Šta vi mislite o onim opcijama: žena sazna da je trudna i isti čas ide na komplikacije, a zapravo ih nema, nego joj je na poslu "shit" pa joj se neda raditi.....
Ja sam radila do 29. tjedna jer stvarno volim svoj posao i imam dobre uvijete na njemu pa mi nije bilo teško raditi i nisam bila dana na komplikacijama, nego sam uzela GO i onih 45 dana pred porod pa ne razumijem kako je to kada ti je zlo od posla, ali mislim da društvo ipak malo previše iskorištava državu (ok, država i iskorištava nas) i kada se sjetim prijateljice koja je 3 mjeseca doslovno ležala u bolnici na čuvanju trudnoće-smjela je samo na wc i 1 tj oprati kosu i ne micati se, onda mi nekako te komplikacije sa opcijom šetanja po gradu, malo ružno djeluju....
Sad sam vjerojatno piknula u osinje gnijezdo i mislim da ću dobiti svakakvih odgovora, ali eto palo mi na pamet pa da čujem vaše stavove i iskustva....
-Tagore-
U prvoj trudnoci sam radila do 16. tjedna i onda sam isla na komplikacije jer sam ih i imala. Druga trudnoca me ulovila jos na porodiljnom, a u trecoj ako je ikada bude necu smjet mrdnut iz kreveta.
No, ne vidim zasto trudnice ne bi iskoristile to sto mogu kad vec nemaju nikakva druga prava u rangu ostalih EU zemalja. Zasto da se uopce pati pred kompjuterom ili za nekim pultom sa zivcanim korisnicima kad moze doma uzivati. Trudnoca je drugo stanje i ne zamjeram ni jednoj trudnici koja uspije iskoristiti dobrocudnost svog lijecnika i odmara doma.
Naravno, ako je zena radoholicar i ugodno se osjeca na poslu za vrijeme trudnoce, super!