ja sam isto protiv lažnih potvrda. i ove godine nismo dobili vrtic iako mene od 9-og mjeseca ceka posao, ali kako zapravo prijateljica i ja tek pokrecemo posao preko njene firme, prvih mjesec dva cu morati biti na "crno" dok nam neke stvari ne krenu. i mogla sam predati potvrdu da sam zaposlena, ali nisam. ici ce u privatni vrtic godinu dana, pola place ce nam odlaziti na vrtic, ali bar cemo imati jos neku kunu u kucnom proracunu nego da ja ostanem doma. i znam kako je kada nemas kome osaviti djete a moras zubaru jer je i meni tako. muz nema radno vrijeme, uglavnom je na terenu i od 7 dana u tjednu 3 prespava doma. nikad ne znam kada ce doci i na njega ne mogu racunati za cuvanje ili nesto jer je privatnik i radi za sebe. u protivnom bi bili gladni i na cesti. baka servis nemam jer su moji 400 km dalje, a svekar i svekrva rade. kada sam isla na razgovor za posao, platila bi tetu covalicu na koji sat. kada bi isla zubaru, vito je sjedio pokraj mene u kolicima, kada sam bolesna i vito je bio bolestan. i uvijek sam sama. meni muz ne dođe navecer doma da mi pomogne i da ja odahnem koju minutu i napunim baterije. i nisam predala laznu potvrdu jer je to bezobrazno i ne mogu reci da mi je gore nego zaposlenim mamama. ja bar imam tu privilegiju da gledam svoje dijete kako raste iz dana u dan, za razliku od mama koje su na poslu i koliko god mi bilo tesko, nemam se pravo zaliti jer je meni ipak lakse.
a za frizera... i tamo je mali isao samnom. a sad sam zapustena jer cu pare za frizera radije potrositi na dijete nego na sebe i cekam neki sretniji mjesec da odem frizeru
slažem se da svoj djeci treba vrtić bez obzira radile mame ili ne...ali isto tako sam za to da mame koje rade imaju prednost...
e sad, mene drugo zanima...
kad su već rekli da su rezultati za zagreb 15.6. kako to da već mnoge od vas znaju je li dijete primljeno ili nije??????
I tako se moja frendica išla žaliti i vidjela par prijava gdje su majke navela da rade i čak donijele iz tog poduzeća potvrdu da rade jer su prijavljene kod svojih bližnjih i prijatelja samo da djeca idu u vrtić a one mogu uživati
Kak je to uspjela vidjeti??
IZVORNA PORUKA: Mariachi
eto, baš sam prije 2-3 dana s rekla mužu kak bi valjda trebala bit negdje fiktivno prijavljena samo zato da bi nam djecu primili u vrtić, dok ne nađem posao... jer ak ih sad ne prime a ja ga nađem, kud ću s njima, ja isto nemam ni baka servisa ni nikakvog drugog! ne znaš više šta bi napravio...
ali osobno ne odobravam takve stvari - pogotovo ne ako je dijete u vrtiću a mama na kavi, to mi je
evo ja sam nabavila pecat da sam zaposlena,jer ni mi nemamo nikakve baka servise...
Ja sam prosle godine nabavila pecat da radim. PRIZNAJEM al ne sjedim doma ko moje susjede koje su birale u koji vrtic ce im djeca a one stvarno samo po kavama i shoping centrima. Morala sam se izboriti za vrtic pa makar laznom potvrdom. Nakon sto je krenuo u vrtic i ja sam pocela raditi i traziti posao. drago mi je da ide u vrtic mada mi je udaljen sat vremena hoda nisam birala u koji da ide. Danas i za wc trebate imati vezu ja ju nisam imala i upao je bez problema HVALA BOGU.
mama koja radi, a koja je ostala bez mjesta u vrtiću radi vaših lažnih potvrda, mislim da joj je svejedno da li idete po šoping centrima ili ste doma...lažna potvrda je i dalje lažna potvrda , a činjenica je da JESTE doma, a one rade.
ovo nije napad, ali kao što sam rekla, da mi izgubimo mjesto radi nekog tko je doma brz obzuira da li kuha ili sjedi na kavi, napravila bi frku neviđenu.
Zaboravljate da smo sve mi mame koje sada radimo, bile doma prije posla, dok smo bile na porodiljnom i znamo što je to BITI DOMA. slažem se, ima posla, ali ima jako puno uživancije, šetnji, druženja, puno više odmoranja, odnosno puno više onoga čega sada nemam dok radim...zato, ne ispričavajte se time da ne idete po kavama...makar obavite 1 šetnju s vašim najdražima više nego ja, jel tako????
-Tagore-
IZVORNA PORUKA: Duve
Ja ne osuđujem mame koje ne rade i daju djecu u vrtić jer mislim da klinci trebaju ići u vrtić i kao i u puno drugih stvari u životu svako gleda na sebe i kako će biti bolje njemu, njegovom djetetu i obitelji....
Niti ja ne osuđujem, dok god zbog te iste mame, nečije dijete čija oba roditelja rade, nije izgubilo mjesto....
Postoje i igraonice i dječji parkići za socijalizaciju koji su dostpuniji mamama koje ne rade