|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Biti šefica
22.8.2009 14:01:59   
mariola
Jutrošnja situacija me potakla na ovu temu. Bilo je ovako. Probudim se ja jutros u 9 i vidim moje čistačice još nema. A trebala je doći u 7. Nazove ju i pitam di je a ona meni odgovara "Pijem kavu". Ja kažem da požuri i završimo razgovor. Prođe još pola sata, ona ne zove, ja se ponudim da dođem po nju, sjednem u auto i po nju. I dovezem je u 10. Znači kasnila je tri sata i to da ja nisam išla po nju, još bi barem pola sata kasnila. Žena je mrtva umorna, stoji na nogama i spava, ništa nije počistila kako treba jer SPAVA. mm i ja ludi.
Eh, sad. Htjela sam vas zapravo pitati je koja od vas šefica i kakva ste kao šefica?Ja sam recimo njoj super. Imamo prijateljski odnos, uvijek gledam da joj ne iskvarim, nauštrb sebe. Ako mi nešto nije napravila kako treba ja napravim sama, ne prigovaram. Maksimalno joj izlazim u susret. Slobodnih dana ima kao ni jedan sezonski radnik. Dala sam joj posao 4 mjeseca a mogla sam 2. Imamo prijateljski odnos.
Međutim, ja se svake godine uvjeravam da s radnikom moraš biti u strogo poslovnim odnosima, i ne biti predobar jer te na kraju samo iskoriste i ne cjene.
Žene, mm i ja se ne znamo postavti, nismo autoritet, predobri smo i uvijek na kraju naje...
Znam da prema radniku se prvo moraš odnosit kao čovjek. Nikad ružnu riječ nisam nikom rekla, povisla ton i te primitivne gluposti. Ali problem je izgleda da ne znam postavit granice.
Sorry na dugom postu ali baš me zanima je koja od vas u ulozi šefice i kako se odnosi prema radnicima?
Ili imate kakav pametan savjet???

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Biti šefica
22.8.2009 14:10:46   
tikica_69
Imala sam 2,5 godine jedno 70ak djelatnika (studenata) ispod sebe i bez pardona sam davala otkaze (radili su na studentski ugovor), kako bi taj fini i cisti uredski posao dobio neki student koji zaista zeli raditi a ne zahebavati se sa korisnicima, dolaziti napusen, pijan i lupetati gluposti i svaki mjesec spremiti 4.000kn u djep koliko student u nasoj firmi moze zaraditi. U svom radnom vijeku dala sam 5 otkaza, sasvim opravdanih i bez suvisnih natezanja. Ta mjesta su dobili ljudi koji su ga vise zasluzili.  

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 2
22.8.2009 14:13:25   
lueman
prvo, greška je u startu. TI si šefica, a ne njezina frendica.nema šala, kavica i zajedničkih tulumarenja. doma imam jednu djelatnicu u kancelariji i baš me briga kakav joj je dan. zanima me samo da u kancelariji sve štima. trenutno vraćam rođaku uslugu i poslovođa sam u njegovom dućanu(ne volim baš raditi u direktnom dodiru s kljudima al j... ga) i mogu ti reći da imam isto takav stav. veli mm da volim biti šeficauser posted image user posted image user posted image no, ipak sam ja lavicauser posted image user posted image

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 3
22.8.2009 14:14:50   
lueman
a i vjerujem da bi puno žena rado radilo taj posao savjesno i poštenouser posted image

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 4
22.8.2009 14:15:46   
joszde
neznam što bi ti rekla ja sam bila ajmo reći šefica u jednoj trgovini i tko god je radio samnom je rekao da nebi volio nikada raditi za mene zato što su se one sve naučile zezati pa šta se napravi napravi a ako nešto nevalja onda sam ja kriva ali kod mene je nekako pravilo možemo se zezati i zafrkavati ali kada se radi onda se radi ajmo prvo napraviti posao pa će mo se zezati koliko te volja volim da mi bude sve kako sam si zamislila zato ja manje više uvijek što se tiče nekog posla imam u glavi plan i redosljed posla uvijek sam za zezanciju pogotovo ako netko može raditi i istovremeno se zezati što se tiče tvoje radnice je dosta po meni je ona dosta neodgovorna i neozbiljna pa mogla te barem nazvti i ispričati što kasni ili reći da joj nije dobro nego takva doći na posao i mene što strahovcito ljuti nevolim kašnjenje ,moraš napraviti neke granice jer kako se ona ponaša prema svom poslu netko bi bio sretan da je na njezinom mjestu i to sam neki dan rekla upravo takvi zauzimaju mjesto nekome tko nema za kruh moraš biti stroža jer samo ćeš ti na kraju ispaštati i sam kažeš ako ona nešto ne napravi onda ti to napraviš po meni ti onda ona ni netreba ako ti to moraš sjedni i razgovaraj sa njom i objasni joj da nije u redu takvo ponašanje.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 5
22.8.2009 14:28:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: joszde

moraš napraviti neke granice jer kako se ona ponaša prema svom poslu netko bi bio sretan da je na njezinom mjestu i to sam neki dan rekla upravo takvi zauzimaju mjesto nekome tko nema za kruh moraš biti stroža jer samo ćeš ti na kraju ispaštati i sam kažeš ako ona nešto ne napravi onda ti to napraviš po meni ti onda ona ni netreba ako ti to moraš sjedni i razgovaraj sa njom i objasni joj da nije u redu takvo ponašanje.

potpisujem!

(Odgovor članu joszde)
  Neposredna veza do poruke: 6
22.8.2009 14:44:05   
MaTana
ta zena je tvoj zaposlenik - bez obzira koliko vi dobre bile ti ju placas, za odradjeni posao, ako ti za njom cistis to znaci da ustvari doniras pare, a i mislim da ona stara uzrecica druzba je druzba a sluzba sluzba nije nimalo luda. Morate razrjesiti neke stvari, tj. ti moras sama sa sobom razrjesiti neke stvari. Ako ti i dalje zelis bacati pare a za tom zenom cistiti i pospremati ok. ali po meni je to bacanje para.
Ako nekoga placam da mi cisti radim to zato jer ja to ne mogu/stignem/zelim (izaberite sto vam odgovara) ond ocekujem da ja ne moram cistiti za njom.
Ja sam nekoliko godina radila kod prijateljice u restoranu i bilo je dana kad mi se nije dalo raditi, kad sam bila umorna pospana mamurna... ali sam dolazila na vrijeme na posao i odradila sve za sto su me placali, a kad bi zavrsile sa smjenom, onda smo pile kave pricale isl.

P.S od kad sam bila mala tata mi govori da sam rodjena seficauser posted image user posted image user posted image

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
22.8.2009 15:56:32   
mlada mama
Jedan problem gdje svi grjese je taj, zblizavanje, stalno mislis hoces li joj nesto prigovoriti ili ne, radje pocistis ti nego da joj prigovoris..
Ja sam ti radila u Savudriji i tamo mi je bilo najbolje, cjenila sam sefa i seficu vise nego na bilo kojem radnom mjestu prije i poslije toga.A zasto?
Zato sto su se oni tako postavili prema meni.
Prvi dan kada sam dosla otisli smo na kavu i dogovorili se o poslu.Da cu ja raditi to i to.
Kada nema posla znala sam gdje je  moje mjesto  bilo .
Nisu bili prestrogi,ali uvijek su davali do znanja da nadgledaju moj posao i na svaku i najmanju gresku su mi ukazivali,da nisu vjerojatno bih se i ja upustila,a kada su ukazivali na propuste trudila sam se biti sto bolja.
Kada me je nesto mucilo razgovarali su sa mnom,pokusali mi pomoci,tako da to ne utjece na posao.
Hocu reci, moj savjet ti je sljedeci.
Bez obzira koliko ti je tesko reci i zao ti je te zene
fino razgovaraj s njom, reci joj da joj takvo ponasanje neces tolerirati.
Da ju placas za odredjeni posao,a ako ga ona nije u stanju izvrsavati,da ces joj dati otkaz
Napomeni joj i da ces joj kasnjenje skinuti s place.
takav ti je moj savjet draga, ne smijes dozvoliti da ona tebi bude sefica

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 8
22.8.2009 16:00:17   
ivanaa
ja sam voda smjene u svojoj firmi znaci da imam neke ljude pod sobom a neke nad sobom,najvaznije je biti pravedan i svakog saslusati a napraviti kako nalaze zdrav razum

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 9
22.8.2009 16:07:28   
ZVRK
ja nisam šefica bila do sada ali u prošloj butigi su mi drugi govorili da sam ja šefica mlađem šefu(sinu)po mojim postupcima.user posted image
nedam se niti ja dati da me se zajebava ako se može nekako riješiti,ali ako mogu birati NE ŽELIM BITI ŠEFICA nego obićan radnik.

-moja dobra frendica iu buzeta ima svoju butigu prehrane i NE ŽELI me da radim kod nje iz razloga što ne želi da se razlikuje odnos samnom ili sa drugim curama
nešto će uvijek puknuti ili posao ili prijateljstvo.

po meni ako ti radiš za mene moraš znati ''pravila''u startu ugovaranja posla da poslije ne bude frke,a za kašnjenje na posao ili nedolazak koji nije opravdan postoje uvijek sankcije

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 10
22.8.2009 16:11:18   
FIONA
uffff, ja sam imala obrt i imala dvije radnice jedno vrijeme.....početnička greška je postati prijatelj...u poslovnom odnosu nema prijateljstva da se pije kava, da se tolerira kašnjenje, da se ogovara ili komentira posao...kad sam postavila pravila jedba je otišla odmah uvređena i povređena a druga je bila ko bubica...inače na poslu dok sam mjenjala direktora skoro godinu dana imala sam ljude pod sobom....jako teško je kada iz običnih kolega postaneš šef koji ti kaže kada i što posebno kad znaš neke stvari koje direktor koji je do tada bio nije znao...

inače nisam se dala smest, pokazala zube i znanje i puno je uvređeno i ne priča samnom...fučka mi se...oni koji su mi bili pravi kolege i dobri radnici samnom su u kontaktu cijelu trudnoću i porodiljni!...postavi granice ili će biti sve gore...ti nisi socijalna  ustanova ti si poslodava!...imaš pravilnik o radu?

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 11
22.8.2009 16:23:50   
Zvonki
Mariola, slažem se. Dogovori sastanak s njom i reci joj da kašnjenje više nećeš tolerirati i ukoliko nastavi iskorištavati tvoju dobrotu biti ćeš prisiljena naći zamjenu za njeno radno mjesto. Vjeruj, netko će biti sretan da ima dobru osobu za šeficu a u isto vrijeme će moći kvalitetno odraditi dio posla za koji ga plaćaš.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 12
22.8.2009 17:29:30   
lavica81
potpisujem
IZVORNA PORUKA: MaTana

ta zena je tvoj zaposlenik - bez obzira koliko vi dobre bile ti ju placas, za odradjeni posao, ako ti za njom cistis to znaci da ustvari doniras pare, a i mislim da ona stara uzrecica druzba je druzba a sluzba sluzba nije nimalo luda. Morate razrjesiti neke stvari, tj. ti moras sama sa sobom razrjesiti neke stvari. Ako ti i dalje zelis bacati pare a za tom zenom cistiti i pospremati ok. ali po meni je to bacanje para.
Ako nekoga placam da mi cisti radim to zato jer ja to ne mogu/stignem/zelim (izaberite sto vam odgovara) ond ocekujem da ja ne moram cistiti za njom.

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 13
22.8.2009 23:56:40   
Ruža
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Mariola, slažem se. Dogovori sastanak s njom i reci joj da kašnjenje više nećeš tolerirati i ukoliko nastavi iskorištavati tvoju dobrotu biti ćeš prisiljena naći zamjenu za njeno radno mjesto. Vjeruj, netko će biti sretan da ima dobru osobu za šeficu a u isto vrijeme će moći kvalitetno odraditi dio posla za koji ga plaćaš.

Potpisujem, jedno je imati razumijevanja, a drugo očigledno iskorištavanje.

Samo luda mama...

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 14
   [Obrisani korisnik]
23.8.2009 8:16:58   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Ruža)
  Neposredna veza do poruke: 15
23.8.2009 11:59:34   
mariola
Ej cure moje, bila bi joj isti tren dala otkaz da nisam trudna pa bi se naučila pameti mala.(jer tako sam napravila prošle godine). Pa neće mene neko za moje novce krvavo zarađene,jer ovaj posao je jako težak,zaje...
Od danas nema slobodnog dana. Nema smješka na mom licu, nema prijevoza do doma, nek se prži na suncu boli me briga. Kad nju nije briga za mene, mene još manje za nju. Trebala je radit do 18.9. ali neće. Čim gosti odu ća, otiće i ona. Mislila sam je još poslije posla uzimati jednom tjedno cijelu zimu da mi radi generalku u stanu ali ništa ni od toga. Mislila sam joj kupit poklon za rođendan ali ništa ni od toga.
Naime, ona je noć prije radila u jednom restoranu do 2-3 ujutro i naravno da nije meni mogla doć u 7. i kad je došla u 10 je bila polumrtva. Sto puta sam je juče vratila da popravi za sobom. I mm još toliko puta.
mislim radi ti di oćeš u slobodne vrijeme ali moraš biti odgovoran prema meni koja te plaćam 4 mjeseca i izvršavati svoje obaveze. Inače, cura mi je super do sad bila ali to juče joj je bio veliki minus.

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 16
23.8.2009 12:04:37   
Zvonki
Mariola, mislim da si ispravno postupila. Svatko griješi i ljudski je pogriješiti, ali osjeti se kada te netko iskorištava.

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 17
23.8.2009 12:08:07   
mariola
Da, postala sam stroža od danas (u jeee) ali joj ipak neću dat otkaz jer mi je ok bila do sad, stvarno nisam imala nikakve brige a to mi puno znači pogotovo u ovom stanju. Ali neću više biti socijalna služba i svih mi uvijek žao a nikad mi nije žao sebe. Najgore mi je što mi je i mm takav pa se onda svaki malo lpimo po glavi i kažemo drugi put ćemo pametnije. Ali nikako da se opametimouser posted image

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 18
23.8.2009 12:09:12   
Zvonki
Da Mariola, samo neki ljudi namirišu takve kao što ste ti i tm. Pa bi bilo dobro ipak naći neki mehanizam obrane. Sretno!

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 19
23.8.2009 12:13:35   
mariola
Thanks, samo mi imamo jedan veliki problem ovdje, teško nalazimo radnike, pogotovo sad pred kraj sezone jer su svi umorni i krepani. A i ove godine sam user posted image  pa ne mogu sama, inače bi ja potegnula bez problema, ni prvi ni zadnji put.

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!