Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 13.10.2011 22:07:15
|
|
|
|
mamacita
|
"If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things." Rene Descartes "Kada bi istinski trazio/trazila istinu, neophodno je to da bi barem jednom u zivotu trebao/trebala sumnjati, koliko god je to moguce, u sve stvari." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovo sam ja primjenila na vjeru, najvise od svega. Iako, ovo je vrlo moguce primjeniti na sve teme. Npr. "Pazi more je hladno!"... no ja ne vjerujem dok sama se u to ne uvjerim. Ajmo cure malo zivnuti mozdane vijuge. Ako nemate stogod za nadodati na ovu moju izreku, onda napisite barem koji filozof vam se najvise primakao vasem svjetonazoru. Naravno, ovo stoji ako ste imali filozofiju u srednjoj skoli, i ako ste se iti malo pozeljeli vise zainteresirati o filozofiji kao takvoj.
|
|
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 8:12:10
|
|
|
|
sina
|
to ti je sve za mene špansko selo
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 9:46:47
|
|
|
|
danery
|
ja sam ti više sama svoj filozof....tipa "nešto sam jaaaaaaaako pametna u zadnje vrijeme=izrast mi je prevelik,vrijeme je za nove pramenove"
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 9:49:41
|
|
|
|
cuba
|
naletušice LOL
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 9:54:07
|
|
|
|
danery
|
jel nije dobra filozofija
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 9:54:19
|
|
|
|
bubaMaja
|
rekla bih nešto što je moja nit vodilja na poslu u životu i općenito: "Ako strunu zategneš prejako, puknut će, ako ju pak ostaviš prelabavom, nećeš dobiti tona iz nje." to mi je najbolja misao ikad koju sam čula i nastojim se držati koliko god mogu - srednji put je onaj najbolji...
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 10:14:39
|
|
|
|
elven
|
Noli trubare circulus meos - Arhimed - Ne dirajte moje krugove.....
|
|
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 11:14:52
|
|
|
|
anaxx
|
evo vam jedna dobra misao i od mene... "Moj cilj u životu je biti jednako dobar koliko moj pas misli da jesam." Sigmund Freud.
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 11:21:22
|
|
|
|
troubled
|
ova mi je omiljena: voda svaka govna otira (čisti), govno onom koji zamira (zamijera)! moja pokojna baba Ivka
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 12:01:23
|
|
|
|
lidac0605
|
Moja najbolja izreka je u mojem potpisu
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 12:05:44
|
|
|
|
jagodicabobica
|
Opasnije od samog grijeha jeste da covjek zavoli taj grijeh
|
|
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 12:14:29
|
|
|
|
elven
|
IZVORNA PORUKA: troubled ova mi je omiljena: voda svaka govna otira (čisti), govno onom koji zamira (zamijera)! moja pokojna baba Ivka Ha ha ha ha ....baba Ivka je bila jako mudra žena
|
|
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 21:01:01
|
|
|
|
inesica
|
IZVORNA PORUKA: mamacita "If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things." Rene Descartes "Kada bi istinski trazio/trazila istinu, neophodno je to da bi barem jednom u zivotu trebao/trebala sumnjati, koliko god je to moguce, u sve stvari." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovo sam ja primjenila na vjeru, najvise od svega. Iako, ovo je vrlo moguce primjeniti na sve teme. Npr. "Pazi more je hladno!"... no ja ne vjerujem dok sama se u to ne uvjerim. Ajmo cure malo zivnuti mozdane vijuge. Ako nemate stogod za nadodati na ovu moju izreku, onda napisite barem koji filozof vam se najvise primakao vasem svjetonazoru. Naravno, ovo stoji ako ste imali filozofiju u srednjoj skoli, i ako ste se iti malo pozeljeli vise zainteresirati o filozofiji kao takvoj. Tvoj citat je ziva istina, ako netko zeli nesto zaista spoznati, najbolji nacin je ući u to potpuno objektivno, a to je moguce samo ako si nepristran i preispitujes svaku informaciju. Nisam imala filozofiju, ali sam citala nekoliko F knjiga. Zgodna izreka (a odlicno ide uz ovu temu) mi je: "Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren" - Albert Einstein
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 14.10.2011 21:18:34
|
|
|
|
jagodicabobica
|
IZVORNA PORUKA: inesica IZVORNA PORUKA: mamacita "If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things." Rene Descartes "Kada bi istinski trazio/trazila istinu, neophodno je to da bi barem jednom u zivotu trebao/trebala sumnjati, koliko god je to moguce, u sve stvari." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovo sam ja primjenila na vjeru, najvise od svega. Iako, ovo je vrlo moguce primjeniti na sve teme. Npr. "Pazi more je hladno!"... no ja ne vjerujem dok sama se u to ne uvjerim. Ajmo cure malo zivnuti mozdane vijuge. Ako nemate stogod za nadodati na ovu moju izreku, onda napisite barem koji filozof vam se najvise primakao vasem svjetonazoru. Naravno, ovo stoji ako ste imali filozofiju u srednjoj skoli, i ako ste se iti malo pozeljeli vise zainteresirati o filozofiji kao takvoj. Tvoj citat je ziva istina, ako netko zeli nesto zaista spoznati, najbolji nacin je ući u to potpuno objektivno, a to je moguce samo ako si nepristran i preispitujes svaku informaciju. Nisam imala filozofiju, ali sam citala nekoliko F knjiga. Zgodna izreka (a odlicno ide uz ovu temu) mi je: "Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren" - Albert Einstein kada prekinem sagledati nesto(temu,odgovore itd) sa sve strane tada me nece ni biti
< Poruku je uredio jagodicabobica -- 14.10.2011 21:20:01 >
|
|
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 15.10.2011 13:04:39
|
|
|
|
mamacita
|
“As our self-interest diminishes, our anxieties disappear, and then comes quiet and firm joy, which always diffuses us with a good spiritual disposition and a clear conscience. Every good deed helps to kindle this feeling of joy within us.” — Tolstoy "Aristotle’s theory of happiness: •Happiness is the ultimate end and purpose of human existence •Happiness is not pleasure, nor is it virtue. It is the exercise of virtue. •Happiness cannot be achieved until the end of one’s life. Hence it is a goal and not a temporary state. •Happiness is the perfection of human nature. Since man is a rational animal, human happiness depends on the exercise of his reason. •Happiness depends on acquiring a moral character, where one displays the virtues of courage, generosity, justice, friendship, and citizenship in one’s life. These virtues involve striking a balance or “mean” between an excess and a deficiency. •Happiness requires intellectual contemplation, for this is the ultimate realization of our rational capacities." Ove dvije teorije "srece" me fasciniraju i u potpunosti se slazem s njima. Oprostite, lakse mi je pronaci nesto na engleskom, i uistinu ne mogu sve prevoditi, pa tko razumije - razumjet ce! Hvala.
|
|
|
|
RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) 16.10.2011 22:42:05
|
|
|
|
natalijax
|
Dan bez smjeha je izgubljeni dan,ovo me nešto dojmilo iz sinočnjeg filma
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!