Amarnat
|
Drage mame molim za pomoc sve vas koje imate klince u dobi od 3 ili 4 godine... Nas djecak je sada 3,5 godine i strahovito je postao destruktivan, prkosan, zivcan i poprilicno zlocest. ( ne volim to ni reci ali cini se da je tako ) Jako je aktivan, puno spava od malena i to rezultira ogromnom kolicinom energije koju ocigledno nema gdje ispucati.... Spava navecer od 10 do 10 ujutro ( budenje ranije je rezultiralo jos gorim ponasanjem ) i lomi se sa snom popodne od 3-5...zaspi na podu ako ga sama ne stavim u krevet... Naime ono sto me strahovito sekira u zadnje vrijeme je uzasna destruktivnost i to sto bez obzira na nase objasnjavanje da se igracke ne trgaju, ne gaze, pospreme kada mu ne trebaju, on nemilice kida sve sto mu dodje u ruku...ili pod nogu...bilo slucajno ili namjerno. Jucer je dobio novi traktor, ostavio ga je na podu dok smo sastavljali garazi i 4 minute kasnije je stao na njega i odlomio mu tocak...navecer doma, nakon upozorenja i udaljavanja na Time out stolicu, vraca se u sobu, uzima orgadicu od lego kocaka, sjeda na krevet i u isto vrijeme dok mi obecaje da vise nece trgati igracke u ruci savija ogradicu....malo je reci da sam zamracila. toliko sam bila bjesna da sam mu 90% igracaka potrpala u velike vrece i odnjela u podrum... ostalo mu je samo nekoliko najdrazih autica, lego kocke i kuhinja... usljedila je kazna - ne gledanje crtica prije spavanja i ujutro... danas- on nista nije naucio...divlja i dalje i sto je jos tuznije namjerno prkosi, na sam moj spomen da cu i ostatak igracaka spremiti/baciti on sljeze ramenima i govori "pa doobro" neide u vrtic, doma je samnom,....vani je svaki dan, 2x tjedno u igraonici, gotovo svako popodne negdje drugdje...nije istina da mu je dosadno i da sjedi doma zatvoren i da se nema gdje istrositi... ehh da ne zaboravim i ovo,...ne zeli na vrijeme ici piskiti na toalet i svakodnevno mjenjamo gacice nekoliko puta dnevno jer obavezno pusti koju kapljicu....kada mu spomenem da ode piskiti pocne urlati i plakati kako ne mora i da se nece upiskiti......i mislim da je i to nista drugo nego cisti inat. sto vi mislite? dali je to faza koja ce proci ili problem koji treba rjesavati na "ne"znam koji nacin?