Sad vidim da nisu samo moje trudnoće mistične: u mojoj drugoj išla sam kod gin. koji je sve sebi mrmljao u bradu, a od ono malo što sam ga razumjela bilo je: "Nešto je, al ne zna se što je!2 Na drugom pregledu:"Je plod, al ne vide se otkucaji!" (koji su se naravno, jasno vidjeli sa 7 mjeseci, jer onda još nije bio intrauterini UZV). U predhodnoj trudnoći imala sam jednake simptome kao s policističnim jajnicima (savijala sam se od bolova u lijevom jajniku), pa cijelih 8 tjedana nisam ni posumnjala da sam trudna. Prije 10 tjedana dođem na pregled jer mi
kasni, ali nikakvih drugih simptoma nema osim iste probadajuće boli u lijevom jajniku. Kaže meni dr:"Ko ti je rekao da si trudna, nema tu ništa, jajnik je ovulirao, sve drugo ok". Tri dana kasnije na abdobinalnom UZV-u dr. me pita jesam li sigurna da nisam trudna jer u maternici postoji neko zadebljanje, al kao:"Ne bi se on htio mješat u posao ginekologa". Kasnije kod gin. žena me pita isto pitanje, uz sumnju da to vjerojatno nije trudnoća, već nešto zaostalo nakon ovulacije što će otić s
koja mi vjerojatno kasni zbog ciste u desnom jajniku. No, za svaki slučaj nek provjerim betu. Kad ono beta taman kolika treba bit - žena zbunjena, pokazuje kolegici, koja je isto gledala s njom uzv, kaže da nije vidjela svojim očima - na bi vjerovala, jer se unutar tog "balončića" ništa ne vidi i da bi trebala bit prorok da kaže što će dalje s time biti. Naravno, čim sam izašla i zbrojila 2 i 2, skužila sam da se u 4. tjednu jedva što može vidjet (u prethodnoj su se s 5 tj. vidjela dva "balončića", ali plodovi nisu) i da se lako može zamijenit s bilo čim drugim jer pravih simptoma kod mnogih još nema. I onda sam znala: Bit ćeš ti bebice, ok! I zaista je, za sada, a nadamo se i do kraja, a moj savjet je, ako posumnjate na trudnoću, prvo na vađenje bete, jer je jedino krvni test pravi i sigurni pokazatelj.