spirala ti uvijek ubija zaceto djete ....razmisli o tome..ja nebih nikada..
IZVORNA PORUKA: Zimic
dominik-zanima me ta spirala? Opce informacije.
jer boli kad ti ju stave? Kolko platis?
spiralu se preporucuje zenama koje su rodile i ne namjeravaju imati djecu tako brzo...nema nuspojava i sl. stvari za razliku od tableta i dr...imas skuplje i jeftinije...ja sam uzela od 500 kn (ta je jeftinija)...malo je neugodno kod stavljanja jer ti mora maternicu malo povuc dole da bi mogao spiralu namjestiti...boli mozda taj dan ko menga i jos par dana osjetis (neki da neki ne)...10 dana ne smijes imati odnose a nakon toga veselje...postoji mogucnost da prva dvamjeseca imas mengu ne bas po kalendaru i to je to....
bebys postujem tvoj stav ali meni je preporucena ili spirala ili stopanje jajovoda...uvjerenja sam da zivot zapocinje kucanjem bebinog srca a ne zacecem...
Meni je spirala najbolja.Tbl nesmijem radi vena,kondom mi je bezveze,kremice i kemiju ne vjerujem..Ljepo si ugradis spiralicu i miran si,ako nisi vjerski drugacije nastrojena.
Ivanaa
i ja isto mislim imati spiralu nakon poroda
Ja nisam imala neku zelju poslje poroda pa me to malo zagolicalo
PRESRETNA!
Leo-18.1.2009.
4:28h
IZVORNA PORUKA: Zimic
stavila bi spiralu,al na pomisao da ce mi prckat po maternici zgrozim se...kak da si pomogne? jednostavno(evo sad mislim o tome i maternica mi se grci od straha) nemam snage od straha otic stavit to!
to potezanje uopce ne boli...ali stvarno ne boli
da 106 kn u dm-u ja danas gledala,al nedaje mi se toliko novaca
Ja bas planiram ovih dana do ginekologa (na redovni godisnji pregled) a i da se savjetujem s njim o kontracepciji, najvjerojatnije cu se vratiti na tablete - prije sam pila Cilest i bio mi je dobar, pa cemo vidjeti sada...
po meni to nije "ubojstvo" jer pretpostavimo da dijete ne želiš i da zato koristiš kontracepciju....
ja sam htjela spiralu, ali dr mi nije dao jer ako želim još djece kaže da bolje ne zbog mogućih upala....dao mi je kontrac. flastere i imam njih....
nisu loši jer se stavljaju tokom 3 tjedna, svaki tjedan jedan i nemaš brige, osim taj jedan dan u tjednu, ali malo su mi nehigijenski, jer se oko njih skuplja ipak prljavština, koliko god se ti prao, pa sami znate kada stavite flaster kako izgleda nakon 2 dana, a ovo se drži 7 dana....to mu je zasada jedina mana....
plus kažu da je to što ne ide preko krvi pa u jetru, nego preko kože.....
IZVORNA PORUKA: cvrčak
1.Što mislite da li uzimanje tableta kao kontracepcije može normalizirati hormone?
mislim 99 % da da, jer ih propisuju ženama ne smao kao kontracepciju, nego i kao terapiju kada imaju hormonal. problema, a i prije IVF postupaka da se isto sve uravnoteži....