Imamo naviku doma moliti ili nešto otpjevati prije obroka.
Baš si razmišljam bi li to trebala napomenuti tetama. Naravno ne očekujem da i one rade isto, ali ne bi voljela blesave komentare ili reakcije na takve navike. To je naša osobna stvar i odluka.
Mi smo u pazili kojih vjeroispovjesti su djeca i pokušale smo se obrazovati o njima i obilježavati blagdane svih prisutnih vjeroispovjesti.
To sigurno ovisi o politici vrtića i naravno tetama.
Trebam li što reči?
REBEKA 20.07.2012.
po meni tete se NE TREBAJU po vjeri nakloniti djetetu iz razloga što mislim da je bolje da se naklone sa nekom pričom,crtežom i sličnim stvarima a vjeru možeš doma isto tako ''obavljati'' bez nametanja.
pod nametanje mislim da bi možda roditelji druge vjere se bunili jer bi djete suprotne vjere ''donio doma''tuđe a svoje bi''stavio po strani''
valjda si me razumjela
Ne mislim ni ja da se naklanjaju.
Samo da ne bude glupih komentara.
REBEKA 20.07.2012.
od djece ne bi trebalo,a kakve su tete neznam
Mislim da bi decu trebala nauciti da kad su u velikom drustvu, i mozda sa decom razlicitih veroispovesti, da ako osete potrebu i imaju zelju, izmole molitvu u sebi. Bas da ne bi doslo do zacudjujucih pogleda, a i smatram da je vera licna stvar i da joj je mesto u kuci i crkvi. Nadam se da me nisi pogresno nesto razumela, meni je ovo jako delikatna tema, iz nekih licnih razloga i iskustava.
nezmam...djeca su danas okrutna,a nevjerujem da bi tete krivo reagirale...zasto ih nedate u katolicki vrtic ako toliko ustrajete na molitvi?
u vrtiću ima djece razlićitih vjera.
Oko blagdana se priča o vjeri,ali na drugačiji način bliži djeci.
A što se tiće ruganja...mislim da su odgajatelji normalni ljudi i da će u toj situaciji zaštititi dijete...
IZVORNA PORUKA: anne
Imamo naviku doma moliti ili nešto otpjevati prije obroka.
I mi prakticiramo molitvu prije obroka i to na nagovor naše kćeri, pojma nemam gdje je vidjela, ali je lijepo.
IZVORNA PORUKA: Nellyca
Mislim da bi decu trebala nauciti da kad su u velikom drustvu, i mozda sa decom razlicitih veroispovesti, da ako osete potrebu i imaju zelju, izmole molitvu u sebi. Bas da ne bi doslo do zacudjujucih pogleda, a i smatram da je vera licna stvar i da joj je mesto u kuci i crkvi. Nadam se da me nisi pogresno nesto razumela, meni je ovo jako delikatna tema, iz nekih licnih razloga i iskustava.
potpisujem Nellycu od prvog do zadnjeg slova
IZVORNA PORUKA: callanhoe
IZVORNA PORUKA: Nellyca
potpisujem Nellycu od prvog do zadnjeg slova
apsolutno...i ne vrijedi mi to samo za klince več i odrasle...ja sam ono kaj nosim u srcu i duši...da li ću to nekom pokazivati mislim da nema potrebe...upravo zbog dječeje ali i ljudske zlobe koja može jako puno naštetiti...
Gledam susjeda rodom iz Vinkovaca i imaju dvije curke školarke...on i dan danas živi u ratno vrijeme i brani curama druženje sa drugim nacionalnostima koji su sudjelovali u tom ratu...da ne kažem koje riječi mržnje svaki dan iznosi kao dobar dan!...ne znam kako su naučile gledati na to ali vjerujem da puno klinaca bi baš zbog takvog odgoja moglo napraviti scenu...a zašto kad kao klinci to niti ne kuže...zato ne ....
Nemoj me krivo shvatiti ali mislim da u vrticu nije mjesto molitvi zbog druge djece, mislim da ako ti je to jako bitno trebala razmisliti o katolickom vrticu.
kaj ih ima kod nas???
po meni tete se NE TREBAJU po vjeri nakloniti djetetu iz razloga što mislim da je bolje da se naklone sa nekom pričom,crtežom i sličnim stvarima a vjeru možeš doma isto tako ''obavljati'' bez nametanja.
u potpunosti se slažem.
općenito mislim da vjeri nije nikamo mjesto osim u srcima, kući i na kraju crkvi....
< Poruku je uredio njanja -- 14.9.2009 10:35:18 >
-Tagore-