Evo Mirna, obećala am da ću malo pisati o vikend destinacijama....
Pa eto, ja sam mora, ali OBOŽAVAM kupanje u rijekama i jezerima....
Pa vam predlažem:
1. MREŽNIČKI BRIG (što je ustvari predložila Florijan Jakov)-cca 2 km od Duga Rese....prekrasno je, mlin, slapovi, travica...a kako nisam bila zadnjih par godina čula sam da su još tamo izgrađeni restorani, kafići i teniski tereni....FJ-da li se varam ili je????
2. Mrežnica-znam da to zovu "kod PUŠKARIĆA"-to je negdje kod Zvečaja, prekranso je, do rijeke se spustiš nekim stepenicama i možeš preplivati rijeku i doći do slapova gdje se osijećaš ko prava ESMERALDA
Jedino nisam se nikad u Fužinama kupala....zato se valjda nisam sjetila...Ali i za preporučiti je zbpg prekrasne šetnice oko jezera i ako koga zanima špilja Vrelo...
A osilnica i brod super, za rafting, kupanje, štogod.....
Cca 40 km od Rijeke, kada ideš iz Zg prema Ri starom cestom, cca 15-tak minuta autom od Delnica ili ako ideš autoputom imaš baš izlaz za Fužine-to je onaj izlaz VRATA (prvi izlaz poslije delnica kada ideš iz Zg)....
Jako je lijepo, mjestašce je prekrasno na jezeru, a oko tog jezera imaš jako dugačku šetnicu, parkić..možeš čak iznajmiti bicikle (možda imaju i one sa sjedalicom za dijete), imaš i pansiona za prespavati (pansion Arnika)....stvarno je jako lijepo...A ako želiš doći na 2 dana, iz Fužina si na moru za pola sata....