Ja vam ne mogu opisat taj jad i frustraciju
hvala, krky, zaboravila sam na tebe kao tetu jer se nisi prije javila na temu, oprosti...
možeš li reći zašto to rade?
i kako ih sankcionirati??
meni nije problem jana sankcionirati kada to napravi, a da sam ja tamo...npr prije 4 mj klada smo bili na skijanju, ugrizao je MENE za ruku jer nije htio ići doma s jezera i ja sma ga vukla za ruku i dok se on otimao, ugrizao me da mi je i sada ožiljak na ruci...Ja sam ga odmah pošteno natukla, ali stvarno jesam i nije me sram to reći jer sam prvotno bila u šoku kako mi je to mogao napraviti, a drugo, UŽASNO ME BOLILO, imala sam podljev još 2 dana, imam i svjedoke :) Uglavnom,kazna je bila prvo nagonska da ga natučem,a onda nakon toga nisam razgovarala s njim i otišla sam na ski stazu i tek sam razgovarala s njim kad sam se vratila i tada se milkao oko mene...Nakon toga to nikad više nije napravio....
E sad....prošli tjedan je ugrizao jednog dečkića u vrtiću (do sada nije toga bilo, bilo je klepivanja i naguravanja) i dok je muž došao po njega i kada mu je teta to ispričala već je prošlo 3 sata i muž mu je rekao da to nije lijepo i da se brzo malome mora ispričati i jan je otišao i poljubio maloga....Cijelo popodne smo razgovarali s njim o tome, i svaki put je odgovorio da to nije lijepo i da neće više....
Sad: što da se radi kada MI RODITELJI NISMO TAMO na licu mjesta (kao kobac kako Lilia kaže) i kako da dijete kansimo 3 sata kasnije?? MOram napomenuti da je jan stariji jasličarac i da još ne priča? Govori, sporazumijevamo se, ali nikako ne razgovara primjereno toj dobi, nego primjerenije dobi 18 mjesečnjaka (Dijagnoza logopeda klasični zakašnjeli govor), naravno sve razumije.....
-Tagore-