Ja sam muslimanka al ona umjetna ne prava tako da što se tiče te vjere ni moj otac nezna o njoj ama baš ništa...Moj muž je katolik.ali isto onakav kao što sam i ja za svoju vjeru navela..ako me kužite...što se tiče klinaca nismo ih krstili .I nevidim po čemu su moja djeca drugačija od onih koja su krštena...kad oni budu veči nek odluče onako kako im bude želja..
Ja osobno djecu al i ja sam tako odgojena da negledamo nekog koje je vjeroispovijesti ili boje kože..Glavno da je on čovjek i da je meni ugodno u njegovom društvu..I da nikom ne činim zlo...Uzalud nekom vjera, crkva ili džamija kad se svakodnevno moli a vamo drugima misli zlo..
IZVORNA PORUKA: Domy
...Uzalud nekom vjera, crkva ili džamija kad se svakodnevno moli a vamo drugima misli zlo..
htjedoh baš to napisati ciniku ,al neimadoh vremena
Malog smo krstili u katoličkoj crkvi.
Kod njega je to malo bez veze,od mm sestra krstena je u katoličkoj crkva,a njega su roditelji krstili u pravoslavnoj
slazem se sa giannom i cvrcak.
Na kraju krajeva glavno je da vjerujemo i da nacela vjere provodimo u zivotu. Pretpostavljam da niti jedna vjera nema neko nacelo tipa budi zlocet i kradi, nego sve vjere progovaraju ljubav, dobrotu i postenje.
-Tagore-
Niko nikome ne može narediti da promijeni vjeru, ja se držim svoga, moj muž svoga, a Dina ne ograničavamo jer smatram da nemam pravo nametati mu nešto što on kasnije neće osjećati svojim. Kada bude dovoljno star neka sam odabere, a ja ga sigurno neću osporavati niti ograničavati u bilo čemu. Njegov izbor, njegova volja, njegov život. Na kraju krajeva ni meni moji nisu mogli nametnuti svoje stavove, a vjeruj da nisu bili nti malo sretni, međurim, sada nakon 8 god. prihvatili su stvari takvim kakve jesu!!
Ja duboko vjeruje da BOg nije ograničenje, mržnja i osuđivanje i zato smatram da smo mi svi ljudi neovisno o boji kože, rasi, nacionalnosti, imovinskom stanju ili bilo čemu drugome pred licem Boga jednaki. Bitno je biti ČOVJEK, a ne ETIKETA!!! Mislim da kada bi se ljudi držali nekih osnovnih načela svake vjere da bi ovaj svijet bio mnogo bolji za sve nas:
IZVORNA PORUKA: anna85
Gianna kada sam rekla da ne znam kako to ide kada je u pitanju muslimanska vera mislila sam da ne znam da li se pri vencanju menja vera a ne na odnos dvoje ljudi u braku mislim da kao sto kazes ako ima ljubavi i postovanja vera, boja koze,nacionalnost nisu bitni ni medju bracnim parovima ni medju prijateljima.
A sto se odlazaka u crkvu tice DA idem svake nedelje kada sam u Beogradu ali kada sam u Splitu ne idem osim kada mi muz ide idem sa njim u katolicku crkvu ali on samo jednom godisnje ide za bozic eto onako iskreno ali se ne smatram manjim vernikom zbog toga
[Sadržaj poruke je obrisan]
Hvala draga !!!
IZVORNA PORUKA: cvrčak
IZVORNA PORUKA: Gianna
Niko nikome ne može narediti da promijeni vjeru, ja se držim svoga, moj muž svoga, a Dina ne ograničavamo jer smatram da nemam pravo nametati mu nešto što on kasnije neće osjećati svojim. Kada bude dovoljno star neka sam odabere, a ja ga sigurno neću osporavati niti ograničavati u bilo čemu. Njegov izbor, njegova volja, njegov život. Na kraju krajeva ni meni moji nisu mogli nametnuti svoje stavove, a vjeruj da nisu bili nti malo sretni, međurim, sada nakon 8 god. prihvatili su stvari takvim kakve jesu!!
Ja duboko vjeruje da BOg nije ograničenje, mržnja i osuđivanje i zato smatram da smo mi svi ljudi neovisno o boji kože, rasi, nacionalnosti, imovinskom stanju ili bilo čemu drugome pred licem Boga jednaki. Bitno je biti ČOVJEK, a ne ETIKETA!!! Mislim da kada bi se ljudi držali nekih osnovnih načela svake vjere da bi ovaj svijet bio mnogo bolji za sve nas:
Gianna još jednom
Gianna potpuno se slazem sa tobom i nadam se da me nisi pogresno razumela
IZVORNA PORUKA: cvrčak
draga moja ovo si divno napisala...
inače ne želim pametovati ili nekoga omalovažavati ali po meni ova tema nema puno smisla ako imalo razmisliš prije nego što posatviš pitanje...
koliko razlika vjere utječe na brak tako i razlika u običajima i kulturi iz različitih obitelji može utjecati...nije bitno jel slaviš Božić ili Uskrs ili u vrijeme ramadana "postiš" i odričeš se svega, bitno je koliko tvoj partner ima razumjevanja prema tvojim obićajima koje prakticiraš...činjenica je ako je došlo do sklapanja takvog braka znači da postoji velika ljubav koja je to dvoje ljudi unatoč tim vjerskim razlikama spojila...bolje brak iz različitih religija al da je kvalitetan nego iz istih a da se ne podnose i trpe....
draga moja ovo si divno napisala...
inače ne želim pametovati ili nekoga omalovažavati ali po meni ova tema nema puno smisla ako imalo razmisliš prije nego što posatviš pitanje...
koliko razlika vjere utječe na brak tako i razlika u običajima i kulturi iz različitih obitelji može utjecati...nije bitno jel slaviš Božić ili Uskrs ili u vrijeme ramadana "postiš" i odričeš se svega, bitno je koliko tvoj partner ima razumjevanja prema tvojim obićajima koje prakticiraš...činjenica je ako je došlo do sklapanja takvog braka znači da postoji velika ljubav koja je to dvoje ljudi unatoč tim vjerskim razlikama spojila...bolje brak iz različitih religija al da je kvalitetan nego iz istih a da se ne podnose i trpe....
Fiona hvala ti na podršci, ja zaista mislim da nas naše razlike čine bogatijim, uče nas životu, ne svrstavaju u toliko izlizane svakodnevne stereotipe i ono najvažnije od svega kad nekoga doista bezuvjetno voliš i cijeniš, nebitno da li je u pitanju muž, dijete, roditelj, brat, sestra, prijatelj prihvačaš ga onakvoga kakav i jeste, s svim onim njegovim manma i vrlinama jer ga upravo one čine tebi posebnim. Ograničenja ne čine velike ljude
Nisam draga, ne brini !
IZVORNA PORUKA: anna85
Gianna potpuno se slazem sa tobom i nadam se da me nisi pogresno razumela
ja podržavam ljubav u svim oblicima.
mislim da je religija/vjera/bog/ljubav/štoveć jedna, da je stvar samo u interpretaciji...
rođena sam, nekom providnošću, u katoličkoj zemlji pa sam, eto, obavila katoličke običaje, da sam se rodila negdje drugdje, drugo bi me dopalo...
miješani brakovi? pa gdje ćeš bolje? dijete dobiva dvije ''različite'' kulture, običaje...
glavno je da brak funkcionira, bio on zamiješan ili nezamiješan
glavno je da brak funkcionira, bio on zamiješan ili nezamiješan
[/quote]
IZVORNA PORUKA: novamama
providnošću, u katoličkoj zemlji pa sam, eto, obavila katoličke običaje, da sam se rodila negdje drugdje, drugo bi me dopalo...
ovo često ja kažem....nismo mi odabrali vjeru: da smo rođeni 100 km istočnije, bili bi druge vjere
Sviđa mi se teza da svatko bira svoju vjeru sa 15-16 godina, čak i kasnije, kada može jasno razmišljati, naravno to bi onda podrazumijrvalo VJERONAUK u školi u pravom smislu riječi (VJERO=NAUK), da se upoznamo s različitim religijama.....
-Tagore-