Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 19:32:59
|
|
|
|
tikica_69
|
Pečete li palačinke samo ako dijete dođe iz škole s peticom ili je pripremanje pomfrita rezervirano za posebne prigode, djetetu ćete prenijeti poruku da je nezdrava hrana nagrada i zato će je još više željeti. Zbog toga će postati izbirljiva, odbijati povrće ili se prejedati slasticama. Obroke valja posluživati uvijek u isto vrijeme jer će tako dijete lakše steći naviku planirane i pravilne prehrane. Najbolje bi bilo odučiti dijete da stalno zaviruje u hladnjak. Ako se neće razmišljati o slasticama, lakše će mu biti pojesti hranjiv obrok. Ono što je nepoznato ne sviđa se ni velikima, a neprivlačno je i malima, pa zato zajedničko kuhanje može približiti namirnice: osobito povrće i voće koje lijepo izgleda. Malo lukavosti pomoći će roditeljima čiju je djecu nemoguće natjerati na raznolik obrok: pire od brokule i drugog povrća lako je pomiješati s juhama i umacima. >>Djecu koja previše jedu navikavajte na zdravu hranu. Pizzu pripremite od integralnog brašna, a umjesto slatkog soka ponudite svježe iscijeđene napitke. Neka dijete ima izbor što će jesti, ali mu ponudite dva približno zdrava jela. >>Ne prisiljavajte dijete da jede ako nije gladno ili da počisti tanjur ako se najelo. Nakon druge godine rast se usporava pa i djeci treba manje hrane da bi bila sita. Prihvatite dječje izbjegavanje jela, no ne odustajte od potrage za novima. >>Smanjite ometanje tijekom jela, ugasite televiziju i maknite knjige sa stola. Da bi hrana bila privlačnija, poslužite je u neobičnim oblicima: oblikujte žlicom lica od riže i igrajte se sastojcima. Obratite pozornost na oblik i boju.
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 19:37:19
|
|
|
|
kitty
|
korisno moj cim zatopli nema vremena jesti
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 20:19:51
|
|
|
|
ivanaa
|
sve to stoji al je u praksi teze izvesti....ko da znaju sta je zdravo a sta nije...
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 20:54:23
|
|
|
|
Ruža
|
Ajme meni pa za sve sad neka pravila. Šta smo mi sve klopali, a vidi nas? Šta nam fali?
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 22:57:11
|
|
|
|
božica
|
mene znaju cure izluditi kada ne jedu kako treba al nisam ti ja tip od moljakanja i kreativnosti(probala sam al )kad neće neće moše se na trepavice postaviti kad budu gladne budu jele to je moj moto a zdravija prehrana a joj teško pokraj mene i muža koji volimo pomfri i pečenje MLJAC
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 23:02:17
|
|
|
|
mlada mama
|
moj jede sve od voca povrca do pizza pomfrija....sve bas sve nikada se ne buni,ako je neko varivo na stolu i uvijek pojede pun tanjur juhe iako zna da dolazi i jos nesto drugo nakon toga
|
|
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 14.3.2009 23:04:30
|
|
|
|
Lady3
|
ja znam se itekako iživcirati..kuham svaki dan ali kad oni neće jesti ..neće..mogu ja vikati,moliti,podmićivati..ali ništa.. Ponekad kažem mm da neću ni kuhati kada uopće ne jedu,žao mi je da se baca..Ali kao što moja mama kaže:nitko nije umro gladan kraj hrane u kući.. Nekad mi jedu svaki čas,nekad jedva..
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 23.3.2009 21:26:43
|
|
|
|
tikica_69
|
Ja skuham varivo dan prije, a moji peru po sendvicima dok radim
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 22:12:27
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
otkako je "upoznao" sok jako ga je zavolio, no često skuham voćni čaj, zasladim medom i podvalim pod sok...naravno da zna da je čaj, mršti se na prvi gutljaj ali kasnije rado popije.
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 22:13:34
|
|
|
|
tikica_69
|
Ja danas fino kelj a oni gotove juhice...i nikako na zelenu granu Ajde, bar su kompot jeli....
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 22:15:05
|
|
|
|
zaba
|
prvo treba mene i mm naučiti.
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 22:15:52
|
|
|
|
tikica_69
|
Da...ima nesto i u tome...recimo ja ne bi skuhala poriluk da me netko tuce
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 22:21:36
|
|
|
|
zaba
|
mm se belji na poriluk gore od djeteta i na repu.Ja se beljim na fileke,nemrem i bok.Lucija se u biti najispravnije hrani,ja kuham fakat sve i ona sve jede.(osim poriluka i fileka),a mi smo ti kaj razvlačimo.
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 22:22:53
|
|
|
|
tikica_69
|
fileki, zeluceki, tlacenica, hladetina Kaj je to uopce zdravo
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 23:48:03
|
|
|
|
božica
|
fileki, zeluceki, tlacenica, hladetina fuuuuuuj
|
|
RE: Kako ih naučiti na zdraviju prehranu 30.3.2009 23:54:58
|
|
|
|
zaba
|
IZVORNA PORUKA: božica fileki, zeluceki, tlacenica, hladetina fuuuuuuj slažem se cure
|
| Stranica: [1] |
Anketa
zimapincirotvajleršetnja s bebom do 1g zimi-temp ispo 5st 1h (
69%)
2h (
3%)
ko i uvijek (
28%)
Broj svih glasova: 71Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!