[Sadržaj poruke je obrisan]
Ne znam zašto misliš da ima neogdovoran posao. Radim u državnoj tj javnoj službi i itekako sam odgovorna za ono što radim. Da sam išla na komplikacije odmah imala bi plaću tih 4200kn, tad je moja bila veća a uslijed razno raznih rezanja plaća nije ni puno veća od tih 4200kn.
Kad se vratim na posao trebala bi dobit povišicu ali ću sejedno ići na komplikacije jer će mi biti isplativije biti doma s djetetom i 4200kn nego primat plaću i pola davat ženi koja bi ga eventualno čuvala.
Po meni je puno nepoštenije da žžene koje bi se prijavile kod nekoga tri mjeseca i išle na komplikacije i primale 4200 odnosno 2600 ili 1600 svih godinu i pol. Tu se zakon malo izregulirao pa sad više to nije moguće bar ne u tolikoj mjeri nego se gleda koliko si bio zaposlen godinu unatag i o tome ti ovisi visina naknade na komplikacijama.
< Poruku je uredio mariola -- 7.7.2010 15:00:41 >
Mislim da u ovom kapitalizmu u kojem zivimo i radimo vise nema nikoga tko radi posao za koji nije odgovoran, odnosno, ne snosi poprilicnu dozu odgovornosti za ono sto radi.
IZVORNA PORUKA: mariola
Ne znam zašto misliš da ima neogdovoran posao.
NIsam mislila uvrijediti nikoga tko radi u državnoj firmi, a pogotovo ne tebe i oprosti ako je tako zvučalo...Navela sma državnu jer nam je tako možda najlakše shvatiti....
Mama, tata i sestra i šogor su zaposleni u raznim državnim instituacija i nepada mi napamet generalizirati jer znam koliko se svi oni cijeli život trude na svojim poslovima....
Ali ruku na srce-u državnim firmama ima odgovornih poslova (npr sudačko mjesto koje odlučuje o ljudskim sudbinama) i manje odgovornih (mjesto daktilografa koje piše ono što sudac diktira). Isti taj sudac dolazi doma s posla i doma nosi spise i kada stavi djecu spavati, onda još riješava ostatak spisa do 12 po noći, dok ista ta daktilografkinja dolazi doma i nema dodatnog posla.
Ovo je otišlo malo ot...