno ljevak i naucuila sam slova i pisati sa 4.5 godine.u biblioteci sam dizala i citala najvise knjiga.posve normalno obavljam sve funkcije kao ljevak.cak stavise dokauzano je da su djeca i uopce ljevaci brzi,inteligentniji i spretniji.
IZVORNA PORUKA: troubled
što kažeš da zabranimo ljevoruke učiteljice jer mogu zbuniti većinu?
A sto ti kazes da vas posaljemo ponovno u skolu i da ucite na mom primjeru jer ih je vecina ovdje podbacila?
IZVORNA PORUKA: ivanaa
cim naides na imali problem odma vidis kako su nesposobni,rade sam sta moraju i sa djecom koja od prve sve savladaju bez vece pomoci..cinjenica je da skolstvo nis ne radi kak treba,sam ofrllje
osjećam se osobno prozvana...nepravedno generaliziraš...
ja sam s temom završila.
Ja ne generaliziram. Navela sam sasvim konkretan primjer i statisticki 1 od 5 pedagoga nesto vrijedi. U mom primjeru. Iskreno se nadam da drugi nemaju takav primjer, ali neka me razuvjere cinjenicom a ne laprdanjima.
Kada mu nisu uspjeli pomoci da pravilno pise, onda je bilo - poslali smo ga logopedu (skolskom). Onda je u roku keks dobio dijagnozu dislalija i disgrafija. Pa s tom dijagnozom uciteljima, no, ni to nije pomoglo da ga stave bar na lijevu stranu klupe. Sjedi na desnoj strani (uz dislaliju i disgrafiju), dijete do njega ga gura - moje dijete ispada sporo, lijeno, glupo. Ponovo ga salju logopedu (Suvag). Sad vec imamo i dijagnozu poremecaj paznje i ADHD jer je smjernica bila papirologija od skolskog logopeda, ne vlastiti zakljucak.
Poremecaj paznje i ADHD se moze dijagnosticirati nakon najmanje 6 mjeseci rada s djetetom.
Mrak! Ponovo nosim papire u skolu, ponovo objasnjavam uciteljima da ih molim da mi djete sjedi u prvim redovima i na lijevoj strani klupe. Nista! Svi gluhi!
Hajmo, tko je kriv?Moje dijete sto ima tu dijagnozu ili sto je ljevoruko? Ucitelj/ica koja mu nije olaksala prve dane skole i ljevorukost.Da jest, vjerojatno nikad ne bi imao ni jedno od ovih dijagnoza jer ni jednu u stvarnosti ni nema. Samo na papiru i po meni su sve izmisljene. Gdje da svrstam svoje dijete? Pod nekoga sa posebnim potrebama ili pod gresku nesposobnih pedagoga?Hvala na odgovoru!