Bok Cuba, kako si? S tobom nisam odavno pisala....
mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)
Ja na poslu, jedva čekam doći kući pa malo u šetnju sa H. Ćao Anaxx!
Ma otišla sam po R u vrtić pa smo odmah produžili u pedice jer ima 2 dana kašlje i slini Samo je prehlađen, čistiti nosić, piti sirup. Jedino ima mali grumenčić smole u desnom uhu pa mu je dala neke kapi koje moramo 5 dana kapati da to izađe.
Dok sam ga okupala od vrtića, čekaone i puste sline i stavila leći došlo već 15h
Sad ću nam ja juhicu skuhati dok se frajer probudi da ručamo.
E Bumbi, počela sam voziti svaki dan, SOLO
Jeste da sam danas malo kucnula auto (2cm) al dobro Bitno da sam u voznom stanju
Joj anaxx, guštajte danas fino svi na obiteljskom ručku
Jesu tvoji dečki zdravi, idu u vrtić?
Tanjica tanja, pa tebe nisam srela u birtiji ima sto godina Kako ste mi ti i tvoja curka?
Bumbi, vidim da si pisala za wc i stolicu. Mene ti je spasio Donat mg, vjeruj mi ne pomaže ništa kao on. Nikakve sensie, activie i slični probiotici Sve sam isprobala. Ujutro i navečer po 2dcl i svaki dan sam na wc-u Joj koja fina tema prije ručka
Kako su ti D i L?
Da, sinoć sam ispekla neku tortu na brzinu -Jaffa torta, ali za ručak idemo van jer će doći i njegovi roditelji, a kako radim ne stignem još i ručak za njih pripremati, nema smisla da ih pozovemo na nešto podgrijano od jučer
Cuba dečki su mi u vrtiću i hvala bogu zdravi već neko vrijeme... mm svaku večer jednom i drugom daje propolis kapi na žličici šećera i bome su zdraviji od kad ga uzimaju.... nadam se da će Roko brzo ozdraviti...
< Poruku je uredio anaxx -- 1.2.2013 15:12:41 >
mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)
A ima 3 dana da je počeo sliniti i od jučer baš kašljati Noćas je spavao sa mnom, strah me bilo da nebi opet onako veliku temperaturu imao. Ali nije, sve ok.
Samo je prehlada u pitanju, čistiti nos sa kapima i fiziološkom i sirup za iskašljavanje. Antibiotik nije dobio, nema potrebe. Evo lijepo mi je zaspao, ne kašlje pa sam happy
I stavila sam kuhati juhicu
Ma nenadano sam krenula u shoping za bebicu i uhvatila odlična sniženja Kako se Prenatal zatvara u cijeloj Hrvatskoj sam na 70% našla dosta toga. Rokiću sam tamo uz trenerke i proljetne majice po cijenama od 25-40kn našla i ljetne majice po 14kn Njemu jedino još tenisice za proljeće moram kupiti, ostalo mi sve ima. E vidiš i neku jaknicu bi mogla, dobro si me sjetila.
Još sam kupila u Zare, Iane, Benettona, H&M-a, C&A i u Cartersa super piđamica, onih jednodjelnih kompletića, majica i hlača za prva 2-3 mjeseca, ručnike za kupanje, dekicu za kolica a sve to tako jeftino da je zbilja bila šteta ne kupiti
Tako da sam sad gotova sa shopingom za bracu i ostao mi je još samo dm na spisku a to ću za mjesec dana iako si me sada navukla sa tim kuponima
- 3 jaja
- 6 zlica secera
- 9 zlica brasna
- 150 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- sok 1/2 limuna
- 1/2 praska za pecivo
Krema od narance:
- 300 ml vode
- 250 ml sirupa od narance ( sok za razrjedjivanje)
- 2 pudinga od vanilije
- 5 zlica secera
Bijeli Ganache:
- 200 g bijele cokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Prvo napravite ganache koji treba vremena da se prohladi na sobnoj temperaturi upravo toliko koliko treba cijelom kolacu da se ohladi. Zagrijte vrhnje i kada se podju stvarati mjehurici prelijte preko izlomljene cokolade. Mijesajte dok se ne rastopi i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za biskvit, izradite zumanjke sa polovicom secera, bjelanjke sa drugom polovicom. U bjelanjke secer dodajite postepeno. U zumanjke dodajte tekuce sastojke, zatim prosijano brasno i prasak za pecivo te na kraju snijeg. Pecite u kalupu za torte, 26cm na 180C oko 30 min. Kada rubovi biskvita dobiju zlatnu boju, biskvit je gotov.