cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kontracepcija, ankete, tenzije

clock-img

25.01.2011, 13:40

clock-img

Anoniman

ma, bebys, ovo vodi u ispričavanje cijelom svijetu jer vjeruješ - ima li to smisla? ono, oprostite, ja sam vjernik! i bila sam šokirana pa sam reagirala kao čovjek! ma, daaaj! kome ti odgovaraš za svoje postupke, Bogu ili babama sa RR? koje će te razapet ma što rekla... ovdje se više ne smije ni prdnut, (kršćani ne prde, pazi!user posted image ) ...imam sve manje volje za natezanje...user posted image  premorena sam od rr....user posted image

clock-img

25.01.2011, 13:43

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

(kršćani ne prde, pazi!user posted image )

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e ti si mi RAZVESELILA DAN...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image toliko sam se smijala...da  mi suze cure...ajd fala ti na dobrom raspolozenju...

clock-img

25.01.2011, 14:05

clock-img

Marcus

pencil-img

376

"Zbog svoje Božanske svrhe koja je prenošenje čovjekova života, sjeme ne treba uzalud izbacivati niti uništavati niti rasipati" (Paedagogus 2.10.91.2 [191.g.]).

"Imati snošaj iz drugog razloga a ne da se stvaraju djeca znači vrijeđati prirodu" (isto, 2.10.95.3)   "Pretpostavljam, premda ne liježeš [sa svojom ženom] radi stvaranja potomstva, da zbog požude ne sprečavaš stvaranje života zlom molitvom ili zlim činom. Oni koji to čine, premda se nazivaju mužem i ženom, to nisu; niti zadržavaju stvarnost braka, nego pristojnim imenom prikrivaju sramotu. Katkad ta požudna okrutnost, ili okrutna požuda, dovodi do toga da čak nabavljaju otrove za besplodnost [oralnu kontracepciju]" (*Marriage and Concupiscence 1.15.17 [419.g.]).   "Tko je onaj koji ne može upozoriti da nijedna žena ne smije piti napitak kako ne bi mogla začeti i tako u sebi osuđuje narav za koju je Bog želio da bude plodna? Koliko god je puta mogla začeti ili roditi, za toliko ubojstava će biti kriva i, osim ako ne izvrši dostojnu pokoru, bit će osuđena na vječnu smrt u paklu. Ako žena ne želi imati djece, neka s mužem sklopi vjerski sporazum; jer čednost je jedina besplodnost kršćanke" (*Govori 1,12 [522.g.]).   Dakle, svi oni koji su ikada u životu imali spolni odnos a koji nije bio u svrhu reprodukcije, već zbog užitka, ne mogu se deklarirati kao krsćani, veliki vjernici, katolici ili kako god hoćete. Vi ste generalno nevjernici i ne gine vam put u pakao. Ako mislite da ste vjernici samo zato što vjerujete, niste. Morate i živjeti u duhu te vjere a ne je ignorirati onda kada vam odgovara i zato jer to nije u duhu vašeg vremena. Vjera nije neka tvrtka, recimo kompjuterska, pa da podliježe novitetima. Možete razglabati ovdje o tome satima i danima, ali po katoličkoj vjeri, svi do jednoga ovdje smo si rezervirali karte za Danteov Deveti krug. Pa tko vjeruje, milost mu Božja, tko ne vjeruje, umrijet će sretniji!

clock-img

25.01.2011, 14:08

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

marcus cistiliste ti fali...E TEBE SAM CEKALA..GENIJE...

clock-img

25.01.2011, 14:09

clock-img

mišica 666

pencil-img

3302

Dakle, svi oni koji su ikada u životu imali spolni odnos a koji nije bio u svrhu reprodukcije, već zbog užitka, ne mogu se deklarirati kao krsćani, veliki vjernici, katolici ili kako god hoćete. Vi ste generalno nevjernici i ne gine vam put u pakao. Ako mislite da ste vjernici samo zato što vjerujete, niste. Morate i živjeti u duhu te vjere a ne je ignorirati onda kada vam odgovara i zato jer to nije u duhu vašeg vremena. Vjera nije neka tvrtka, recimo kompjuterska, pa da podliježe novitetima. Možete razglabati ovdje o tome satima i danima, ali po katoličkoj vjeri, svi do jednoga ovdje smo si rezervirali karte za Danteov Deveti krug. Pa tko vjeruje, milost mu Božja, tko ne vjeruje, umrijet će sretniji!

eto ko vjeruje nesmi pratit ni plodne i neplodne dane isto je grijeh. pa ko voli nek izvoli. user posted image user posted image user posted image user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

clock-img

25.01.2011, 14:10

clock-img

bibilibi

pencil-img

18

Dante je izmislio cistliste....valjda zbog togauser posted image  
A i sve ovo je napisano poslije Isusa...ne znam, sta bih rekla,a da nikog ne uvrijedim. Bog nam je dao izbor, ali nikom od nas nije dopusteno da sudimo drugima.

< Poruku je uredio bibilibi -- 25.1.2011 14:13:22 >

clock-img

25.01.2011, 14:10

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

25.01.2011, 14:11

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

sta cu ja ovdje svasta jos cuti...dobila sam glavobolju...ajme meni

clock-img

25.01.2011, 14:14

clock-img

lilia

pencil-img

3618

Neka se svatko štiti ili ne štiti prema kakvim god pravilima hoće, ja ću koristiti kontracepciju, pa neću valjda imati djece koliko mi ih Bog da?

I ako se zato gori u paklu onda gdje gore oni naprave teži grijeh od korištenja kontracepcije?

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

clock-img

25.01.2011, 14:16

clock-img

bibilibi

pencil-img

18

Nemojte se nervirati, ne valja za tenuser posted image Mada i ja sam primjetila da sam u trudnoci izgubila toleranciju samo tako. I zato sad idem praviti kolac. I necu zavirivati u tudje kreveteuser posted image

clock-img

25.01.2011, 14:16

clock-img

pepeljuga

pencil-img

17269

IZVORNA PORUKA: lilia

Neka se svatko štiti ili ne štiti prema kakvim god pravilima hoće, ja ću koristiti kontracepciju, pa neću valjda imati djece koliko mi ih Bog da?

I ako se zato gori u paklu onda gdje gore oni naprave teži grijeh od korištenja kontracepcije?

user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

clock-img

25.01.2011, 14:18

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

clock-img

25.01.2011, 14:18

clock-img

andela1

pencil-img

45

Ako mislite da ste vjernici samo zato što vjerujete, niste. Morate i živjeti u duhu te vjere a ne je ignorirati onda kada vam odgovara i zato jer to nije u duhu vašeg vremena. Vjera nije neka tvrtka, recimo kompjuterska, pa da podliježe novitetima. Možete razglabati ovdje o tome satima i danima, ali po katoličkoj vjeri, svi do jednoga ovdje smo si rezervirali karte za Danteov Deveti krug. Pa tko vjeruje, milost mu Božja, tko ne vjeruje, umrijet će sretniji!

IZVORNA PORUKA: Marcus

"Zbog svoje Božanske svrhe koja je prenošenje čovjekova života, sjeme ne treba uzalud izbacivati niti uništavati niti rasipati" (Paedagogus 2.10.91.2 [191.g.]).

"Imati snošaj iz drugog razloga a ne da se stvaraju djeca znači vrijeđati prirodu" (isto, 2.10.95.3)   "Pretpostavljam, premda ne liježeš [sa svojom ženom] radi stvaranja potomstva, da zbog požude ne sprečavaš stvaranje života zlom molitvom ili zlim činom. Oni koji to čine, premda se nazivaju mužem i ženom, to nisu; niti zadržavaju stvarnost braka, nego pristojnim imenom prikrivaju sramotu. Katkad ta požudna okrutnost, ili okrutna požuda, dovodi do toga da čak nabavljaju otrove za besplodnost [oralnu kontracepciju]" (*Marriage and Concupiscence 1.15.17 [419.g.]).   "Tko je onaj koji ne može upozoriti da nijedna žena ne smije piti napitak kako ne bi mogla začeti i tako u sebi osuđuje narav za koju je Bog želio da bude plodna? Koliko god je puta mogla začeti ili roditi, za toliko ubojstava će biti kriva i, osim ako ne izvrši dostojnu pokoru, bit će osuđena na vječnu smrt u paklu. Ako žena ne želi imati djece, neka s mužem sklopi vjerski sporazum; jer čednost je jedina besplodnost kršćanke" (*Govori 1,12 [522.g.]).   Dakle, svi oni koji su ikada u životu imali spolni odnos a koji nije bio u svrhu reprodukcije, već zbog užitka, ne mogu se deklarirati kao krsćani, veliki vjernici, katolici ili kako god hoćete. Vi ste generalno nevjernici i ne gine vam put u pakao. Ako mislite da ste vjernici samo zato što vjerujete, niste. Morate i živjeti u duhu te vjere a ne je ignorirati onda kada vam odgovara i zato jer to nije u duhu vašeg vremena. Vjera nije neka tvrtka, recimo kompjuterska, pa da podliježe novitetima. Možete razglabati ovdje o tome satima i danima, ali po katoličkoj vjeri, svi do jednoga ovdje smo si rezervirali karte za Danteov Deveti krug. Pa tko vjeruje, milost mu Božja, tko ne vjeruje, umrijet će sretniji!

svaka cast!!

clock-img

25.01.2011, 14:20

clock-img

leilany

pencil-img

9082

IZVORNA PORUKA: andela1

Ako mislite da ste vjernici samo zato što vjerujete, niste. Morate i živjeti u duhu te vjere a ne je ignorirati onda kada vam odgovara i zato jer to nije u duhu vašeg vremena. Vjera nije neka tvrtka, recimo kompjuterska, pa da podliježe novitetima. Možete razglabati ovdje o tome satima i danima, ali po katoličkoj vjeri, svi do jednoga ovdje smo si rezervirali karte za Danteov Deveti krug. Pa tko vjeruje, milost mu Božja, tko ne vjeruje, umrijet će sretniji!

IZVORNA PORUKA: Marcus

svaka cast!!

svaka cast na cemu?user posted image

BEK 27.o5.o9.

clock-img

25.01.2011, 14:21

clock-img

maja

pencil-img

6000

na ljudima koji se seksaju samo onda kad rade djecuuser posted image

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

clock-img

25.01.2011, 14:21

clock-img

andela1

pencil-img

45

sto se usudio napisati...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     heheheh....

clock-img

25.01.2011, 14:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

clock-img

25.01.2011, 14:23

clock-img

CallamityJane

pencil-img

11119

IZVORNA PORUKA: cvrčak

"Imati snošaj iz drugog razloga a ne da se stvaraju djeca znači vrijeđati prirodu" (isto, 2.10.95.3)   "Pretpostavljam, premda ne liježeš [sa svojom ženom] radi stvaranja potomstva, da zbog požude ne sprečavaš stvaranje života zlom molitvom ili zlim činom. Oni koji to čine, premda se nazivaju mužem i ženom, to nisu; niti zadržavaju stvarnost braka, nego pristojnim imenom prikrivaju sramotu. Katkad ta požudna okrutnost, ili okrutna požuda, dovodi do toga da čak nabavljaju otrove za besplodnost [oralnu kontracepciju]" (*Marriage and Concupiscence 1.15.17 [419.g.]).   "Tko je onaj koji ne može upozoriti da nijedna žena ne smije piti napitak kako ne bi mogla začeti i tako u sebi osuđuje narav za koju je Bog želio da bude plodna? Koliko god je puta mogla začeti ili roditi, za toliko ubojstava će biti kriva i, osim ako ne izvrši dostojnu pokoru, bit će osuđena na vječnu smrt u paklu. Ako žena ne želi imati djece, neka s mužem sklopi vjerski sporazum; jer čednost je jedina besplodnost kršćanke" (*Govori 1,12 [522.g.]).

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Izgleda-će.u.paklu.biti.ekipauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam izgleda na putu za raj user posted image

clock-img

25.01.2011, 14:27

clock-img

pepeljuga

pencil-img

17269

IZVORNA PORUKA: maja

ta samuser posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

clock-img

25.01.2011, 14:27

clock-img

leilany

pencil-img

9082

IZVORNA PORUKA: andela1

sto se usudio napisati...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     heheheh....

papir/tastatura podnesu svasta.....

user posted image user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

clock-img

25.01.2011, 14:37

clock-img

CallamityJane

pencil-img

11119

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

IZVORNA PORUKA: maja

ta samuser posted image user posted image user posted image

Posto se ja ne sexam nikako, mislim da sam jedina ovde za primjer vama svima vjernicima i gresnicima, zato slijedite moj svijetli primjer i u mene se ugledajte user posted image

clock-img

25.01.2011, 14:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

clock-img

25.01.2011, 14:40

clock-img

Krky

pencil-img

1683

Ime: Krky
Status: udana
Muž: jedan
Djece: 5 (željeno:5, isplanirano:1, iznenadilo:1, voljeno: svi)
Kontracepcija: kombinirana

MAMA SA 6 ******

clock-img

25.01.2011, 14:44

clock-img

CallamityJane

pencil-img

11119

IZVORNA PORUKA: lilivana

to se ne računa, to je stjecajem okolnosti user posted image

Kako god bilo, samo ja ovde smijem da se bacam kamenjem, jer jedina prakticiram cednost user posted image
A vidi ove Krky ta ima samo jednog muza, ja mislim da je u tome moj problem, mozda da nadjem jos kojeg pa vam vise necu sluziti za primjer user posted image
Samo ne znam je li se i bigamija ubraja u grijeh? user posted image

clock-img

25.01.2011, 14:51

clock-img

Anoniman

CJ, prosim lepo, ti prakticiraš čednost kad ti jetm na terenu, ajd ti prakticiraj čednost kad je tu! mislim da te šišam, draga! ja svojeg "operem" jednom mjesečno, kad JA hoću!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image