jučer i danas smo na adaptaciji u jaslicama...i jako sam tužna...dariss je u grupi od 16 djece s tim da je on najmlađi....svi su od 19mj nadalje...djeca se igraju pričaju međusobno....a Darca nitko ne šljivi...dobro ni on njih...igračke ga ne zanimaju i već dva dana ja ga nosim van iz kupaone jer samo tamo ide puštati vodu jer je sve malo pa može do pipe....tete ne reagiraju,pjevaju i plešu s drugom djecom...ja letam za njim...isto mi je kao doma...kakva je to adaptacija?zar se tete ne bi bar malo trebale oko njega potruditi da ih upozna...ili ja pretjerujem.....ali šta će biti kad ja odem....Dariss sav mokar od te vode,a samo je hladna,i prehlađen....kako da ga sutra naučim da to ne dira...nikako vjerovatno.....ali baš sam tužna...osjećam se kao da smo ružno pače....baš bljak....nije što sam očekivala...sad ovaj tekst izgleda kao da pretjerujem,ali stvarno ga dva dana samo ja čuvam....
hvala cvrčak....ali baš su rezervirane prema nama...možda je štos što smo upali naknadno....ali ne bi to trebao biti razlog pa svatko se danas snalazi kako zna...
a bas mi je zao :( iako bi ja svakako napomenila tetama da je i moj sin među njima. doduše, vjerujem da bi moja zloba proradila i da bi ga vjerojatno pustila da se isproljeva i namjerno cekala da vidim koliko treba tetama da reagiraju..
čudno stvarno. Evo i mi dva dana idemo na privikavanje i tete se trude što više biti s Klarom i s ostalom djecicom jer su svi novi, a ja i ostale mame da smo više postrani. Evo sutra dolazimo samo na 10 minuta i onda ostavljamo jedno pola sata do sat vremena . Ket to ti nije uopće u redu i slobodno reci tetama ili ako ti je neugodno pošalji mm. Sad mi pada napamet kad je Roko krenuo na privikavanje već ih je bilo dosta koji su tako bili kao što ti kažeš da je kod vas no tete su se posvetile Roku i ja sam stvarno mogu reći bila promatrač. Nedaj se i bori se za svoje dijete.
podijelili su nas u 2 grupe, imamo jednu tetu jer je druga na bolovanju, koliko vidim teta ih ima sve na oku te ih zabavlja, provjerava redovito dali guze smrde te ih premata....
Moja D. je isto među najmlađima u grupi! Danas ju je jedan dečkić počeo daviti rukicama a ja nisam mogla vjerovat svojim očima da ju davi... Bez pol frke sam mu rekla da to nesmije raditi a teta to uopće nije vidjela ja sam se prestrašila te si mislima ako to mali radi u mom prisustvu šta će biti kad me nema.... Vidjet ćemo šta i kako će biti dalje!!!
pa naravno da je tetama najlakše se baviti djecom koja pjevaju, plešu i bolje se snalaze.
ALI tetama kao PEDAGOZIMA mora biti jasno da se, bez obzira na različitosti, svakom djetetu moraju isto posvetiti i nači način DOPRIJETI DO NJEGA...
To je NJIHOVA OBAVEZA, A TVOJE PRAVO kao roditelja koji vrtić plaća....
Nemoj ih molit, nego inzistiraj na tome!
SRETNO, ket
< Poruku je uredio njanja -- 2.9.2010 15:52:32 >
-Tagore-
IZVORNA PORUKA: cvrčak
svakom se djetetu posvetiti kao da je jedini, a opet paziti na sve. Budimo realni!
Dijete u vrtiću ne možemo nositi kao vi kod kuće. Ako to očekujete nemojte ih niti upisivati. Morati će se uklopiti sa ostalima i naučiti si kako stvari funkcioniraju u vrtiću.
mislim da oni koji jače plaču trebaju dobiti više pažnje jer su očito osjetljiviji i odvajanje od roditelja im je puno veći šok nego onima koji su već bili odvajani od roditelja i to lijepo prihvaćaju.
slažem se...sijećam se kad sam ja nakon nekog vremena rekla zašto jan još plače kod odvajanja, a teta nam je rekla: meni bi bilo čudno da ne plače. to znači da vas voli, da mu falite i da sve doma štima....
A anne, bez uvrede, ali ovaj tvoj komentar je tipičan komentar zaposlenika-tete, a nikako mame. Neke mame kao što sam ja nemaju opciju ostavljanja djeteta nikamo drugdje, negoli u jalsicama, ali to ne znači da ne želim da se teta koja je za to plaćena i koja je tu radi mog djeteteta, a ne moje dijete radi nje, ne posveti njemu. Naravno da će se dijete s vremenom uklopiti u grupu, a na tetama-pedagozima je da shvate kako ih na to usmjeriti. Na kraju krajeva-vaša "pedagoška" krilatica je da je "SVAKO DIJETE INDIVIDUALNO". Trebaju se onda tete, s kojima je i ovaj post od ket započet, tako i ponašati.