IZVORNA PORUKA: njanja
malo off topic, ali vezano za ovo o upusivanju u matičnu knjigu....
u hrvatskom zakonu se smatra da ako je dijete rođeno u braku da je automatski od muža...Dakle, ako si imao muža sa ljubavnikom, djetetov otac je tvoj muž.....NEBULOZA????
nije to hr...zakon NEGO SVAKE DRUGE DRZAVE..njanja...
aahahahahahah... skočimiš jedan
ma zekam se...
kod mene je A NE ZIVIM U HR..a znam da je tako i u njemackoj i svakoj drugoj drzavi jer je to normalno...ako zivis s nekim u braku PODRAZUMIJEVA se da je djete vase u braku...ocinstvo se posebno DOKAZUJE..ako ima problema..kao sto je ljubavnik...
ja sam ostala na svome prezimenu..i moja R je bila upisana na moje prezime...ali cim smo dosli doma...dosli su papiri s podacima oba roditelja...i samo smo trebali potvrditi cije ce biti prezime moje ili njegovo ili i moje i njegovo...to je sve....i potpisali se i to je to...tako je svugdje...
i da: ako smijem biti drska: ne smatram da se nužno par mora oženiti ako žena zatrudni, ponekad je možda bolje to napraviti kasnije kada je povoljan trenutak, bebica malo stasa i slično....Ali ipak mislim da je lakše odgajati dijete u braku u ovoj našoj sredini...
Naravno da brak ne garantira sreću, kao što ni 2 ljudi koji nisu vjenčani ne garantiraju da neće uspijeti, ali ipak mislim da ako se netko odluči na odgoj djeteta, onda je najmanji problem vjenčati se i ući u brak.
-Tagore-
malo off topic, ali vezano za ovo o upusivanju u matičnu knjigu....
u hrvatskom zakonu se smatra da ako je dijete rođeno u braku da je automatski od muža...Dakle, ako si imao muža sa ljubavnikom, djetetov otac je tvoj muž.....NEBULOZA????
To da se mamu puno ne pita
...
e pa ja sam prošla i života i svijeta i meni papir
znači. Udala sam se iz ljubavi kada je veza došla do stupnja da je bilo smiješno da smo dečko i cura, željeli smo zajednički život, zajednički stan, dijete.
Ne smatram da moraš biti seljačina da bi ti papir značio.Moraš biti seljačina da ne poštuješ one koji žive bez papira, a vole se!
IZVORNA PORUKA: adryosijek
taj papir znaci samo onima koji se nisu makli s mrtve tocke koji nisu prosli zivota i svijeta i koji zive u proslosti
e pa ja sam prošla i života i svijeta i meni papir
znači. Udala sam se iz ljubavi kada je veza došla do stupnja da je bilo smiješno da smo dečko i cura, željeli smo zajednički život, zajednički stan, dijete.
Ne smatram da moraš biti seljačina da bi ti papir značio.
Moraš biti seljačina da ne poštuješ one koji žive bez papira, a vole se!