cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

papiri za porodiljni kod nezaposlenih

clock-img

19.09.2011, 22:40

clock-img

hehehe

pencil-img

240

pošto sam nezaposlena i nemam otvoren tekući račun u banci, zanima me koje su procedure i kaj prvo trebam napravit, tj. obavit kad se beba rodi???

hvala unaprijed!!user posted image

clock-img

20.09.2011, 17:14

clock-img

Anoniman

Porodiljni počinje od 45.dana prije predviđenog termina poroda pa do 6 mjeseci života djeteta.
Trebaš predati:
-potvrdu o plaći
-izvješće o bolovanju
-presliku tekućeg računa
-presliku iskaznice zdravstveno osigurane osobe i osobne iskaznice
-rješenje Zavoda.
Ako si nezaposlena vjerojatno tražiš samo od Zavoda za zapošljavanje potvrdu, a tekući bi trebala otvorit u bilo kojoj banci da ti mogu uplaćivat.
Kad se beba rodi i dalje dobivaš tu naknadu, a imaš pravo i na Jednokratnu pomoć za bebu tako da predaš Rodni list i prijaviš dijete.

< Poruku je uredio Mala štruca -- 20.9.2011 17:16:04 >

clock-img

20.09.2011, 22:57

clock-img

hehehe

pencil-img

240

pa jel se može otvorit tekući ak si nezaposlen? i jel može porodiljni sjedat na žiro?

clock-img

21.09.2011, 21:40

clock-img

Anoniman

Tekući račun možeš otvorit bez obzira na radni odnos, a mislim da se porodiljne naknade isplaćuju isključivo na tekući.

clock-img

23.09.2011, 15:12

clock-img

mamice

pencil-img

2424

Kada rodiš ide klasična prijava za dijete, dobivati ćeš svih 12 mj 1663 kn (6 mj za rodiljni i 6 mj za roditeljski dopust), pomoć od države i tvoga grada. Za vrijeme primanja ove naknade (rodiljni i roditeljski dopust) stopira ti se primanje od HZZ-a, ali kada ti istekne roditeljski ideš ponovno se prijaviti na HZZ i naknada za nezaposlene se ponovno aktivira i tada ju dobivaš do punog iznosa koji si dobila na rješenju. Ja se isla prosli tjedan prijaviti na HZZ 

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

clock-img

28.09.2011, 17:35

clock-img

tinka10

pencil-img

2

ja sam ostala trudna i neće mi se produžit ugovor zbog togauser posted image user posted image user posted image .... kamo se trebam ići prijaviti na burzu ili hzzo?