ja ništa nisam potpisala
ma na ulazu u rodilište kad daješ dokumente potpišeš, samo nitko ne gleda jer imamo trudove pa prođe nezapaženo.
nažalost je istina. samo se nadam da će i velegrad kao Zagreb imati " POTREBU" tj. dovoljno zainteresiranih za porode na druge prirodne načine osim onog najgoreg ležećeg. haha sjećam se još od prije a i sad je bilo u tom prilogu riječ da kao nema dovoljno zainteresiranih a žene dolaze u Riječko ili Varaždinsko rodilište
ma na ulazu u rodilište kad daješ dokumente potpišeš, samo nitko ne gleda jer imamo trudove pa prođe nezapaženo.
nažalost je istina. samo se nadam da će i velegrad kao Zagreb imati " POTREBU" tj. dovoljno zainteresiranih za porode na druge prirodne načine osim onog najgoreg ležećeg. haha sjećam se još od prije a i sad je bilo u tom prilogu riječ da kao nema dovoljno zainteresiranih a žene dolaze u Riječko ili Varaždinsko rodilište
meni STVARNO niko nije da ništa za potpisat. Oba puta samo predala knjižicu, oni dali papire sestri i na odjel bez potpisivanja.
Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.
slažem se s osobno ja u st isto ništa nisam potpisivala a bome ni u makarskoj kad sam rađala.
[Sadržaj poruke je obrisan]
IZVORNA PORUKA: cvrčak
Ja sam potpisala u pripremi (tamo gdje te briju,klistiraju,i postavljaju sva ona pitanja),a još je nešto mm potpisao kada su jurili sa mnom na hitan carski
za carski se potpise to znam ali meni nisu dali za klistir i brijanje niko te ni nepita....nisam nista potpisala
nebi ni drip al kad drugi nacin nema ako se neotvaram
Kako sam friško iz bolnice,mogu reći da sam se potpiivala gotovo i za odlazak na wc ...Istina da ništa ne govore,moraš sve iz njih izvući.No,bilo je slučajeva kada žene nisu pitane ni za što,jednostavno su s njima radili što ih volja.Mene je jedna dr htjela u rađaonu,ali se ja nisam dala.Rekla sam joj da idem jedino u slučaju da se beba pati u trbuhu,ali ako je sve ok,ja čekam.Poludila je jer sam joj se usprotivila,vikala je na mene i vitlala prstom da ću ići u rađaonu i da nemam pravo niti potpisati da neću.Sutradan mi pogledala plodovu vodu i zaključila da je još sve nezrelo za porođaj ..I eto,da sam pristala,možda bi mi beba završila na pedijatriji bez potrebe.Rade oni svašta,samo se mi moramo malo zauzeti za sebe,posložiti u glavi sve opcije,i usprotiviti se ako treba.Ne igram se ja doktora,ali nisu ni oni sveznadari.Najgore je što imaju nekih privatnih problema koje "nose na posao" pa pacijentice ispaštaju.
IZVORNA PORUKA: cvrčak
Iskreno nemam pojma šta piše na tom papiru,ali što se mene tiče za klistir ne bi ni ja pitala.
Uopće ne razumijem tu pompu oko klistira?! Došao si donijeti na svijet dijete i to po mogućnosti da se rodi što lakše i zdravo.
Ne razumijem RODE i sl. koje su od malo neugode napravile cijeli cirkus.
Nije mama centar svijeta i porod nije izlazak u kazalište:prljav je,bolan i ne baš ugodan.
Imam osjećaj da žene kojima je najbitnije da ne dobiju klistir nije baš stalo do toga da li će beba zabiti glavu u kakicu ili ne,hoće li dobiti tešku upalu očiju ili ne??
tako je e da je sve u klistiru bar ima puno toga vise u dripu ...epizotijai klistir su ko dobitak na lotu spram dripa eto
cuj ipak oni imaju svaki dan puno zena pa to sve vise obavljaju rutinski ... zamisli kad bi svakoj od nas udovoljavali pa di bi oni stigli... 3 su prije mene poradali ja cekala u radaoni i slusala ... treba se i te dernjave naslusati ....svaka cast onome ko zeli raditi u radaoni taj mora imati zivaca sa nama
Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.
1....rezali su me jer je bila "gužva"...a nije bilo potrebe
2...da mi u zadnji čas nije kuma poslala prijateljicu da me obiđe,koja je cijeli život u toj bolnici bila babica,rodila bih u čekaonici...jer sam tu bila zajedno sa djevojkom koja je imala dobru vezu i mene su stalno zaobilazili. na kraju sam ja rodila 2 sata prije nje...i još me prikopčali na ono čudo koje pokazuje trudove(ctg,,,nešto)..koji je bio neispravan...što su oni znali ...
za epiduralnu sam ih pitala kad su počeli trudovi,"da,da" to sam dobila kao odgovor...a kad je bilo vrijeme za rodit več je bilo kasno. kad su napokon skužili da sam tu ...več 9cm otvorena i dokt. kaže ajmo,brzo na stol....pitam opet tu epiduralnu i med. sestra mi bezobrazno grakne "kakva epiduralna?!! recite radije "hvala doktrore!...što niste rodili tu, u čekaonici!!" .... gadura!!
uglavnom,niko me ništa nije pitao,obišao....tamo si i sa tobom rade šta hoče.....mene je spasila ta babica od kume...
milla tako sam ja sa prvim...dali mi drip i otišli, srečom pa je muž bio sa mnom inače bi rodila sama...porodila me sestra koja se našla tamo...
zato nisam htjela više to tako prolaziti....kasnije sam imala svog doktora i cijelo vrijeme je jedna sestra stalala kraj mene
IZVORNA PORUKA: MILLA
1....rezali su me jer je bila "gužva"...a nije bilo potrebe
2...da mi u zadnji čas nije kuma poslala prijateljicu da me obiđe,koja je cijeli život u toj bolnici bila babica,rodila bih u čekaonici...jer sam tu bila zajedno sa djevojkom koja je imala dobru vezu i mene su stalno zaobilazili. na kraju sam ja rodila 2 sata prije nje...i još me prikopčali na ono čudo koje pokazuje trudove(ctg,,,nešto)..koji je bio neispravan...što su oni znali ...
za epiduralnu sam ih pitala kad su počeli trudovi,"da,da" to sam dobila kao odgovor...a kad je bilo vrijeme za rodit več je bilo kasno. kad su napokon skužili da sam tu ...več 9cm otvorena i dokt. kaže ajmo,brzo na stol....pitam opet tu epiduralnu i med. sestra mi bezobrazno grakne "kakva epiduralna?!! recite radije "hvala doktrore!...što niste rodili tu, u čekaonici!!" .... gadura!!
uglavnom,niko me ništa nije pitao,obišao....tamo si i sa tobom rade šta hoče.....mene je spasila ta babica od kume...
meni je tako bilo sa jednom sestrom oko 30 tak godina ima bezobrazna je bila sa svima koje su bile samnom u sobi uvijek se nade da prostis neko govno u toj hrpi
al ostali su svaka im cast bili su ok
Uopće ne razumijem tu pompu oko klistira?! Došao si donijeti na svijet dijete i to po mogućnosti da se rodi što lakše i zdravo.
Ne razumijem RODE i sl. koje su od malo neugode napravile cijeli cirkus.
slažem se....da bi stvar bila bolja, klistir nikako nije neugodan, često kažem da bi svakih 5-6 dana da mi je doma klistir da se očistim kako treba....zato mi je totalno glupo kada se raspravlja o tome : ja ne želim klistir...
Što se ostaloga tiče, često kažu (Ri rodilište), mu nudimo ovo, mi nudimo ono, rodilište prijatelj djece, ima kada, stolčić, a zapravo niš ne možeš birati.
Ja sa zadkom, visokim tlakom, puknutim vodenjakom, bez trudova (na početku) i s janom visoko u trbuhu, stalno sma pitala kad ću na carski, a oni su mi govorili: gospođo, mi brinemo o vašem djetu....Do smaog kraja svi su pričali kako ne mogu napipati nogice i guzu, dakle nema šanse da se jan spusti, trudovi kratki i neredoviti, oni me dripaju za ništa i kada je prošlo 11 h od puknuća vodenjaka su me odveli na carski jer je njima valjda istekao rok statistički po kojem su mogli ići na carski da se opravdaju....i to sve s VEZOM....Kaže mi moj gin-da nisam imala nikog poznatog da bi me i duže maltretirali.....Dakle-istina je oni mogu sve, a najbolje od svega, koliko god majka intuititvno osijeća da treba drugačije-vjeruje doktorima jer su doktori....
S druge strane znam za slučajeve (priče iz rašaone) gdje ženama pukne vodenjak i nemaju trudove i čekaju cijelu noć u autu dojeći starije dijete kako bi potakle dojenjem trudove i onda kada ih nagovore da uđu u rodilište-one odbijaju klistir, drip i slično jer kao sve mora biti prirodno.....Ni to mi nije normalno... tako da sa ovim potpisvanjem nisma ni sama pametna kakvo mi je mišljenje
još samo nešto vezano za epiduralnu....Riječko rodilište je rijetko koje, koje se može pohvaliti sa vlastitim anesteziologom, dakle anesteziolog je uvijek na raspolaganju, a daju epiduralnu kada je žena 4 prsta otvorena...
Dakle, ja sam mislila da je to nekakav standard i sad sma nedavno pričala s frendicom koja će roditi u americi gdje živi i njima daju epi kada god ju žena traži, osim naravno na kraju u fazi izgona (kao onda žene proplupaju i viču da ih boli, a ne kuže da je kraj)....
Uglavnom, ona je rekla da će ići bez epi pa koliko izdrži i da u svakom trenu može dobiti epi....
To mi je ful ok jer nema svaka žena isti prag boli, a zašto ne bi pokušala s epi...Dakle i kod nas nešto s tim mute....