|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uspoređivanje.....
29.3.2010 10:36:11   
njanja
Da li se uspoređujete- svoju obitelj, život, brak, djecu??? Mislim za sve kažu (pogotovo za djecu) da se ne smije uspoređivati, međutim, ja mislim da treba vidjeti i oko sebe, gdje si, šta si, kamo ideš, može li ti biti bolje ili gore??? Npr moja frendica kaže da je ona zadovoljna sa svojim životom i da ne gleda druge.....Ja kažem da ja gledam, ali ne iz zlobe, nego da vidim da li mi može biti bolje, to ne znači da sam nezadovoljna svojim životom, nego da stremim nečemu više.... Naravno da ono što mi paše neću mijenjati, ali ono što mislim da mogu, mijenjam..... Npr, jan je u fazi da neće da hoda i da ruku....hoće hodati, ali čim mu kažem da da ruku, nosao bi se...sad smo u fazi odvikavanja i sve nam bolje ide....njegovi vršnjaci hodaju uz ručicu, a ima i onih koji se vozaju u kolicima bez da ikada hodaju....Da li to znači da ne trebam gledati oko sebe i uspoređivati??? Ne, ja jednostavno uzmem da mi je ljepše vidjeti 2 godišnjaka kako hoda i da mami ruku, nego 2-godišnjaka u kolicima..... Pa ako je loše uspoređivati, neka bude tako, ali mislim da usporedbom možemo nešto i naučiti i maknuti se s mjesta.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Uspoređivanje.....
29.3.2010 10:42:27   
ninolina
pa naravno ja isto uspoređujem ali najviše između njih četvero user posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
29.3.2010 10:45:02   
danery
inače ne,ali mi je zanimljiv mm kad se npr.nešto posvadimo...onda nađe za shodno usporediti nas i neke naše prijatelje kao parove...
i voli naglasiti kako je nama još i super i nek se zamislim kako bi bilo da je on drukčiji,sličniji tim drugim muževima....user posted image user posted image
mene je osobno jako ljutilo kao dijete uspoređivanje školskih uspjeha sa drugom djecom....dobijem 5,mama ništa ne kaže...dobijem 2,ajme,kako nisi mogla 4 ili 5 dobiti kao tanja...??
mislim helloooo??
zato ne volim usporedbe s drugima,jer uglavnom je moje iskustvo da kad je meni dobro,nema potrebe pohvaliti se...a kad je nešto loše,onda ajmo se izvlačit da nam je bolje nego drugima...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 3
29.3.2010 10:46:27   
njanja
IZVORNA PORUKA: danery

inače ne,ali mi je zanimljiv mm kad se npr.nešto posvadimo...onda nađe za shodno usporediti nas i neke naše prijatelje kao parove...
i voli naglasiti kako je nama još i super i nek se zamislim kako bi bilo da je on drukčiji,sličniji tim drugim muževima....user posted image user posted image

joj to moj zna reći-kaže da ti je xy muž, onda biš vidjela...u smislu xy ne pomaže ženi, a mm pomaže....ali ja kažem ti si mi muž i samo me to zanima user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 4
29.3.2010 10:59:06   
CallamityJane
hmm sto se tice muza imam i ja jednog takvog koji kada tako pricamo o jednim prijateljima koji stvarno imaju ne daj boze nikome bracni zivot, onda on meni obavezno kaze vidis kakve si srece imala sa mnom user posted image
Dok sto se Kike tice tu obavezno nekako naidjem na primjere koji me natjeraju da se zabrinem i zapitam je li sve u redu sa njom. Eto npr. Andjina mala i Fionina  (cure nadam se da se ne ljutite sto uzimam za pr. vasu djecu?), njih dve su obe mladje od moje Kike mislim sedam dana i sve one imaju citav raspon rijeci u svom vokabularu dok moja Kika nema.Ona ni one osnovne rijeci poput mama, tata, baba govori kada joj padne na pamet a ne kako bi po mom misljenju to situacija zahtijevala a njih dve malene vec i engleski pricaju. I odmah briga u meni je li sve u redu sa njom? user posted image
Zatim citam FIki pise kako njena malena slaze naveliko lego kockice i vec i boje raspoznaje dok mojoj je najveci gust da ih rusi i uz to jos cici od srece. A u  meni ogroman strah odakle joj ta potreba za demoliranjem i je li to znaci da ce biti agresivna iako je izuzetno miroljubiva beba i druzeljubiva.
I na kraju sam se cak i muzu pojadala kako mi se cini da Kiki nije napredna kao njeni vrsnjaci na sta je on u svom lakonskom stilu odvratio da pitam znaju li njeni vrsnjaci da upale i ugase kompjuter, ubace cd u, upale liniju i ugase, obuku same carape i jos je naveo nekih primjera. Uglavnom razvedrio me malo iako sam i dalje u strahu i brizi. I odlucila sam da ja ne trebam usporedjivati jer uvijek to radim na stetu svog djeteta!

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
29.3.2010 10:59:21   
mirjana.u
IZVORNA PORUKA: njanja

joj to moj zna reći-kaže da ti je xy muž, onda biš vidjela...u smislu xy ne pomaže ženi, a mm pomaže....ali ja kažem ti si mi muž i samo me to zanima user posted image

Isto, isto........ja sam dobar, kakvi su drugi i sl. Samo ja onda kažem da bi se mogao uspoređivati sa boljima a ne lošijima.
Al mislim da je prirodno da se uspoređujemo sa drugima, pa tako između ostaloga znam jel nešto radim dobro ili loše

Jednostavni ljudi su sagradili Noinu Arku, a stručnjaci Titanic!

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
29.3.2010 11:02:55   
MILLA
IZVORNA PORUKA: njanja

da.....ja sam znala u razgovoru sa prijateljicom pohvalit njenog muža kao "kako ti je on dobar,u svemu ti pomaže...sve muške poslove odrađuje,još ti i zna skuhati...bla bla..." a ona meni na to "a ja gledam tvog i mislim isto...kako te on voli,obožava,tako je nježan prema tebi,drži te ko kraljicu,uvijek te veliča pred ljudima...šta bi dala da je moj takav..." eto....tako da mi više ne pada na pamet usporediti ni muža sa drugim ni opčenito ....
a  znao je mm spomenut jednom samo,ali ne  usporedit,nego ovako...kao za neku tamo da je dobra žena ..bla,bla...a ja bi na to njemu " takva ne bi trpila sve ono što sam ja,već bi te nogom u dupe!" hehe,, i na tome ostalo. nikad od njega nisam čula da  me usporedio sa bilo kojom ženom,a nisam ni ja njega..da to zna..več u razgovoru sa prijateljicom.

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 7
29.3.2010 11:03:41   
njanja
IZVORNA PORUKA: mirjana.u

Al mislim da je prirodno da se uspoređujemo sa drugima, pa tako između ostaloga znam jel nešto radim dobro ili loše

E pa to sam htjela reći....  

-Tagore-

(Odgovor članu mirjana.u)
Neposredna veza do poruke: 8
29.3.2010 11:07:59   
Domy
Nikad ne uspoređujem moj život sa životom nekog drugog...jer od toga nemam ama baš nikakve koristi..kratko i jasnouser posted image user posted image

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 9
29.3.2010 11:53:39   
Bebys
usporedjivanje...a cuj bas i ne osim u pozitivnim stavarima...to svakako ako vidim nesto fino i dobro...pokusam i ja...ali ne bas puno jer si sredjujem onako kako ja mislim da treba biti...
a mm nije isto puno drugaciji..iako zna nekada reci vidi kako ovi ili oni itd...ali to ostane samo na rijecima...jer se sagleda cinjenica...dali je to pametno i dobro...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 10
29.3.2010 11:55:30   
lidac0605

IZVORNA PORUKA: Domy

Nikad ne uspoređujem moj život sa životom nekog drugog...jer od toga nemam ama baš nikakve koristi..kratko i jasnouser posted image user posted image

Potpisujem....

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Domy)
Neposredna veza do poruke: 11
29.3.2010 12:49:48   
Ninaa
Pa ne uspoređujem baš jel se ne zamaram time kak drugi žive (živimo u malom mjestu pa dosta ljudi vole komentirati druge i to mi ide jako na živce, između ostalog i nas komentiraju jel se dobro brinem o šogorici, da ne bi trebala ići na posao i sl. kaj stvarno nije ničija briga već moja i moje obitelji). S mamama koje imaju djecu ko i ja znamo uspoređivati kak su različiti, neki hodaju, neki puze, neki puno pričaju (ko moja) i tak. Tuđim životima se ne zamaram previše, trudim se da naš bude što kvalitetniji i bolji, a uvijek težimo tome da nam bude bolje i ljepše! 

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 12
29.3.2010 13:01:59   
leilany
IZVORNA PORUKA: callanhoe

hmm sto se tice muza imam i ja jednog takvog koji kada tako pricamo o jednim prijateljima koji stvarno imaju ne daj boze nikome bracni zivot, onda on meni obavezno kaze vidis kakve si srece imala sa mnom user posted image
Dok sto se Kike tice tu obavezno nekako naidjem na primjere koji me natjeraju da se zabrinem i zapitam je li sve u redu sa njom. Eto npr. Andjina mala i Fionina  (cure nadam se da se ne ljutite sto uzimam za pr. vasu djecu?), njih dve su obe mladje od moje Kike mislim sedam dana i sve one imaju citav raspon rijeci u svom vokabularu dok moja Kika nema.Ona ni one osnovne rijeci poput mama, tata, baba govori kada joj padne na pamet a ne kako bi po mom misljenju to situacija zahtijevala a njih dve malene vec i engleski pricaju. I odmah briga u meni je li sve u redu sa njom? user posted image
Zatim citam FIki pise kako njena malena slaze naveliko lego kockice i vec i boje raspoznaje dok mojoj je najveci gust da ih rusi i uz to jos cici od srece. A u  meni ogroman strah odakle joj ta potreba za demoliranjem i je li to znaci da ce biti agresivna iako je izuzetno miroljubiva beba i druzeljubiva.
I na kraju sam se cak i muzu pojadala kako mi se cini da Kiki nije napredna kao njeni vrsnjaci na sta je on u svom lakonskom stilu odvratio da pitam znaju li njeni vrsnjaci da upale i ugase kompjuter, ubace cd u, upale liniju i ugase, obuku same carape i jos je naveo nekih primjera. Uglavnom razvedrio me malo iako sam i dalje u strahu i brizi. I odlucila sam da ja ne trebam usporedjivati jer uvijek to radim na stetu svog djeteta!

daj se ne zamaraj s takvim stvarima callie...dobro ti je reko muz...
i moja K je samo za demoliranjeuser posted image bit ce terminator....pusti da sve ide svojim tokom....rekla sam ti vec negdje da moj brat nije do 2god progovorio nista osim mama tata baba dedauser posted image user posted image iako ni sad ne prica previseuser posted image .....
a ak cemo vec usporedivat....jbte pogle od ninocke malu,vec hoda...moja tek stoji solo i to kako kad....ali to mene ne zamara....bude i moja prohodala kad ce bit njeno vrijeme....
..ok je usporedivat malo..al dobro si rekla na stetu svog djeteta NE....

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 13
29.3.2010 13:03:23   
lueman
hm, kompleksna tema. ja se ne uspoređujem s drugima, ali mi je uvijek lijepo kad vidim da je netko nešto postigao ili napravio, ili dobio, i to me motivira da i ja pokušam.nisam nikom zavidna, naprotiv, mislim da me tuđi dobri potezi i situacije motiviraju da i sama budem bolja i da stremim k boljem, a da pri tome ne zaboravim da sam posebna i drugačija. npr.kad smo birali nacrt za kuću mm i ja smo se vozili s motorom i u jednom selu smo vidjeli kuću koja nam se totalno dopala.stali smo i zamolili ljude da nam vele tko im je projektiral kuću. ljudi su ostali totalno zatečeni, ali pozitivno.dali su nam svoj nacrt, pokazali cjelu kuću i rekli da im nitko čak ni od rodbine nije rekel da im je kuća tak lijepa.eto.mi smo svoju kuću malo modificirali prema terenu ali smo si s njima postali dobri i sad smo stekli nove prijatelje.hm, nadam se da ste skužili kaj hoću reći jer sam ovo totalno zapetljala. hoću reći, vidla sam nekaj, usporedila sa svojom situacijom i napravila neku moju vertziju togauser posted image user posted image user posted image teško je potpuno preslikati nešto na svoju situaciju. i mm je drugačiji od nekih muževa koji pomažu po kući, on to ne radi, ali s druge strane, su mu djeca i ja iznad svega, ne hoda po birtijama ko neki njegovi znanci, tak da je on neka svoja varijanta dobrog muža i ocauser posted image user posted image

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 14
29.3.2010 13:21:49   
Zvonki
Bebe ne uspoređujem s njihovim vršnjacima jer to zaista nema smisla. Kako sam mama 3 djece, znam da je to zaista nepotrebno. Što se tiče ostalih stvari, volim sagledati kako je drugima ali u pozitivnom smislu. Recimo, pogledam kako je nekome teže od mene i zahvalim Bogu na onome što imam. Trudim se ne gledati neke koji imaju mnogo više od mene, ili barem ja mislim da imaju, jer mi to nema smisla. Nikada ne možeš zaista znati kako je nekome ustvari. Treba živjeti svoj život. I biti zahvalan na onome što imaš.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 15
   [Obrisani korisnik]
29.3.2010 15:18:48   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 16
29.3.2010 15:21:38   
adryosijek
neusporedujem se s nikim jer nemam nista od toga. 

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 17
29.3.2010 17:02:36   
Wukovarka
Jako sam znatiželjna osoba i neprestano virkam kako i što drugi... user posted image

Baš iz te zanimacije dali mogu nešto promjeniti na bolje, u moju korist.
Inače sam užasno tvrdoglava osoba i kad nešto zacrtam da mora biti onako kako ja želim..nema promjena...

Sada sređivamo napokon kat i soba se žbuka, pa virkam okolo kako je kod koga....možda dobijem kakvu ideju za uređenje.

A što se tiće Lucije imam svoj ritam odgoja i ne zanima me ništa drugo.

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 18
29.3.2010 21:22:59   
njanja
cvrcak. Ja se vise ni ne cudim koliko se cesto poklopimo u misljenjima :)

-Tagore-

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 19
29.3.2010 21:43:22   
novamama
uspoređujem, ali ne mislim kako je nešto 'bolje' od drugoga...pogotovo kod djece...
djecu ne volim rangirati 'bolji' ili 'lošiji', ali recimo brak ili dom znam usporediti, ponekad sam sretna što mi nešto funkcionira bolje, a ponekad u banani kad vidim da može i bolje...

ponekad me uspoređivanje tjera naprijed - kad vidim da mogu nešto mijenjati, zašto ne preuzeti dobre primjere?

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!