IZVORNA PORUKA: anne
Sve više manje govorite o religijskom odgoju u školama.
A što je sa istim u vrtiću?
I to je propisano u programu.
Od toga mi se diže kosa na glavi jer mi odgojitelji nemamo školovanje u tom području, samo svoja mišljenja i razumijevanje svega, a to je daleko od osnove za religijski odgoj.
ha, mi smo i to imali na faksu. Religiozni odgoj djece predškolske dobi. Snimi da nije kateheza, tj. katolički vjeronauk, nego religiozni odgoj.
Moje mišljenje o tome je ko i o školi, svatko bira što će i u što će uvesti svoje dijete i na koji način.
Što se tiče odgojitelja, mislim da bi bilo dobro uspostaviti komunikaciju sa KBF-om i organizirati da se odsluša barem taj jedan kolegij (koji sam gore napisala) za one koji žele raditi sa predškolcima na taj način. To je sad malo kompleksnije, ali... možda bi se moglo...
Materija tog kolegija ti je više općenita, nije to sad nekakav konkretan govor o ovoj ili onoj religiji, nego u stilu - pogledaj nebo, zvijede, prirodu, kamen... pa malo razmišljamo kako je sve to nastalo, postoji li Stvoritelj toga svega.
Pa onda likovno izražavanje tih promišljanja... pa malo o prijateljstvu, pa o ljubavi ....itd.