Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 11.7.2015 23:25:50
|
|
|
|
zoma
|
Sastojci: • 1 l mlijeka • 4 pudinga od vanilije • 330 gr šećera • 1 margarin • 200 g keksa • 200 g kokosa • 200 g oraha • šlag Priprema: Ovo je brzi kolač, gotov za 20 minuta i ne može ne uspjeti. Količina sastojaka, naravno, ovisi o veličine kolača koji želite napraviti, ali je bitno sačuvati navedeni omjer. Uglavnom, treba skuhati 4 pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s vrećice, nego u 1 l mlijeka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin pjenasto umućen sa šećerom. Smjesu podijeliti na tri dijela. U jedan dio dodati kokosovo brašno, u drugi orahe, a u treći neki mljeveni keks. Treba dotati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može mazati. U prikladan kalup za tortu staviti prvo kremu sa keksima, preko nje kremu s kokosom, a na kraju s orasima. Na kraju umutimo šlag i ukrasimo tortu.
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 12.7.2015 9:43:31
|
|
|
|
Ela28
|
KOLAC SA VISNJAMA I PUDING KREMOM SASTOJCI FIL OD VIŠANJA: 500 gr očišćenih višanja 600 ml vode 150 gr griza 180 gr šećera ŽUTI FIL: 2 pudinga od vanilije 3 žlice šećera 750 ml mlijeka 2 vanilin šećera 250 gr margarina 200 gr šećera u prahu oko 150 gr petit keksa za podlogu 2 šlaga iz vrećice FIL OD VIŠANJA I GRIZA 1. Vodu staviti da prokuha. 2. Dodati griz i nastaviti kuhati. 3. Na kraju dodati višnje i šećer, ostaviti još malo da kuha 1-2 minute, zatim skinuti s vatre. 4. U tepsiju (dimenzija 23 x 32 cm) složiti na dno petit keks. 5. Kada sklonite višnje s vatre odmah možete preliti preko keksa. 6. Ostaviti da se ohladi. ŽUTA PUDING KREMA 1. Skuhajte pudinge sa šećerom i vanilin šećerom. 2. Ostavite da se ohladi. 3. Margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom u prahu. 4. Sjedinite margarin i puding, te dobro izradite. 5. Rasporedite kremu preko fila od visanja. 6. Premazite sa slagom koji ste prethodno izradili. 7. Ostavite u frizideru da prenoci. Super je pravila sam par puta !
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 12.7.2015 14:01:22
|
|
|
|
Ela28
|
TIRAMISU Sastojci 4 jaja 100 g šećera 5 žlica maraschina 500 g mascarponea 1 vrećica Vanilin šećera 200 ml crne kave 1 žličica šećera 200 g piškota 50 g čokolade 1-2 zlice kakaa Priprema : 1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom te umiješajte 1 žlicu maraschina. 2. Zatim kremu kuhajte na pari (oko 10 minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Kremu ohladite uz miješanje. 3. Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer. 4. Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i 4 žlice maraschina. 5. Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude (25x16 cm). 6. Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće. 7. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. 8. Kolač ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Posluživanje Prije posluživanja kolač pospite kakaom u prahu, narežite i posluzite.
< Poruku je uredio Ela28 -- 12.7.2015 14:05:47 >
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 15.7.2015 21:33:30
|
|
|
|
mirjana1703
|
Sastojci: 1 želatina 2 puding vanilija 1l mlijeka 8 žlica šečera 2dcl slatkog vrhnja 8 žlica šečera voće po želji(breskve, jabuke, kajsije, višnje...) Priprema: Želatinu pripremiti po uputama na pakiranju. Uzdijelu staviti 0,5l vode i voće, staviti na laganu vatru da se voda ugrije. Kada želatina nabubri dodatije je vodi sa voćem. sve zajedno istresti u zdijelu (prozirnu), staviti u hladnjak i kada se stisne na to staviti skuhan i ohlađen puding od vanilije također staviti u hladnjak, izmutiti slatko vrhnje i staviti ga na puding. Sve zajedno dobro ohladiti. Posluziti u čaše za sladoled (vaditi iz zdijele sa žlicom).
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 15.7.2015 22:55:09
|
|
|
|
zima1995
|
Ja nemam, ali za sada pratim. Na žalost, nisam tako vješta u pravljenju kolača, ali volim kolače koji se jednostavno prave
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 16.7.2015 8:12:58
|
|
|
|
vandax
|
U tiramisu. Mogla bi ga napraviti mužiću za roćkas. Dobro si me podsjetila.
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 16.7.2015 19:04:57
|
|
|
|
angellah
|
E tiramisu sa jajima na pari mi se sviđa
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 16.7.2015 19:25:28
|
|
|
|
SILVA123
|
Ja napravim kolač sa sirom i voćem a biskvit od nekih keksa, brzo je gotovo, osvježavajuće a ne peče se.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!