IZVORNA PORUKA: Ruža
Čitam, pratim i pokušavam te razumjeti ili osjetiti ono što trenutno osjećaš. Najmanje što želim je da te povrijedim ijednom svojom riječju.
Vjerujem da je depresija grozna i sama sam prošla jednu takvu fazu davno.
Isto tako vjerujem u snagu volje i želje u čovjeku za izlječenjem. Život je okrutan ponekad, stalna borba za nečim, no isto tako i prekrasan ako ti živiš njega, a ne on tebe. Kad god bi me gurnuo na pod znala sam da sam dovoljno jaka da ustanem, otresem koljena i nastavim dalje jer ne želim propustiti niti jedan njegov trenutak. Vrijeme ne možemo vratiti.
Kad god me ulovi jad sjetim se susjeda koji je od osnovne škole u kolicima, nikada nije imao priliku trčati, izaći van, napiti se s društvom, zaljubiti se.... a ide svojim životom sa ogromnim osmijehom i svaki dan mu je nova pobjeda. On je moj AD jer me svaki puta iznova podsjeti na sve prilike i šanse koje mi život pruža. I Zahvalna sam...
Sjedni, isplači se, pronađi ventil, uzmi papir i olovku i zapiši sve one radosti i bogatstvo koje posjeduješ, a na kojima bi ti pozavidjelo i previše ljudi.
Imaš zdravo dijete, drugo na putu, obitelj iza sebe, svoje dvije ruke i noge i milijun bitki i prekrasnih trenutaka ispred sebe.
Imaš i svoje depresivne misli, no glava je tvoja i mozak je tvoj. Ti upravljaš njima, a ne oni tobom.
Zaposli svoj um, svoje ruke, čitaj, slušaj pozitivnu glazbu, poslušaj otkucaje srca svog djete, pomazi svoju škembu i sjeti se onih sitnih prstića i tog malenog čuda koje ste stvorili. Vjerujem da u svom životu imaš puno razloga za zahvalnost, a da ih nisi ni svjesna..
Bori se, snaga je u tebi, kad misli skrenu u krivom smjeru vrati ih natrag. Neće biti lako, no i najmanji uspjeh biti će tvoja pobjeda i poticaj za dalje.
Sama sebi moraš pomoći da bi ti drugi mogli pomoći..
Od srca sretno, šaljem zagrljaj i puno pozitivnih misli u tvom smjeru.
ružo moja predivno si to napisala, ja evo plačem
draga klaudija ni sama nisi svjesna koje bi sve žene htjele biti na tvom mjestu, da imaju malu

u sebi, pa makar ih i pucale depresije... pogledaj malo tu kod nas na rr-u odbrojavanja do teta

i koje sve žene žele ostati trudne a ne mogu,koje žene svaki mjesec se bore s neplodnošću i unatoč lošim prognozama ne odustaju da postanu majke... ne znaš koji blagoslov imaš, nemoj Bogohulit

možda sam okrutna i oprosti na tome, ali ti se pod hitno moraš trgnuti iz te svoje depresije, naći si smisao života jer tako si činiš samo gore.... i nemoj misliti da nikad nisam bila u depresiji... jesam....pomogli su mi moji ukućani, prijatelji-nisam htjela ići na neku stručnu pomoć jer sam sama sebi obećala da ću to pobjediti i USPJELA SAM, shvatila sam da sama sebi svaki dan moram reći : Bože hvala ti što sam zdrava i sposobna, hvala ti za ovaj dan koji danas živim! toliko je bolesnih ljudi u svijetu, gladnih,a ja u ničemu ne oskudijevam... imam prijateljicu koja je od 7 godina ostala nepokretna, miče jedino očima i prstima...ona je jedna od samo 2500 ljudi na svijetu s tom bolešću,a VELIKI je borac...izborila se za sebe ona radi, hekla, pravi nakit, karta belu samnom i predivna je osoba koja je uvijek nasmijana unatoč svojim bolovima koje trpi svaki dan

evo ja sam kao mala ostala bez mame (imala sam samo 2godine), povlačila sam se s tatom dok on nije završio u zatvoru, onda sam završila u stranoj zemlji u prihvatilištu, nisam ni jezik znala, samo sam plakala, kao malo veća djevojčica doživjela sam pokušaj silovanja, živjela sam jedno virjeme s tetom i taman kad sam se navikla morala sam preći kod bake, opet sam poslije toga završila u domu za nezbrinutu djecu i cijeli život patim od nedostatka ljubavi i obitelji... sad imam svojih dvoje djece i njima dajem svu moguću ljubav svijeta i dobivam je natrag od njih...želim da oni imaju makar dio ljubavi koji sam ja željela cijeli život,a to je ljubav MAJKE koji nitko ne može na svijetu dati, osim nas majki samih......imaš svoje djetešce koje te treba zdravu, TRGNI SE!!!!!!!!!!!!! NE BUDI KUKAVICA