Marnie13
|
Sve pohvale primaljama riječkog rodilišta. Doktore jedva da sam i vidjela. A ono što sam ih i vidjela, bolje je da nisam. Ne, nećete dobiti sve što tražite, čak niti onda ako je moguće. Ja sam npr., tražila epiduralnu anesteziju i bila otvorena 4 cm što znači da je možete dobiti, ali je ipak nisam dobila - pa nemate dovoljno trudova i nisu vam još jaki, a onda dobiješ drip i prokidanje vodenjaka pa onda jesu jaki, ali doktora nigdje na vidiku, tj. još gore- tu je, ali tebe kao da i ne vidi, kao da te i nema- njega što se tiče, a onda si previše otvorena pa što će ti epiduralna i na kraju- joj, ja sam muško ja i ne znam što je porođajna bol iako sam stotine porodio, jelda?, a nakon toga, kad si rodila- pa eto, imali smo problema sa anesteziolozima???? Kojih? Telefonsku liniju u kvaru? Pretplatnik je trenutno nedostupan?............. Mali savjet ustanovi i kolegama- Ako si protivnik abortusa, neka ti kuća omogući da ga ne obavljaš. Ako si pobornik prirodnog poroda i protivnik npr. epiduralne anestezije, kada ti dođe pacijentica koja je želi, pošalji kolegu koji će joj to dati, A TI SE MAKNI. Ako već rodilište u kojem radiš to omogućava i diči se titulom trećeg u Evropi???? No kako god, sreća moja pa sam za prvorotkinju imala ekstra kratak porod. I sreća moja, pa riječko rodilište ima VRHUNSKE PRIMALJE! Bez tih žena, ja ne bih ni rodila. Valjda bih još i sad bila tamo. Sve što ti kažu je istina i treba ih slušati, koliko možeš obzirom da boli, ali nevjerojatno je koliko svojim uputama, stručnošću, čvrstoćom, ali ujedno i nježnošću i razumijevanjem mogu pomoći, olakšati i ubrzati porod. Svaka im čast- apsolutni profesionalci! Sa mnom su bile primalja Silvana i sestra Silvana i jedna mlada liječnica, ne zna joj ime. I velika im hvala na svemu. Naročito primalji Silvani. Osoblje riječkog petog kata jako je kritizirano. Neopravdano. Te su žene jadne. Rade u smjenama, po SAMO tri u 12 satnoj smjeni na sve one žene i novorođenčad i to je sramota hrvatskog zdravstva. Neke od rodilja zovu ih u gluho doba za notorne gluposti, a obitelj rodilja, koja usput, uopće ne bi smjela biti tu jer se dozvoljavaju posjete samo ocu- ponaša se kao da su im sluškinje. Veliko hvala i njima. Sve što sam ih pitala odgovorile su i trudile se. Istina je da ima i nekih nesimpatičnih, ali gdje nema? Ako bih nešto prigovorila, onda je to ovo- ako je stav kuće promovirati dojenje, onda bi svaka trebala to činiti, a ne dozvoliti da njima vladaju njihova osobna mišljenja, jer to nije profesionalno, pa ti jedna kaže da uzmeš dudu varalicu jer to je tvoje dijete i tko ti što može i da ne moraš dojiti ako nećeš, a onda ti druga sutradan zbog toga glavu otkine. ;) Pedijatri s petog kata su super, a ove druge, ginekologe i ne vidiš. No kako već rekoh, na jednom drugom topicu- IT'S A MEN'S WORLD na riječkoj Ginekologiji... No, kao i svugdje, zar ne?