cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Vuk Vrhovac ili Sveti duh?

clock-img

14.09.2009, 20:31

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

molim za pomoc .... da mi neko napise  kako   ide procedura  za  prijaviti se  u postupak   za  potpomognutu oplodnju...iz dalmacije sam i treba mi  4h  do zg pa da ne idem   nekoliko puta  -----  sta  sve moram i trebam napravit....osim uzeti  uputnicu  kod svoje gin.......user posted image user posted image

< Poruku je uredio tikica_69 -- 15.9.2009 0:50:11 >

clock-img

14.09.2009, 21:06

clock-img

CallamityJane

pencil-img

11119

cure zna li iko????

eh da je Tikica ovdje ona bi to zacasuser posted image

clock-img

14.09.2009, 21:08

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

To jedino zna tikica al na zalost ona vise neposjecuje forumuser posted image user posted image

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

14.09.2009, 21:11

clock-img

CallamityJane

pencil-img

11119

trebalo bi da bude jos par cura na RR-i koje se bore sa istim problemom, nazalost user posted image
samo da vide temu i jave se

clock-img

14.09.2009, 23:05

clock-img

lavica81

pencil-img

3268

draga moja, ja sam tek na početku s ovom temom pa ti baš ne mogu puno pomoć. pitala sam ginekologa, ako nam bude trebala potpomognuta oplodnja gdje je najbolje obavit i rekao mi je na klinici Vuk Vrhovec. Tamo ujedno rade i andrološku odradu muškarca.
a za sam postupak ne znam. mislim da se moraš naručit na telefon na konzultacije s doktorom gdje ćete donijet sve svoje nalaze i onda će vas on uputit što i kako dalje. Sutra nazovi centalu na klinici pa pitaj kako točno ide ili pitaj svog ginekologa.

U svakom slučaju sretnouser posted image

clock-img

15.09.2009, 00:51

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Prvenstveno se naruci telefonom jer ne primaju nenarucene pacijente. Skratiti ces vrijeme do postupka ako u medjuvremenu doneses cervikalne briseve, spolne hormone (iz krvi) i tvoj suprug spermiogram. To su osnovne pretrage iz kojih MPO lijecnik moze dalje zakljucivati sto i kako.

Vuk Vrhovec je najbolja klinika za to, ali na Svetom duhu ces puno prije doci na red jer nema liste cekanja.
A odluka je sad na tebi, sto ti je bitnije.
SRETNO!

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

15.09.2009, 14:57

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

hvala  na odgovorima............ja imam   briseve  ...hormonsku pretragu.....hsg....mm   također   briseve i hormone i    spermiograme i svasta  jos nesta.....znaci uzmem broj  nazovem  direkt  sestru od dr  ..jer   njega bice ne mogu ni dobit na tel....cula sam da je na  VV  jako dobar dr. Lucinger.....uzmem uputnicu od  svoje  gin..koja je malo  smotana   pa   zato pitam vas  jer  ona nema pojma o pojmu....i odem  obavim to i    jel onda ulazim u postupak ili jos ne????  imam li pravo na  putni trosak????     TIKICE  zasto nisi vise  s nama?????pozzzzzzzz  svima cure

clock-img

15.09.2009, 21:24

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Da, vjerojatno ces onda uci u postupak i imas pravo na putne troskove koliko sam vidjela.....cure sa Rode su uspjele ostvariti to pravo. Ako ces trebati, raspitati cu ti se kako i gdje.

U iscekivanju.......

clock-img

15.09.2009, 22:05

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

ok hvala  na  odgovoru.....jel ima  tko  broj od    bolnice  gdje trebam zvat??

clock-img

15.09.2009, 22:06

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Poslati cu ti na PP

U iscekivanju.......

clock-img

15.09.2009, 22:30

clock-img

ima nas još

pencil-img

335

Tiki tebe sam tila nešto pitati, a otišla si mi..

clock-img

15.09.2009, 22:46

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Reci, sto treba user posted image

U iscekivanju.......

clock-img

18.09.2009, 15:48

clock-img

Vector

pencil-img

37

crvenkapice,  ja sam prije par dana bila ba VV. Ja sam inace iz Dubrovnika. i vec sami  x puta putovala u Zg na kliniku VV.

Neznam kakav ti muz ima nalaz, ali bi se trebali javiti dr. Colak na VV, zazovete na 01/2353904 od 13-15 h i narucis muza kod Dr. Colak na pregled ( za prvi put se morate naruciti, a poslije ne). Dali su nam termin otprilike za mjesec dana. Inace dr. Colak je super.
Za gin. je broj kod sestara 01/2353907 ( moja su iskustva pozitivna - osoblje je divno).

Muz treba uzeti uputnicu od svog dr opce prakse, i moze i putni nalog ( jer  mozete dobiti novac u vrijednosti autobusne karte).
Ne znam da li u Splitu ima program MPO - meni je moj ginekolog nesto spominjao.

Tebi takodjer treba uputnica od tvoje ginekologinje. Obicno se ide na pregled na tocno odredjene dane ciklusa, i u tom slucaju ti ne treba narucivanje, samo mozes par dana prije nazvati i najaviti se.

Ako ti treba jos kakva info  - samo reci
I sretnouser posted image user posted image

clock-img

18.09.2009, 18:26

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

....pa mislila sam da   ja i mm zajedno idemo kod  dr. jednog..???i mislila sam kod  dr.lucingera se narucit....zar on ide kod jednog a ja kod drugog????cula ssam  da ne priznaju  spermiogram  "tuđi" samo svoj  ..hm   ja imam 4 x  rađen ......znaci tebi je isto putni trosak placen???    jesi vec u postupku ili  ne??  koliko cekas??....

clock-img

18.09.2009, 18:30

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

e da to u splitu u bolnici  je sad sve stalo..mislim da ne rade sad i  cekaju da se otvori novo rodiliste pa da pocnu sa  icsi  a mene bas  salju na microinekciju....user posted image user posted image user posted image   tako da  mi se ne da  cekat  ko zna  koliko jos.....a  privatno  mi je skupo   14000kn  .ja nemamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.09.2009, 20:23

clock-img

Vector

pencil-img

37

Kod dr Colaka ide samo muz. On ga pregleda, i naravno tamo mu rade spermiogram i druge nalaze ( vade krv). Ti ides kod ginekologa. To ti je tako reci vrata do vrata, i istom hodniku. Ja sam kod dr. Alebica.

Sada je tamo takodjer zatisje, a sve zbog ovog novog zakona o MPO. Ja idem na ICSI.
Bila sam gore prije 10 dana. Mislim da se mozes najaviti, i obaviti sve pripremne preglede, izvaditi nalaze koje traze, dok se ova nasa vlada smisli i dok doktori doznaju sto im je za ciniti.

Uzmi uputnice i putne naloge i pravac ZG.

clock-img

18.09.2009, 20:24

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Trenutno ti to nigdje ne rade jer jos sve klinike nisu dobile ove nove pravilnike, tako smo sve vecinom prisiljene cekati na svoje postupke

U iscekivanju.......

clock-img

18.09.2009, 20:28

clock-img

Vector

pencil-img

37

Sto se tice putnih troskova priznaju samo cijenu bus karte do gore i nazad. Plate ti u roku od 20-30 tak dana od dana kada predas na HZZO.

Ja sam obavila sve pretrage i sada kada bi trebala u postupak - dogodio se zakon o MPO i sada moram cekati da se smisle sto ce i kako.

Inace smo prvi put bili u VV pocetkom 2. mjeseca ove godine. Onda moras cekati njihove nalaze i nastimati (jer na preglede ides 8 dan ciklusa ili ako ti vade hormone 2-5 dan ciklusa) te dane za ici gore. Zato se poslije ne narucujes,nego se samo najavis.
Muzu ce ti sigruno gore raditi jos 2-3 puta spermiogram, i kada obave tvoje pretrage vidjet ces koja te metoda ceka.

Samo naprijed, bit ce to OK.user posted image user posted image

clock-img

18.09.2009, 21:18

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

pa ja imam sve te nalaze  koje sam radila u svom gradu kod svog gin.. sta to ne vrijedi  kod njih?? i mm ima spermiogram bas smo najnoviji napravili   u srijedu  u splitu,,  sta ni to ne priznaju???..meni to nije jasno

clock-img

18.09.2009, 21:20

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Oni ti na VV imaju spermiogram na tri stranice.....ja sam skoro u nesvjest pala kad sam vidjela user posted image

U iscekivanju.......

clock-img

18.09.2009, 21:23

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

pa dobro  jel ja to sve stignem obavit za jedan dan.......to sto mi traze...ili cu morat doci  sutradan??

clock-img

18.09.2009, 21:26

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Ne znam....vjerojatno ce Vector znati...ja nisam njihov pacijen. MM je prvi puta isao kod njih napraviti spermiogram jer ga rade najdetaljnije pa zato znam.

U iscekivanju.......

clock-img

18.09.2009, 21:29

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

najvise se bojim kad  budem gore zvala da se narucim   i  kad mi kaze dođi i dođem i onda me vrati kaze dođi sutra prekosutra  a ja   5h  imam vozit do gore  isuse boze.....zasto tako kompliciraju pa ja ii mm  imamo sve moguce nalaze....

clock-img

18.09.2009, 21:31

clock-img

crvenkapica

pencil-img

577

Vector????????? pomoc.....

clock-img

19.09.2009, 08:23

clock-img

Vector

pencil-img

37

Najprije ide razagovor s Dr. Colak, muz sam, pa onda dr zove i tebe. Pa onda ide pregled muza. zatim ga salje na vadjenje krvi i sperimogram. To se sve obavi u jedno jutro ( zavisi  da li je guzva), moza sat- dva. Nece vas vratiti, kada se budes najvljivala naglasi odakle dolazis.

Sigurno ce jos par puta morati ici na spemiogram ( da ustanove da je to stalno stanje, a ne neko hajmo to tako reci trenutno los nalaz).

Sve obavis kroz jedno jutro. Kada budes isla u ginekologa ( zavisi da li ce dobiti pravlnike i poceti s radom) zna ti biti guzva do 10-11 sati, dok se obrade pacijentice koje su vec u procsu MPO. Zadnji put kada sam bila nije bilo nikoga, tako da sam odmah dosla na red. Uvijek naglasi odakle dolazis i kada budes zvala i kada budes sestri predavala uputnicu (ona ce te i sama pitati - jako su ljubazne i susretljive).

Ja sam im zadnji put poslala mail ( na njihov centralni), jer sam trebala ici a ginekologija bila na odmoru. Zazvao me dr Colak na moj mobitel (koji sam osatavila u mailu ) u roku  2 dana i rekao da slobodno dodjem. Osoblje je super.

Zadnji članci

article-img