|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prehrana dojilja
22.4.2011 15:28:51   
Ketica
Evo teme o kojoj na netu nisam nasla nista konkretno, nikakav recept ili menu, samo u globalu sto se smije, a sto ne smije jesti za vrijeme dojenja. Ako o ovome vec postoji tema na forumu, ispricavam se i slobodno me podsjetite...
Moja mali mis ima 5 tjedana i muce ga grcevi vec neko vrijeme. Znam da kolike nemaju konkretne veze sa majcinim mlijekom, ali mozda i ja svojom prehranom doprinosim tome da je njemu lose i da je jako nemiran i nervozan.
Mame dojilje, molim vas da mi konkretno (provjereno) kazete sto NE smijem jesti, a sto se preporuca.
Stvar je u tome da se ja inace dosta zdravo hranim i u mojoj je prehrani puno svjezeg voca i povrca i mlijecnih stvari (njam), a sada upravo to moram izbjegavati. Primjetila sam da ga jogurti, mlijeko, sir...dodatno napuhuju user posted image  a ja to sve jako volim i dosta mi to fali. Zelim sto manje jesti slatkog ali ako se ne najedem dovoljno i sa namirnicama koje volim jesti, onda rupe u jelovniku popunjavam upravo sa slatkisima od kojih se sigurno necu rijesiti ni grama tezine nagomilane u trudnoci...
Help!!!

D - mamina miska 17.5.2009.
D - mamin misonja 15.3.2011.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prehrana dojilja
22.4.2011 16:17:59   
pincirotvajler
hm po meni je to individualno
nekoj bebi smeta jedno drugoj drguo,,
u principu treba probati..
konkretno ja nisam jela prvih 6mj ništa kiselo,kravlje mljeko,ni grahorice

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Ketica)
Neposredna veza do poruke: 2
22.4.2011 16:23:57   
Točkica28
ovak, ja sam bila fest splašena da nikaj ne smijem jesti i zaista sam jedan period jela samo juhu, kuhano meso iz juhe, lešo krompir i mrkvu kuhanu, od 4 mj u biti sve jedem.
savjetujem da ne jedeš brokulu i karfiol, mi smo imali grčave 3 dana strahovite a ja sam dan prije pojela malo brokule i karfiola, dal ima veze  ne znam, ali ja se ne bih igrala...

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
22.4.2011 16:27:57   
cuba
Kao što je Pinci rekla to je zbilja individualno.
Ja sam kao i točkica prva 3mj živjela na juhi, lešom mesu, mrkvi i krumpirima (isto lešo), dvopeku... moj R je usprkos tome imao jake grčeve otkako je napunio mjesec dana pa do 3mj života. Pomagale su nam jedino Sab simplex kapi. Pa ti budi pametan... a netko se davi u čokoladi, salati i mahunarkama za koje se zna da napuhuju pa bebi opet ništa...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 4
22.4.2011 21:27:14   
Ketica
IZVORNA PORUKA: cuba

Ja sam kao i točkica prva 3mj živjela na juhi, lešom mesu, mrkvi i krumpirima (isto lešo), dvopeku... moj R je usprkos tome imao jake grčeve otkako je napunio mjesec dana pa do 3mj života. Pomagale su nam jedino Sab simplex kapi. Pa ti budi pametan... a netko se davi u čokoladi, salati i mahunarkama za koje se zna da napuhuju pa bebi opet ništa...

Cokolada napuhuje????? user posted image user posted image  E to nisam znala. Uhhh mozda u tom grmu lezi zec.......

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 5
22.4.2011 21:43:52   
mariola
IZVORNA PORUKA: cuba

Ja sam sve jela osim grah, kapulu al takvu hranu inače rijetko jedem. T nije nikad imao grčeve.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 6
23.4.2011 1:37:49   
lilia
Ja sam prvih mjesec dana jela samo juhice, lešo, kompote a poslije sam jela ama baš sve, tako mi je rekla pedijatrica kad smo bili na prvom pregledu sa mjesec dana. Taman se bližio Božić pa mi je rekla da smijem slobodno kolače i ostale slastice.
Nije mi trebala dva puta reći.
I mi smo prošli grčiće, imao ih je i kad sam pazila i kad nisam. Pomogle su mu kapi Sab Simplex. Davali smo mu ih jedno vrijeme i kad su prošli, iz straha da se ne vrate.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 7
24.4.2011 19:37:27   
tita
ja sam srtogo pazila šta jesti dok sam dojila i tako 8mj.i koliko god pazila mali je imao tri mjeseca grčeve,ipak mislim da nakraju prehrana nema veze ništa,a i kasnije sam stalno bila u strahu ali zato sam imala super linijuuser posted image

Ne idi ispred mene,mogu te ne slijediti,Ne idi iza mene,mogu te ne voditi,Jednostavno-idi pored mene i budi moj prijatelj....

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 8
25.4.2011 20:30:22   
Buci buci
Ne jesti ništa kiselo i izbjegavati gazirane sokove. Tog se jedino držim
Svakako se preporuča da si napraviš sama kompot od jabuka ili krušaka jer je jako dobro za mlijeko

Naša mala maza 31.01.2011.

(Odgovor članu tita)
Neposredna veza do poruke: 9
27.4.2011 21:10:20   
Anoniman
Moj savjet; mlijeka najviše ima kad piješ čaj od mente, pivo i pileću juhicu!

(Odgovor članu Buci buci)
  Neposredna veza do poruke: 10
27.4.2011 21:52:51   
KIRAA
nama je smetala rajčica u jelima te mlijeko... Koristili smo sap simplex kapi, ali one su samo pomogle u rješavanju plinova, ali ne u potpunosi tako da smo probali bio gaia kapi i pokazale su se super. Stvarno sam zadovoljna njima, treba nekih tjedan dana da počnu djelovat ali grčevi nestanu...provjereno!!!!

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11
29.4.2011 8:54:21   
Ketica
IZVORNA PORUKA: Mala štruca

Moj savjet; mlijeka najviše ima kad piješ čaj od mente, pivo i pileću juhicu!

Pivce!! Ides....user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Biste li radije upisali dijete u vrtić ili unajmili dadilju?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!