IZVORNA PORUKA: cvrčak
Da li je Jan NEODGOJEN (riječ koju jako volite koristiti tako olako) ako nekome uzme igračku???
Da li je Jan MEKUŠAC ako ne oduzme svoju igračku iz ruku 2. djeteta???
Molim vas nemojte mi reći da se vama OBJE situacije NISU DESILE??
A.nikada nije došla i otela igračku. Prema tome nikada nam se nisu dogodile obje situacije(druga je).
U ovoj situaciji je mama neodgojena,a dijete dok je malo nije,jer ne zna,ali molim lijepo sa 4-5 godina jako dobro već razumiju međuljudske odnose i trebali bi znati kako se ponaša,a ako se ne znaju ponašati onda su definitivno i ona neodgojena.
E sad ću valjda prvi put GRAKNUTI na cvrčak!!!
Moja 37 godišnja sestra dok je bila mala je svima krala igračke. Mama kaže da joj je bilo neugodno ići u park jer je znala što ju čeka. Krala je djeci špangice s glave i slično....Da li je bila neodgojena ili teže odgojiva???
Danas je cijenjena sutkinja...
Odgovor prosudite sami.....
Nervira me kada se za dijete koje odstupa od kalupa kaže da je NEODGOJENO ili da je RODITELJ NEODGOJEN. Stvar je u tome da je dijete teže odgojivo i da ako se roditelji TRUDE TRUDE I TRUDE...i TRUDE i nađu način, DIJETE ĆE POSTATI PRISTOJNO I SPREMNO DIJELITI STVARI, VRATITI IGRAČKU. Neki uče brže (i mama i dijete) i neki su podložniji učenju, podložniji naredbama, a neki nisu...Koji nisu, TREBAJU NAUČITI (soijećam se ko babys sa ovim velikm slovima, ali želim naglasiti bit), a za UČENJE NEKAD TREBA VREMENA....
Imajte na umu jednu sutkinju kada sljedeći put kažete da je dijete neodgojeno ako je ukralo tuđu igračku, a isto tako i roditelj!!!!
-Tagore-